XVI zlot - 8-11 XI 2013

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Re: XVI zlot w dniach 8-11 XI. Czekamy na chętnych.

Post autor: adameria »

Ktoś, gdzieś zbiera jakieś zaliczki? Można prosić o namiary na PW?

Gdyby ktoś z rejonu Krakowa i okolic (tu się można dogadać - jakich) się wybierał,
to poproszę o PW, bo całkiem możliwe, że wybiorę się własnym pojazdem.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Miszon pisze:A mi M. Bo wygląda jak górskie szczyty.
Licząc po 2 zloty rocznie:
E - 2013 rok
F, G - 2014 rok
H, I - 2015 rok
J, K - 2016 rok
L, M - 2017 rok
trochę odległą przyszłość.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

adameria pisze:Ktoś, gdzieś zbiera jakieś zaliczki?
Właśnie szykowałem się do podania do wiadomości publicznej informacji o zaliczkach. Podobnie jak poprzednio wynoszą one po 50 zł za jeden nocleg dla jednej osoby (później do dopłaty będzie prawdopodobnie jeszcze tylko kilka złotych). Zaliczki proszę wpłacać na konto numer (numer konta zniknął z tego wątku w czasie zlotu). W tytule wpłaty/przelewu proszę wpisać nazwy użytkowników forum, których dotyczy wpłata oraz łączną liczbę noclegów (w przypadku osób towarzyszących, które nie mają kont na forum, wystarczy dopisek "+1" obok nazwy użytkownika forum, które ta osoba towarzyszy). Otrzymanie wpłaty będę starał się potwierdzać jak najszybciej, ale w razie gdyby nie było odzewu w ciągu 4 dni od wpłaty, to proszę pisać do mnie PW.

Dodatkowo proszę o przekazywanie mi informacji (publicznie lub PW, jak kto woli), kto, kiedy i gdzie dołączy do zlotu w piątek. Pewnie tradycyjnie zaczniemy od zbiórki na Centralnym, ale uprzedzam, że niezależnie od tego, czy będziemy na Myśliwieckiej, czy nie, najlepiej by było, gdybyśmy do 18.00 spotkali się już wszyscy. Jeśli będzie można wejść na Listę - idziemy do Trójki, a jeśli nie, to idziemy od razu do kolejki podmiejskiej, jedziemy do Śródborowa i tam spokojnie słuchamy Listy.

Aha, no i kto jeszcze oprócz djjacka i Miszona przygotowuje jakieś atrakcje? Proszę o informacje o ich rodzaju i planowanym czasie trwania, żebym mógł do grafiku wstawić.
Ostatnio zmieniony sob lis 09, 2013 10:49 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

Post autor: kajman »

LLucky pisze:niezależnie od tego, czy będziemy na Myśliwieckiej, czy nie, najlepiej by było, gdybyśmy do 18.00 spotkali się już wszyscy.
Moim zdaniem zależnie, bo jeżeli mamy posłuchać listy w całości to trzeba wyjechać ze Śródmieścia o 17.39. Kolejnym pociągiem będziemy w Śródborowie o 19.30 i praktycznie poczekalnię mamy z głowy. Myślę, że zbieramy się do 17.20 i idziemy na drugi dworzec. Osoby jadące z kierunku wschodniego mogą dojechać nieco później na Warszawę Wschodnią i tam się do nas dosiąść (jeżeli będą wcześniej oczywiście mogą spotkać się z innymi na Centralnym).
Teoretycznie też możemy spotkać się od razu na Wschodniej i stamtąd jechać do Śródborowa. Wtedy wszyscy wsiadalibyśmy razem.
No a osoby, które przyjeżdżałyby później dojeżdżałyby na nocleg same i zostałyby odbierane przez delegacje na dworcu (albo i same docierały, jakby chciały).

Ja na Centralnym byłbym w takiej sytuacji o 15.46.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

kajman pisze:Moim zdaniem zależnie, bo jeżeli mamy posłuchać listy w całości to trzeba wyjechać ze Śródmieścia o 17.39. (...) Myślę, że zbieramy się do 17.20 i idziemy na drugi dworzec.
Zgadzam się z kajmanem. Wypadałoby wysłuchać całą Listę - czy to na Myśliwieckiej, czy w Śródborowiance.

