Nasza Lista XI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Re: Nasza Lista XI

Post autor: neon.ka »

Jestem po pierwszym przesłuchaniu.
Zaznaczyłam sobie 24 utwory, które szczególnie wpadły mi w ucho, ale części całości nie słuchałam bardzo uważnie, więc może jest ich więcej. :-)

Przypuszczam, co kajman będzie miał na 1 miejscu oraz dam sobie głowę uciąć przy którym utworze chciał zdjąć słuchawki. ;-)
Ale o tym porozmawiamy po zakończeniu zabawy. :-)

Miszon, ja tego Justina Currie gdzieś słyszałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Myślałam, że może w zestawie LP3, ale sprawdziłam, i nie. Podpowiesz?
kajman

Post autor: kajman »

neon.ka pisze:Przypuszczam, co kajman będzie miał na 1 miejscu oraz dam sobie głowę uciąć przy którym utworze chciał zdjąć słuchawki. ;-)
Ale o tym porozmawiamy po zakończeniu zabawy. :-)
A może chociaż to drugie mi napiszesz na PW (z tamtej trójki jeden utwór za kolejnym razem zrobił nieco lepsze wrażenie).
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

neon.ka pisze:Miszon, ja tego Justina Currie gdzieś słyszałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Myślałam, że może w zestawie LP3, ale sprawdziłam, i nie. Podpowiesz?
Grał to drwycior w NMO w 2010 i bardzo mi się spodobał. Potem zagrał drugi raz i jak przeczytał tekst po polsku to już mnie kompletnie to zachwyciło. I ja grałem potem w HJ w kąciku Ministerstwo Spraw Zagranicznych zdaje się (na pewno ta płyta w nim była prezentowana, a nie wiem, czy kawałek ten wówczas też leciał, czy w innej audycji). Może wówczas słyszałaś (choć wątpię, bo tamtej audycji chyba 3-4 osoby słuchały ;-) )?

edit: o w tej audycji: http://www.radioorbit.pl/index.php?opti ... &Itemid=28 (przewiń stronę w dół)

A Manitou stanowczo nie słyszałem tego Zbawionego w ich wersji. I ja to zupełnie inaczej śpiewałem :-) . Ale to jest faktycznie ten sam kawałek. Nawet solówkę nieco inaczej graliśmy.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

kajman, ok. :-)
A tak w ogóle, to mi się zdawało, że tylko przy jednym chciałeś zdjąć te słuchawki. Skoro to były trzy, to dam Ci jeszcze te następne typy, ale za nie już bym swojej głowy nie dała. ;-)
kajman

neon.ka pisze:A tak w ogóle, to mi się zdawało, że tylko przy jednym chciałeś zdjąć te słuchawki. Skoro to były trzy, to dam Ci jeszcze te następne typy, ale za nie już bym swojej głowy nie dała. ;-)
Jeden to mnie powalił pozytywnie i może dlatego że obok było o trzech do zdjęcia trochę Ci pomieszałem.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no to przesłuchane. :-) niektóre utwory nawet kilka razy :-)

ze 109 utworów zostało mi w grze 41.
Te pozostałe mają jeszcze szanse. Teoretyczne ...
Teoretyczne, bo nawet z tych 41 utworów utworzyła się czołówka - 15 utworów, które łatwo swych miejsc nie oddadzą ;-)

Ciekawostką jest to, że w tej 15 jedna osoba ma komplet utworów, a dwie po dwie piosenki :-)
Gdyby spojrzeć na 41 utworów to 4 użytkowników ma tam swoje trójki ;-)

Przynajmniej jeszcze jedną szansę dostanie ode mnie każdy z pozostałych 68 utworów. Zmiany w czołówce będę na bieżąco relacjonował :-P
Nivo

Post autor: Nivo »

Otagowałem i wrzuciłem utwór Miszona na chomika
Zachęcam do podmiany tego jednego pliku.

Jestem w połowie pierwszego przesłuchania. Nic mnie jeszcze nie powaliło, ale jest kilka przeyjemnych utworów.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

hm. czy mogę mieć głupią sprawę do jakiejś dobrej duszyczki z Warszawy?...
uświadomiłam sobie, że mój "żyjący inaczej" jaśnie internet nie udźwignie obowiązku pobrania tego wszystkiego, bo prędzej umrze. czy w związku z tym ktoś byłby tak kochany żeby zgrać mi to na płytkę?... dowód wdzięczności do wyboru [tylko wolałabym coś w stylu "stawiasz mi piwo" niż "kupujesz mi bilet na Oupenera" ;)]
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

