adameria pisze:Już to kiedyś pisałem, że przeczytałem podobny epitet na swój temat.
Być może troszkę nie bez powodu?
Brianie, co do Kukiza... To z tą piosenkę dla mnie jest trochę tak, jak z ponętną dziewczyną, która klnie jak najęta - no i co z takową zrobić? Brać czy nie brać?
konwicki1980 pisze:Prymitywna muzyka i prymitywny tekst.
Wiesz, że niektórzy wolą "trzy akordy - darcie mordy", a inni "umpa - umpa italo disco". Jest nawet taka płyta, co się nazywa "Prymityw".
Cooo? To reakcja na Perfect. Smutek... Spieszmy się kochać ten utwór, bo tak szybko odchodzi.
Jednak chyba te 20 nowości w zestawie zrobi rewoltę w notowaniu.
prz_rulez pisze:To z tą piosenkę dla mnie jest trochę tak, jak z ponętną dziewczyną, która klnie jak najęta - no i co z takową zrobić? Brać czy nie brać?
Najpierw się zorientować, czy chce być wzięta akurat przez ciebie.
Sundrajta pisze:Ale Ty Emilko masz nas...
Niby to nie to samo ale zawsze Coś!
Wybaczcie prywatę i to w takim temacie i w takiej formie, ale niestety strzelam, iż Emilia nie raczyła przeczytać prywatnej wiadomości do niej wysłanej - miałabyś wokół siebie tłumy, gdybyś była trochę milsza i bardziej tolerancyjna dla otoczenia wokół siebie. Jeśli na żywo strzelasz tekstami typu s**i i zboczeńcy (autentyczne cytaty z sąsiedniego forum), to naprawdę nie zachęca ludzi. A na pewno nie tych szlachetnych.
prz_rulez pisze:Brianie, co do Kukiza... To z tą piosenkę dla mnie jest trochę tak, jak z ponętną dziewczyną, która klnie jak najęta - no i co z takową zrobić? Brać czy nie brać?
Brać i starać się ją zmieniać na lepsze. Albo szukać w tym dodatkowego uroku, potraktować jako odmienność od reszty; to może akurat słabo brzmi w kontekście tego konkretnego porównania, ale się zdarza.
"Wave" jest tak maksymalnie wypolerowane i ostentacyjnie radiowe, że aż mi się to podoba. Refren gładziutki, ale ładny.
temik3 pisze:Ale miała zacząć grać po wyborach i dotrzymała słowa. Więc o co chodzi.
To samo sobie pomyślałem. Ba, była mowa o graniu utworu w stacji, a nie dodaniu do zestawu na listę, a to jest różnicę. I wiem, że w tym tygodniu Kukiz kilka razy był wyemitowany.
konwicki1980 pisze:Prymitywna muzyka i prymitywny tekst.
Wiesz, że niektórzy wolą "trzy akordy - darcie mordy", a inni "umpa - umpa italo disco". Jest nawet taka płyta, co się nazywa "Prymityw".
Ten utwór Kukiza to jest takie trochę polityczne umpa-umpa, ale takowa była też na przykład "Wolność słowa" - tylko tam jechali równo po wszystkich
P.S. Faktycznie moje porównanie do ponętnej dziewczyny na upartego można by było potraktować jako seksizm. Oczywiście nie takie były moje intencje. Umówmy się, że taka dziewczyna byłaby "wstępnie chętna"
Ostatnio zmieniony pt gru 05, 2014 9:32 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
temik3 pisze:Ale miała zacząć grać po wyborach i dotrzymała słowa. Więc o co chodzi.
To samo sobie pomyślałem. Ba, była mowa o graniu utworu w stacji, a nie dodaniu do zestawu na listę, a to jest różnicę. I wiem, że w tym tygodniu Kukiz kilka razy był wyemitowany.
prz_rulez pisze:Wybaczcie prywatę i to w takim temacie i w takiej formie, ale niestety strzelam, iż Emilia nie raczyła przeczytać prywatnej wiadomości do niej wysłanej - miałabyś wokół siebie tłumy, gdybyś była trochę milsza i bardziej tolerancyjna dla otoczenia wokół siebie. Jeśli na żywo strzelasz tekstami typu s**i i zboczeńcy (autentyczne cytaty z sąsiedniego forum), to naprawdę nie zachęca ludzi. A na pewno nie tych szlachetnych.
adameria pisze:Jest nawet taka płyta, co się nazywa "Prymityw".
I ta płyta jest 100 razy lepsza od tekstu
"Nie widzi, że Polska jest wielka!
Tak jak za rządów Towarzysza Gierka".
Są różne środki wyrazu, by coś przekazać i Paweł kiedyś stosował te bardziej wyrafinowane. A teraz niestety preferuje gitarową sieczkę i tekstową propagandę polityczną. Aczkolwiek do wielu to trafia. Ja jednak wolę już rzeczone teksty Zygmunta "Gierek (!) chce grać w T.Love".