piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Post autor: Yacy »

wg mnie jednak wiadomo :-) cytat ze strony Trójki z 31.12:

09:00
LP Trójka
12:00
Trójkowy wehikuł czasu
13:00
Muzyczna Poczta UKF
16:00
Sułtani swingu
19:00
Lista Przebojów Programu III

22:00
SYLWESTER

:-)
herMMan

Post autor: herMMan »

kajman pisze:W dalszym ciągu nie wiadomo co z listą w Sylwestra, ale jeżeli miałaby być normalnie, to warto byłoby coś promować. Ani herMMan ani semuś nic nie zgłosili, więc może kolejne osoby coś zaproponują.
Szkoda, że w tym wątku nie ma regulaminu na pierwszej stronie. Jest straszny bałagan ażeby coś odszukać a ja nie mam na to czasu. Wydaje mi się jednak, że po którejś edycji była możliwość przesunięcia promocji z racji braku odpowiedniego utworu. A czy w przypadku przesunięcia ląduje się na końcu listy? A może w ogóle tak nie można? Pamiętam tylko dyskusję na ten temat ale nie wiem co postanowiono ostatecznie. Gdyby była taka możliwość to ja wyrażam chęć skorzystania z tego punktu regulaminu (jeśli takowy istnieje? 8)). Jeśli miałoby to skutkować przesunięciem na koniec listy to wrzucę coś "na sztukę" :( .Powoli już przestaję kontrolować o co w tych promocjach chodzi i kto tu rządzi... fajnex, kajman... :STOP: :roll:
kajman

Post autor: kajman »

herMMan pisze:
kajman pisze:W dalszym ciągu nie wiadomo co z listą w Sylwestra, ale jeżeli miałaby być normalnie, to warto byłoby coś promować. Ani herMMan ani semuś nic nie zgłosili, więc może kolejne osoby coś zaproponują.
Szkoda, że w tym wątku nie ma regulaminu na pierwszej stronie. Jest straszny bałagan ażeby coś odszukać a ja nie mam na to czasu. Wydaje mi się jednak, że po którejś edycji była możliwość przesunięcia promocji z racji braku odpowiedniego utworu. A czy w przypadku przesunięcia ląduje się na końcu listy? A może w ogóle tak nie można? Pamiętam tylko dyskusję na ten temat ale nie wiem co postanowiono ostatecznie. Gdyby była taka możliwość to ja wyrażam chęć skorzystania z tego punktu regulaminu (jeśli takowy istnieje? 8)). Jeśli miałoby to skutkować przesunięciem na koniec listy to wrzucę coś "na sztukę" :( .Powoli już przestaję kontrolować o co w tych promocjach chodzi i kto tu rządzi... fajnex, kajman... :STOP: :roll:
Akurat na poprzedniej stronie rozmawialiśmy na ten temat z ku3ą. Powtórzę: można zawiesić promocję (na minimum 3 tygodnie żeby nie robić zbytniego zamieszania). Nie skutkuje to niczym czyli dostaje się jak zwykle punkty za udział w promocji utworu.
Można powiedzieć że od pewnego czasu ja tu rządzę, ale gdyby ktoś chciał mnie zastąpić to z chęcią się zrzeknę. Niestety fajnex gdzieś zaginął, a promocja kuleje (to znaczy zgłaszanie utworów), nikt nie pilnował kolejności, nawet nie wiadomo było, na kogo przypada kolej. A szkoda byłoby marnować okazje, szczególnie że ostatnio promowane utwory się załapują do poczekalni.
michal91d
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007

Post autor: michal91d »

kajman pisze:dlatego też prosiłbym o propozycje od michala91d i piotrkalp3.
Jeżeli nadal (tak gdzieś do soboty) nic nie będzie wiadomo to promocji w następnym tygodniu nie będzie.
nie ukrywam, że wolałbym poczekać jeszcze może tydzień lub 2, ale nie będzie tragedii jeśli teraz będzie moja kolej. :D
Więc moja ewentualna propozycja to:
Jamiroquai - Blue Skies
Gdyby jednak weszło (mało prawdopodobne) to:
Plan B - Love Goes Down
a z fajnexem postaram się skontaktować :)
kajman

