XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- zielonakoniczynka
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
Monumentalny polski w dobrym znaczeniu, bo nie skamielina, ale wciąż porusza emocje.
a mi się podobało wycięcie Drzewa Jozuego na Achtung Baby, od której tylko "War" i "Unforgettable Fire" cenię mocniej.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Love Comes Tumbling to ledwo bisajd The Unforgettable Fire. Domyślam się, że to był listowy hit, ale jednak strona B singla, więc utwór niszowy w innych miejscach świata. Podejrzewam że jedyny b-side w historii TWC.zielonakoniczynka pisze:Safer, zdefiniuj ten "lokalny wynalazek," bo mnie to zaciekawiło
Mój 5 numer w Topie. Głosowałem jeszcze na "Alien" ale pewnie gdzieś daleko ugrzęzło.
Ech ta gitara basowa...
Chłopaki w najlepszej formie, byłem pierwszy raz na ich koncercie po zmianie składu, kiedy odeszli Kapłon i Nowak.
Grali wtedy "na rozgrzewkę" przed Nazareth. Do dziś nie wiem, który koncert był wtedy lepszy...
Ech ta gitara basowa...
Chłopaki w najlepszej formie, byłem pierwszy raz na ich koncercie po zmianie składu, kiedy odeszli Kapłon i Nowak.
Grali wtedy "na rozgrzewkę" przed Nazareth. Do dziś nie wiem, który koncert był wtedy lepszy...
Jakoś nigdy nie słuchałem TSA, ale ten utwór jest piękny. Jeden z moich głosów w Topie.
- mara
a ja spóźnione pytania i jodynęAjtek pisze:Jeden z wielkich polskich utworów. Ale ja osobiście z TSA najbardziej lubię Aliena.
Zaległy top godziny.
1. 198 Dire Straits & Sting - Money For Nothing
2. 188 Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U
3. 170 Louis Armstrong - What a Wonderful World
4. 169 Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia
5. 159 Iron Maiden - Fear of the Dark
6. 158 Black Sabbath - Iron Man
7. 156 Pearl Jam - Crazy Mary
8. 129 Eric Clapton - Tears in heaven
9. 68 Adele - Someone like You
Świetne TSA i bardzo dobra Omega.
1. 198 Dire Straits & Sting - Money For Nothing
2. 188 Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U
3. 170 Louis Armstrong - What a Wonderful World
4. 169 Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia
5. 159 Iron Maiden - Fear of the Dark
6. 158 Black Sabbath - Iron Man
7. 156 Pearl Jam - Crazy Mary
8. 129 Eric Clapton - Tears in heaven
9. 68 Adele - Someone like You
Świetne TSA i bardzo dobra Omega.
najlepszy numer z EPki, która wyszła po TUF.albarn pisze:Love Comes Tumbling to ledwo bisajd The Unforgettable Fire. Domyślam się, że to był listowy hit, ale jednak strona B singla, więc utwór niszowy w innych miejscach świata. Podejrzewam że jedyny b-side w historii TWC.zielonakoniczynka pisze:Safer, zdefiniuj ten "lokalny wynalazek," bo mnie to zaciekawiło
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
jakie znaczenie ma u Ciebie słowo "lokalny"? niesinglowy?saferłel pisze:A to chyba jeszcze bardziej "lokalny wynalazek" niż "Crazy Mary"krzychu78 pisze:szkoda , ze Love Comes Tumbling nie może się przebić do top 100
- zielonakoniczynka
Dobra, jak jest TO to ja idę obiad robić...
"Dziewczyna bez zęba na przedzie"?? A nie, to Węgrzy 

- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Prawie od zawsze, wystarczy kliknąć głośniczek na samej górze strony jeśli tylko jest normalna strona LPMN.plYacy pisze:to tylko dzisiaj czy tak jest zawsze?Piotr pisze:to sluchaj z tego miejsca: http://lpmn.pl/radio_online.php
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
wczoraj na sylwestrze w dwójce "śpiewał" z plejbeku jakieś lipne disco (w odróżnieniu od dobrego disco). Dziwne ruchy wykonuje ostatnio.jedrzej2012 pisze:Piekarczyk to juror "The voice of Poland".
W zeszłym roku byłem na koncercie TSA i publika na 51 pogowała. Może to normalne zachowanie fanów, ale mnie zniesmaczyło.
Szkoda, że już na forum nie ma flag.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1369
Czy znajdę gdzieś podsumowanie 19 notowań? Bo na http://xxtop.lpmn.pl/ zaznaczona są pozycje po 20.
TSA - super, chociaż nie głosowałem na polskie utwory.
TSA - super, chociaż nie głosowałem na polskie utwory.
- konwicki1980
- Kontakt:
No ja to traktuję jako pełnowartościowy utwór z Wide Awake in America.albarn pisze:Love Comes Tumbling to ledwo bisajd The Unforgettable Fire. Domyślam się, że to był listowy hit, ale jednak strona B singla, więc utwór niszowy w innych miejscach świata. Podejrzewam że jedyny b-side w historii TWC.zielonakoniczynka pisze:Safer, zdefiniuj ten "lokalny wynalazek," bo mnie to zaciekawiło

Bez zeba i w perlowych wlosachAjtek pisze:"Dziewczyna bez zęba na przedzie"?? A nie, to Węgrzy

Ostatnio zmieniony śr sty 01, 2014 4:33 pm przez oxyros, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dzięki. przyda sięPiotr pisze:Prawie od zawsze, wystarczy kliknąć głośniczek na samej górze strony jeśli tylko jest normalna strona LPMN.pl

spadek -6
43 37. GYÖNGYHAJÚ LÁNY (DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH) - Omega
43 37. GYÖNGYHAJÚ LÁNY (DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH) - Omega
I wszyscy śpiewają ... Mesze, mesze...
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Chodzi mi to, że np. takie "Love Comes" jest charakterystyczne tylko dla tego topu. To nie jest żaden przebój nawet w skali europejskiej, ba, to przecież strona bkrzychu78 pisze:mnie teżzielonakoniczynka pisze: Safer, zdefiniuj ten "lokalny wynalazek," bo mnie to zaciekawiło

Ostatnio zmieniony śr sty 01, 2014 4:34 pm przez saferłel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Spadek Omegi o 6 ton. Ten utwór tak jak "ETS" waha się i tak chyba już z 5.rok
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Jeden moj kolega z roboty jest Węgrem i nauczył mnie perfekcyjnie wymawiać nazwę tego utworu.
dziewczyna o perłowych włosach, która nie jest szaloną Maryśką i ma pełne uzębienie