Uwielbiam Listę - piosenki niekonieczniegaja6 pisze:Ja tylko na chwilunię. Takie jedno zdanie chciałam wtrącić. Czytam Wasze komentarze i dochodzę do wniosku, że Pan Kajman słucha listy jakby za karę, bo z Pana słów wynika, że prawie każda poprzednia lista była nie do słuchania, Always, Rent inne utwory brylujących wykonawców w tamtych czasach były złe to jaki sens słuchać listy skoro się zawsze nie podoba, a dyskusja z DX2 o obecnym utworze Petów również bardzo niskich lotów. Przepraszam, że tak odpowiadam, ale niektóre wpisy są tutaj na żenująco niskim poziomie.
Dobranoc i życzę wysłuchania choć jednego dobrego utworu na liście.

No cóż, pewnie nie zwróciłaś uwagi, że sporo utworów oceniałem bardzo pozytywnie, a np ten Turnau jest genialny. Poza tym lista to nie tylko piosenki.
A lista teraz podoba mi się muzycznie znacznie bardziej niż 20kilka lat temu (chociaż wtedy też były bardzo dobre utwory, jak np te w wykonaiu Bush i Gabriela zarówno razem jak i osobno), chociaż rok i dwa lata temu podobała mi się jeszcze bardziej.
Jeżeli chodzi o Always to mnie śmieszyło co nie znaczy, że sam utwór był zły (chociaż kilka innych BJ lubię znacznie bardziej).
Swoją drogą czuję się strasznie staro (ale to szybko mija) gdy ktoś mówi/pisze o mnie pan kajman.
To przy okazji: Illusion bardzo fajny, Groniec znacznie mniej (a miała kiedyś cudowne Bez księżyca).