Dzięki!
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

HerMMan ma tutaj sporo racji, bo było trochę bałaganu. Na szczęście mamy takiego gościa jak kajman, który zawsze jest wtedy gdy cos jest nie tak, teraz też stanął na wysokości zadania i posprzątał ten bałagan. Z mojej strony mam zapytanie czy nie można byłoby stworzyć listy przykładowo trzech do pięciu z początkowej listy mających promować i określić godziny do kiedy kto ma zgłosić utwór do promowania. I tak pierwszy z listy zgłaszałby propozycję do 21 w piątek, następny do 21.30 kolejni do 22, 22.15, 22.30. Nie trzeba by wycofywać się z promocji, a byłoby to automatyczne gdy się nie zgłosi utworu do typowania. Oczywiście to tylko moja propozycja i ja wolałbym aby miec propozycję promocji jak najszybciej, gdyż głosuję na listę prawie zawsze do 23 w piatek.
kajman

temik3 pisze:Z mojej strony mam zapytanie czy nie można byłoby stworzyć listy przykładowo trzech do pięciu z początkowej listy mających promować i określić godziny do kiedy kto ma zgłosić utwór do promowania. I tak pierwszy z listy zgłaszałby propozycję do 21 w piątek, następny do 21.30 kolejni do 22, 22.15, 22.30. Nie trzeba by wycofywać się z promocji, a byłoby to automatyczne gdy się nie zgłosi utworu do typowania. Oczywiście to tylko moja propozycja i ja wolałbym aby miec propozycję promocji jak najszybciej, gdyż głosuję na listę prawie zawsze do 23 w piatek.
Teoretycznie bardzo dobry pomysł, ale w praktyce... obawiam się, że moglibyśmy pozostać bez utworu promowanego. Od kilku tygodni walczę o zgłaszanie utworow wcześniej (z powodu zagrożenia braku utworu) i z trudem udaje mi się coś uzyskać. Może sytuacja w końcu się jakoś unormuje, ale jednak przed piątkiem warto mieć propozycje chociażby od dwóch osób.
kajman

Najświeższa klasyfikacja:
1 ku3a 39 1473 253
2 herMMan 34 1483 165
3 semuś 31 1484 68
4 Yoda 29 1465 48
5 sulko 26 0 23
6 michal91d 25 1487 83
7 abd3mz 24 1485 161
8 piotreklp3 23 1345 190
9 miniu 22 0 27
10 wwas 18 0 24
11 kajman 12 1493 210
12 Albarn 12 1494 48
13 ralfik 11 0 18
14 ksch 11 1482 135
15 fajnex 11 1488 103
16 Yacy 11 1496 234
17 adameria 10 1490 50
18 3ask 9 1489 42
19 Miszon 9 1491 159
20 temik3 9 1497 70
21 tadzio3 9 1499 252
22 Hansavritson 8 0 8
23 lady 6 1498 61
24 Neo01 5 1492 59
25 Grycek 5 1502 251
26 Zawiesina 5 1503 222
27 PaTToN 5 1504 81
28 Tomekk 5 1505 224
29 Robinson 4 1501 206
30 Corleone 3 0 4
31 mr. pusiak 2 1507 206
32 stavanger 1 1481 232
33 Gary -3 1506 226

W tym tygodniu wszystko wskazuje na to, że mieliśmy promować utwor
...
ktory zaproponował michal91d, ale że wszystkie znaki na niebiu i ziemiu wskazują, że listy słychać nie będzie, to sobie odpuszczamy (chyba że promującemu brak emisji nie przeszkadza).
Proszę ku3ę (ktoremu zakończył się okres zawieszenia), semusia i abd3mz(a)* o zgłaszanie propozycji utworow do promocji do najbliższej środy.
*niepotrzebne () lub a skreślę.
Ostatnio zmieniony pn gru 27, 2010 10:56 am przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
animag
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 43

Post autor: animag »

Jamiroquai - Blue Skies - bardzo dobry kawałek, u mnie ostatnio no. 1
ku3a

Post autor: ku3a »

właśnie się dowiedziałem, że w najbliższy piątek nie będzie normalnej listy, więc promocja tym razem raczej nie ma sensu.
kajman

Zgadzam się z tym. Tylko czy w tej sytuacji za tydzień pozostanie propozycja michala91d niezależnie od rozwoju sytuacji czy jeżeli ktoś z wyżej klasyfikowanych zgłosi swoją to ona będzie miała pierwszeństwo. Proponujący nie wykazywał entuzjazmu, więc... może niech on sam też napisze, jak by wolał, a potem zdecydujemy. Prosiłbym niezależnie od rozwoju sytuacji o propozycje od ku3y, semusia i abd3mz.
michal91d
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007

Post autor: michal91d »

Możemy zostać przy mojej, mnie to nie przeszkadza, chyba, że ktoś z osób wyżej będzie bardzo chciał promować swój utwór :wink:
gżegoż

Post autor: gżegoż »

Tak z ciekawości się spytam: czy kiedyś ktoś oficjalnie ujawnił (na forum lub na antenie), ile mniej więcej piosenka musi otrzymać głosów, by dostać się do poczekalni? Niedawno promowaliście Springsteena i od razu wszedł do czołowej pięćdziesiątki. Potem już promowane było coś innego i dziwnym trafem Bruce od razu wypadł z poczekalni. Wychodziłoby więc na to, że te głosy z promocji są przeważające. A to by chyba musiało znaczyć, że aby wejść do poczekalni, wystarczy dostać najwyżej kilkadziesiąt głosów.
Może kiedyś już o tym mówiliście, ale ja tu jestem od niedawna, więc nie wiem :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Niedźwiedź wspominał swego czasu na antenie, ile głosów było na pierwsze miejsce i na 30, bo były to rekordowe ilości (ku3o - nie musisz poprawiać, świadomie napisałem 8) ) Ale nie pamiętam, czy też na Poczekalnię mówił ile.
Poza tym - nikt tu tego oficjalnie nie wie (nieoficjalnie prawdopodobnie też nikt) i nie chce wiedzieć raczej.