Jak nie zmienią rozkładu od 1 listopada, to zgodnie z planem na Centralnym powinienem być o 16.09.
LLucky pisze:Aha, no i kto jeszcze oprócz djjacka i Miszona przygotowuje jakieś atrakcje?
Mam nadzieję, że atrakcją Miszona nie jest jakaś długa marszruta po ziemi mazowieckiej :lol:
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

1. Jeżeli w programie miałaby się pojawić wizyta na Myśliwieckiej - prawdopodobnie będę na Centralnym jak zwykle, czyli ok. 16:30
2. Jeżeli bez wizyty na Myśliwieckiej - przyjadę bezpośrednio do Śródborowianki z zakupami, zapewne tuż przed 19:00
3. Jeżeli w najbliższym czasie pojawi się nagle tłum chętnych do kupienia mojego samochodu - jak w punkcie 1.

Ponieważ możliwość 3 wydaje się chwilowo najmniej prawdopodobna, wstrzymam się na razie z wpłacaniem zaliczki.
atram842

Post autor: atram842 »

Dokładnie poinformuję, o której przyjadę do Warszawy dopiero 4 listopada. Jeżeli wynegocjuję wcześniejsze wyjście z pracy, to powinnam być na Centralnym ok 17.10. Jeśli nie, to przyjadę w trakcie listy do Śródborowa lub na Myśliwiecką.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja jednak wycofuje się z atrakcji (chyba że będzie nią długa marszruta po ziemi mazowieckiej ;-) , ale to musiałby Bobby poprowadzić), dlatego że jak wcześniej pisałem raczej pojawię się tylko na kilka godzin.
O ile w ogóle. Ale ABC nie chciałbym przegapić.

Aczkolwiek mój pomysł na konkurs wymaga tylko papieru i czegoś do pisania, można go zrobić bez przygotowań. Także w ostateczności może i tak, ale raczej nie (bo długi jest. Chyba).
LLucky

Jeśli chcemy o 19.00 być już zakwaterowani na miejscu, to rzeczywiście trochę przeszacowałem i przesunięcie zbiórki na 17.20 jest dobrym pomysłem. Mam nadzieję, że pociąg atram842 nie będzie miał opóźnienia, zresztą nawet jeśli, to może ona złapać grupę na dworcu Warszawa Wschodnia.

Zwracam natomiast uwagę, że jadąc po południu, a nie późnym wieczorem, mamy do wyboru więcej środków komunikacji. Po pierwsze niekoniecznie Koleje Mazowieckie, ale także pociąg SKM (linia S1) dojeżdżający do Otwocka. Wprawdzie zostaje wtedy jeszcze 3 kilometry do przejścia na piechotę (to dla tych tęskniących za marszrutą), ale to tyle, co zwykle chodziliśmy na obiad do Mkwadrat, więc raczej nic strasznego (o ile ktoś nie będzie miał 40 kilo notatek w plecaku). Dodatkowa zaleta tego rozwiązania to fakt, że w pobliżu dworca w Otwocku jest pizzeria sieci Biesiadowo - nie ta, co zwykle, ale czynna trochę dłużej niż tamta i sprawdzona przez moich znajomych - proszę zerknąć na menu i wyrazić swoją opinię, bo być może tak czy owak będziemy musieli z niej skorzystać.

Druga opcja dojazdu z Warszawy Centralnej do Śródborowa to Mini Bus Karczew dojeżdżający praktycznie tak samo blisko Śródborowianki, co pociąg KM. Koszt biletu to (jeśli się nie mylę) 5,50 zł, nie licząc zniżek, jeśli ktoś jakieś ma. Bilet kupuje się u kierowcy. Niestety te autobusy mogą mieć opóźnienie, bo w Otwocku trwa remont jednego z mostów, ale może za dwa tygodnie już będzie po wszystkim.

