Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
Typowałem Hey na 1. Niezły zaskok
No to jak już był Kult, Meta, Hey... to ja już nie wiem co może być wyżej.
No dobra, wiem że będzie Lao...
A czy solowa Kaśka już była? Chyba nie...
No fakt, zupełne zaskoczenie, że aż tak wysoko.
Hey i Melua też zaskakująco nisko, szczególnie Melua, bo jednak Hey to tylko ostatnie płyty. Ale Melua to chyba wszystko co było w zestawie poza Closest thing.
cokolwiek innego niż zespół na literę "P" to będzie dla mnie sensacja dużego kalibru. Choć jak patrzę co już było, to strach co będzie.... na miejscach 2 i 3. W tej chwili nie mam pojęcia.
4 i 5 bez zaskoczeń.
Przyznam się, że musiałem się mocno zastanawiać co to może być ten zespół na P, o którym pisze Gary, ale w końcu załapałem. Dla mnie z kolei to jest zaskoczenie, że tak wysoko (chociaż sam się kilka razy przyłożyłem).
Chyba chodzi o taki zespół na P, który na LP3 zaczął odnosić sukcesy w przybliżeniu w okresie, kiedy zaczął ten na C z 5. I trochę punktów nastukał ciekawymi coverami.
Świetny wynik Florence, Archive, Muse i Coldplay. Tak wysoko spodziewałem się tylko tej pierwszej, pozostała trójka to bardzo pozytywne zaskoczenie.
Co do prawdopodobnego podium, ani mnie ono ziębi, ani grzeje, chociaż typowany zespół na literę P. nieco mnie dziwi na takim wysokim miejscu. Chociaż z drugiej strony wiem, że mają dużo fanów na forum, więc można się było tego spodziewać.
Podsumowanie obejmuje notowania 1-366, a dopiero w not. 366 pojawił się na pierwszym DM i od tego czasu okupuje to miejsce, a od pewnego punktuje podwójnie. W notowaniu tym pojawił się też drugi Hey. Z czołówki punktuje właściwie tylko Lao Che i Metallica więc będą znaczne zmiany.