Natomiast historia promowania wskazuje na to, że często nawet ponad 30 głosów od forum nie daje 50-ki, co oznacza, że trzeba już wcześniej mieć zapewne minimum tyle.
kajman

gżegoż pisze:Tak z ciekawości się spytam: czy kiedyś ktoś oficjalnie ujawnił (na forum lub na antenie), ile mniej więcej piosenka musi otrzymać głosów, by dostać się do poczekalni? Niedawno promowaliście Springsteena i od razu wszedł do czołowej pięćdziesiątki. Potem już promowane było coś innego i dziwnym trafem Bruce od razu wypadł z poczekalni. Wychodziłoby więc na to, że te głosy z promocji są przeważające. A to by chyba musiało znaczyć, że aby wejść do poczekalni, wystarczy dostać najwyżej kilkadziesiąt głosów.
To może zaczniemy od Smacznego Pumpka. Tydzień temu był na miejscu (umownie) 53, teraz dzięki naszej promocji jest na 48. Z forum głosowało 30 osób. Tydzień temu 5 czyli tym razem 25 osób więcej. Myślę, że rożnice na tych miejsc ach są niewielkie, pewnie po kilka głosów i raz mniejsze raz większe. Jeżeli dwa tygodnie temu Bruce był tuż poza nieszczęśliwą, to te 25 głosow mogły mu dać top50. Teraz wyleciał być może tuż za, bo ku3a nie podaje (na szczęście) w nieszczęśliwej bezpośrednich wypadków z poczekalni. Zawsze też może akurat zbiec się nasza promocja ze zwiększeniem ilości innych głosów (samoistną lub spowodowaną częstszym graniem utworu). No i jeszcze istnieje spore prawdopodobieństwo, że część forumowiczów głosuje z więcej niż jednego konta lub prosi o to znajomych. W tym przypadku dodatkowych głosów może być np. 2 razy więcej.
ku3a

teraz 2 notowania pod rząd bez emisji, więc rozumiem, że do promowania wracamy za 2 tygodnie.
kajman

Ja też tak to rozumiem. Ale warto byłoby jakąś rezerwę propozycji przygotować, bo potem znowu będą problemy.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ja teraz nie mam nic do zaproponowania, więc mogę się zawiesić na trzy tygodnie. :mrgreen:
ku3a

teraz 2 tygodnie przerwy, potem michal91d się zgłosił, więc to są 3 tygodnie i przez ten czas mam nadzieję dojdzie wreszcie coś, co będę chciał promować ;-).
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Witam forowiczów do długiej przerwie

Przepraszam wszystkich za moją nieobecność, ale oddanie się nauce (w klasie maturlanej) i Olimpiadzie Informatycznej nie pozwoliło mi poprawnie wypełniać moich obowiązków i zrobił się bałagan :oops:

Teraz postaram się częściej zaglądać na to forum, choć nie wiem czy dam radę dokładnie robić klasyfikację. Jestem w posiadaniu narzędzi pomagających w liczeniu statystyk, tak więc ktoś się może zgłosić do pomocy, kto mógłby mi pomagać.

Jeszcze raz bardzo przepraszam!
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Kto słucha dziś Balonika, to chyba już wie dlaczego Fajnex miał ostatnio tak mało czasu. :D
Wielkie gratulacje !!!
ku3a

:?: poproszę (zapewne i w imieniu pozostałych którzy się słyszeli) o szczegóły :-).
kurde, a dziś Trójkę mam włączoną... Pewnie akurat byłem na herbacie :-P.
Robinson

Fajnex wraz z tatą i znajomymi byli dziś gośćmi w audycji u Balonika.
Powiem tak: Nie wiem, czym tam przyjechali, ale na pewno wyjadą Citroenem C3, który jest nagrodą w konkursie. :D
ku3a

:D
gratulacje! :-D
o której to mniej więcej było?
Robinson

Chyba gdzieś między 9:30 a 9:50.
A konkurs został rozstrzygnięty gdzieś w grudniu.
Ale nie mam pojęcia na czym polegał ten konkurs. :oops:
ODPOWIEDZ