Zresztą całe to gdybanie z dojazdem jest wciąż pod znakiem zapytania, póki nie wiemy, czy będziemy na Liście, czy nie. Jeśli jednak będziemy, to plan jest taki, jak poprzednio: po notowaniu na Warszawę Powiśle i pociąg KM701 o 22.41, bilety u konduktora.
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

Nie wiem jak to napisać, ale chyba najlepiej wprost...
Być może nieco popsuję plany i szyki, a z drugiej strony może uatrakcyjnię zlot.
Właśnie dowiedziałem się, że w sobotę 09.11 po 22:00 na Myśliwieckiej 3/5/7 w ramach audycji "Mało obiektywnie"
ma się być koncert Cuba de Zoo. Cóż, nie ukrywam, że nie chciałbym przegapić takiej okazji,
bo Panowie nie jeżdża po Polsce jak polskie kapele rockowe w latach 80-tych dając po kilkaset koncertów...

Jest możliwość, że mógłbym postarać się o miejscówki dla chętnych zlotowiczów.

Tutaj pytanie do Was - czy ktoś jest chętny zabrać się ze mną na ten koncert?
Jak pisałem - ja najprawdopodobniej będę poruszał się własnym środkiem lokomocji
i mogę chętnych do samochodu zabrać.
Gdyby było więcej chętnych, a wśród nich kierowca, to mogłoby jechać więcej osób.

Sprawa nie jest pewna, ale chciałbym się zorientować - czy ktoś wybrałby się na ten koncert?
Proszę o zgłoszenia tutaj, bo chyba nie musi być aż na PW i w zależności od ich liczby zobaczymy, co dalej.
Ja ze swej strony zachęcam i zapraszam.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Adam, gdyby pojechać autem, to byłoby fajnie. Tak, by nie tracić za wiele zlotowego czasu. Wówczas jestem na tak :)

LLucky, pomysł z 3 kilometrowym marszem z Otwocka do Śródborowianki uważam za kiepski. Z bagażami to trochę nieciekawa sprawa... Lepiej po prostu podjechać KM i wysiąść w Śródborowie. Busy to też niepewna sprawa. Czasami nie wszyscy się mogą zabrać z braku miejsc...
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

jollyroger72 pisze:Adam, gdyby pojechać autem, to byłoby fajnie. Tak, by nie tracić za wiele zlotowego czasu. Wówczas jestem na tak :)
Zapisany. :-) Tak, jak napisałem - ja najprawdopodobniej będę miał auto dospozycji, choć nie będzie czarne. :wink:
kajman

To dobrze, bo nie odpłyniesz czarnym autem wtulony w miękkie siedzenie (trochę sparafrazowałem).
LLucky

jollyroger72 pisze:LLucky, pomysł z 3 kilometrowym marszem z Otwocka do Śródborowianki uważam za kiepski. Z bagażami to trochę nieciekawa sprawa...
To właśnie miałem na myśli pisząc:
LLucky pisze:(o ile ktoś nie będzie miał 40 kilo notatek w plecaku)
To jest po prostu opcja do wykorzystania gdybyśmy mogli zmieścić nasze bagaże do samochodów wwasa i adamerii, a dodatkowo chcieli odebrać sami zamówić pizzę na miejscu.
jollyroger72 pisze:Busy to też niepewna sprawa. Czasami nie wszyscy się mogą zabrać z braku miejsc...
To jest linia autobusowa, na której kursują pełnowymiarowe pojazdy mieszczące kilkadziesiąt osób, więc wątpię, żeby doszło do takiej sytuacji. A to "mini" w nazwie to chyba ironia szyta grubymi nićmi. ;)

Koncert - tak, chętnie, ale jako organizator zlotu muszę odmówić. :)
To znaczy Wy sobie jedźcie, spoko - ja zostaję na posterunku i będę grał w kalambury. ;)
Awatar użytkownika
jollyroger72

LLucky pisze:To znaczy Wy sobie jedźcie, spoko - ja zostaję na posterunku i będę grał w kalambury. ;)
Zezwalam. Ale macie grać tak długo, aż wrócimy :wink:
atram842

Post autor: atram842 »

