edit:
no, za 30.
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Również i moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest pomysł na prezentacje od 101 miejsca w dół.PS pisze:Panowie administratorzy,
Bardzo dziękuję Wam za rozpoczęcie publikacji pełnych wyników Topu, ale...osobiście żałuję, że nie podajecie ich w kolejności od miejsca 101. w dół.
Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele (potem coraz więcej i więcej...) żeby zmieścić się w zasadniczym Topie. Odliczając w sposób jak wyżej,do miejsca 300. czy 200. nie dojdziecie do wiosny...
Z całym szacunkiem, ale stopniowanie napięcia piosenkami, które zajęły ostatnie miejsca i dostały po jednym głosie, nie jest aż tak ekscytujące.
Niekoniecznie. Zobacz na którym miejscu było 30 lat temu "She Loves You", a na którym jest terazpiotr1990 pisze:Dwadzieścia lat temu było w tym sam miejscu co teraz to przypuszczam, że i za dwadzieścia lat będzie w podobnym, a jak za dwadzieścia to i za trzydzieści.
71 miejsce od końca to nie jest "w miarę wysoko"Gary pisze:a-ha to zaskok, że tak w miarę wysoko
No nie wymagajmy, by piosenka sprzed 56 lat robiła wielkie wyniki. Ciekaw jestem, co by się stało, gdyby dodano "I Like Chopin". Raczej byłby wyżej. A w kolejce jeszcze czekają: Laura Pausini, Al Bano i Romina Power, Umberto Tozzi, Matia Bazar, Alice, Savage, Jovanotti, Drupigżegoż pisze:No i drugi rok z rzędu tak kiepska pozycja Volare. Mogłoby się wydawać, że to najbardziej znany włoski utwór, a tymczasem okazuje się, że włoska muzyka nie jest w Polsce aż tak popularna, jak mogło się kiedyś wydawać.
"Wielkich" wyników na pewno nikt nie wymaga, ale żeby tak - wydawałoby się - znany utwór nie potrafił się zakręcić choćby wokół 1200. miejsca?konwicki1980 pisze:No nie wymagajmy, by piosenka sprzed 56 lat robiła wielkie wyniki
Przypominam, że I Like Chopin było rekomendowane przed tym topem, ale nie zostało przyjęte przez redakcję, podobnie jak rok wcześniej Felicita. Też jestem ciekawy, jakie osiągnęłyby wyniki, gdyby były w zestawie. A niektórzy z pozostałych wymienionych przez Ciebie wykonawców przewijali się w dyskusjach o zestawie, ale tylko pojedyncze osoby były za ich dodaniem.konwicki1980 pisze:Ciekaw jestem, co by się stało, gdyby dodano "I Like Chopin". Raczej byłby wyżej. A w kolejce jeszcze czekają: Laura Pausini, Al Bano i Romina Power, Umberto Tozzi, Matia Bazar, Alice, Savage, Jovanotti, Drupi
coś nie gra. Nowości już było 16, a spadki - jeśli dobrze patrzę - tylko 2 (Woodstock i Gloria), a więc 26 już nie będzie.Piotr pisze:W tej setce jest 14 nowości, 26 spadków i 60 awansów
Sądzę, że Piotr miał na myśli setkę 1401-1500, a nie 1431-1530, w niej na razie nowości było tylko 11.gżegoż pisze:coś nie gra. Nowości już było 16, a spadki - jeśli dobrze patrzę - tylko 2
Też tak to zrozumiałem.wwas pisze:Sądzę, że Piotr miał na myśli setkę 1401-1500
Awans o 43 pozycje to i tak coś jest. Ktoś napisał, że spadki tylko 2 i że nie będzie 26 nowości, a było jasno powiedziane, że to tylko setki dotyczy, czyli bez miejsc 1501-1530. Poza tym robi się coraz ciekawiej, coraz lepiej wypadną dodane w tym roku "Back in black", "Ashes to Ashes", "Join me", "Self Esteem", "Schism". Z innych utworów to np. "Tubthumping" czy też "Wouldn't it be good".Tomekk pisze:Savage Garden bardzo nisko, ale to wszystko wina komercyjnych rozgłośni, które zakatowały ten utwór.
Powiedz to np. górnikompiotr1990 pisze:Można powiedzieć, że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.![]()