LLucky pisze:Jeśli chcemy o 19.00 być już zakwaterowani na miejscu, to rzeczywiście trochę przeszacowałem i przesunięcie zbiórki na 17.20 jest dobrym pomysłem. Mam nadzieję, że pociąg atram842 nie będzie miał opóźnienia, zresztą nawet jeśli, to może ona złapać grupę na dworcu Warszawa Wschodnia.
Przyjadę busem pod PKiN i też mam nadzieję, że nie będzie miał opóźnienia. Wg rozkładu powinien być o 16.45. Oszacowałam, że nawet z niewielkim opóźnieniem zdążę na 17.20. Jeśli będą jakieś problemy z punktualnym przyjazdem to zadzwonię.
adameria pisze:Sprawa nie jest pewna, ale chciałbym się zorientować - czy ktoś wybrałby się na ten koncert?
Proszę o zgłoszenia tutaj, bo chyba nie musi być aż na PW i w zależności od ich liczby zobaczymy, co dalej.
Ja ze swej strony zachęcam i zapraszam.
Chętnie wybiorę się na ten koncert.
Awatar użytkownika
bobby-x

LLucky pisze: Niestety te autobusy mogą mieć opóźnienie, bo w Otwocku trwa remont jednego z mostów, ale może za dwa tygodnie już będzie po wszystkim.
Most jest otwarty od kilku dni a opóźnienie może wyniknąć z piątkowych korków. Koleje Mazowieckie chyba najciekawsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

LLucky pisze:To jest po prostu opcja do wykorzystania gdybyśmy mogli zmieścić nasze bagaże do samochodów wwasa i adamerii
najprawdopodobniej my też będziemy autem.
ja nie jestem zainteresowany koncertem, Gosia się waha :-)
auto wwasa będzie raczej wypełnione różnymi dobrami, więc biorę pod uwagę możliwość umówienia się i zabrania kilku bagaży, a może nawet właściciela/-li onych ;-)
kajman

Yacy pisze:najprawdopodobniej my też będziemy autem.
Zostańcie ludźmi. Jako auto pewnie nie będziecie tacy fajni. No i wolę Was jednak w dwóch postaciach.
Yacy pisze:biorę pod uwagę możliwość umówienia się i zabrania kilku bagaży
Nie od rzeczy będzie zabrać kilka rzeczy?
atram842 pisze:Oszacowałam, że nawet z niewielkim opóźnieniem zdążę na 17.20.
Jakby opóźnienie miało się powiększyć (czego absolutnie Ci nie życzę) to idź od razu na Śródmieście, to trochę czasu zaoszczędzisz.
Co do koncertu podejmę decyzję w ostatnim możliwym terminie. Będę preferował wariat mniejszościowy.
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze:Będę preferował wariat mniejszościowy.
A któż to taki wariat mniejszościowy :?: :lol:
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Wg rozkładu powinienem być w Warszawie na dworcu Wilanowska o 16.20. Jeśli dobrze patrzę na mapę - myślę, że do 17 uda mi się dotrzeć na Centralny. Z góry zaznaczam, że miasta zupełnie nie znam i mogłem nie doszacować, bądź po prostu się pogubię na miejscu. Choć oczywiście postaram się jeszcze dokładnie przeanalizować mapę i trasy komunikacji miejskiej.
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

Yacy pisze:ja nie jestem zainteresowany koncertem, Gosia się waha :-)
Zdaję sobie sprawę, że trudno być kierowcą o tej porze w sobotę, ale czy gdyby była taka potrzeba, że 2 auta... e, nie, chyba przesadziłem. Jacku, wybacz, zdecydowanie przesadziłem :wink: , myślę, że sprawa sama się może rozwiąże.
W każdym razie Gosia niechaj niech się nie waha, tylko niechaj się wybiera... :D
Awatar użytkownika
bobby-x

kamil_snk pisze: Z góry zaznaczam, że miasta zupełnie nie znam i mogłem nie doszacować, bądź po prostu się pogubię na miejscu. Choć oczywiście postaram się jeszcze dokładnie przeanalizować mapę i trasy komunikacji miejskiej.
Nie stresuj się, ja niby urodzony w Warszawie w '69 też nie bardzo znam Stolycę, jakieś Centra Kopernikowe otwarto (nad rzeką), stadiony (też nad rzeką), jakbym miał cię oprowadzić to by nic dobrego z tego nie wyszło.
kajman

jollyroger72 pisze:
kajman pisze:Będę preferował wariat mniejszościowy.
A któż to taki wariat mniejszościowy :?: :lol:
Jak się dowiem to Ci napiszę.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

W sumie to na koncert bym się pisał. Nie potrzebuje do tego samochodu, mogę autobusem dojechać ;-) .
ODPOWIEDZ