chyba się dogadamy ;)
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

no to ja na razie wysłuchałam ~40 pozycji i najpierw notowałam "tak" "może" "nie" ale w miarę słuchania doszło jeszcze "bardzoo nie" i nuda"jest jeden z "tak" i dodatkowym określeniem ale zdradziło by co to za utwór. Co do kajmanowych koszmarów (w sensie że koszmary dla kajmana a nie że jego utwory są nimi) to myślałam że czymś takim będzie jeden z moich utworów i miałam już zwolnić go z słuchania ale w miarę przesłuchiwania widzę że konkurencja jest ostra także w tej dziedzinie :) . Jest sporo naprawdę fajnych utworów a najlepsza jest różnorodność i to że nie można przewidzieć co będzie następne a także że słucha się tego przeważnie w ciemno w sensie że nie usłyszało się przed wysłuchaniem "to jest genialny utwór a jak ktoś ma inne zdanie to jest głupi"
kajman

Ciekawe, o którym nagraniu myślisz. Sądzę, że z mojego gustu spodziewasz się akurat tego (no nie zdradzę jakiego). Nie napiszę też czy masz rację czy nie (przynajmniej nie tutaj).
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja nie zdzierżyłem jednego, po 2-3 minutach wyłączyłem.
No i drugiego nie zdzierżyłem jeszcze zanim zacząłem słuchać i przełączyłem po mniej niż 5 sekundach ;-) .
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Miszon pisze:...drugiego nie zdzierżyłem jeszcze zanim zacząłem słuchać i przełączyłem po mniej niż 5 sekundach.
Też tak miałem z jednym, ciekawe czy chodzi o ten sam utwór :)
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

Utwór "nie da się tego słuchać" trafił mi się na razie jeden. Jako że wychodzę z założenia że trzeba dać szansę i że czasem źle się zaczyna a potem jest dobrze to go "poklikałam" na wyrywki w środku i na końcu..nic z tego..nie dałam rady. Robimy może na koniec jakąś koszmar listę? :mrgreen: czy to samo wyjdzie w praniu przy głosowaniu?
kajman

Miszon pisze:Ja nie zdzierżyłem jednego, po 2-3 minutach wyłączyłem.
Czyli wiadomo, że to nie Muppetty (i przypuszczalnie nie kilka innych, które mają mniej niż trzy minuty).
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

mara pisze:Robimy może na koniec jakąś koszmar listę?
Myślę, że teoretycznie mogłoby być przykro tym, którzy złożyli(złożyliby - bo takiego zestawienia nie ma i oby nigdy nie powstało) takie propozycje, więc moim zdaniem nie ma sensu robić komuś z Forum LP3 przykrości (ogólnie oczywiście też, ale mówimy o NLXI teraz).
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

rafal92 pisze:
Miszon pisze:...drugiego nie zdzierżyłem jeszcze zanim zacząłem słuchać i przełączyłem po mniej niż 5 sekundach.
Też tak miałem z jednym, ciekawe czy chodzi o ten sam utwór :)
Tzn. ja nawet nie wiem, czy znam ten kawałek, ale słuchałem kiedyś na siłę trochę za dużo tego "podmiotu muzycznego" (bo kierowca puszczał, a ja z nim jechałem) i została mi wówczas trauma do tego "podmiotu muzycznego", stąd przed słuchaniem już się nastawiłem jak pies do jeża. Ponieważ pierwsze kilka sekund brzmiało dokładnie tak jak oczekiwałem, no to sobie darowałem ;-) .
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

mara pisze:Utwór "nie da się tego słuchać" trafił mi się na razie jeden.
ja w jednej z edycji zgłosiłem taki utwór; przypuszczam, że wysłuchało go w całości może z pięć osób :P
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

adameria pisze:
mara pisze:Robimy może na koniec jakąś koszmar listę?
Myślę, że teoretycznie mogłoby być przykro tym, którzy złożyli(złożyliby - bo takiego zestawienia nie ma i oby nigdy nie powstało) takie propozycje, więc moim zdaniem nie ma sensu robić komuś z Forum LP3 przykrości (ogólnie oczywiście też, ale mówimy o NLXI teraz).
Miałbym kilka takich utworów, ale zgadzam się z adamerią. Wytykanie koszmarów w LP3 to coś zupełnie innego niż krytyka naszych własnych propozycji.
kajman

krzysiek83 pisze:
mara pisze:Utwór "nie da się tego słuchać" trafił mi się na razie jeden.
ja w jednej z edycji zgłosiłem taki utwór; przypuszczam, że wysłuchało go w całości może z pięć osób :P
Myślę, że minimum 8, bo tyle podało go w swoich zestawach (czasami bardzo rozbudowanych).
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

krzysiek83 pisze:ja w jednej z edycji zgłosiłem taki utwór; przypuszczam, że wysłuchało go w całości może z pięć osób :P
ja też przesłuchałem Devil Doll. teraz bym pewnie na to zagłosował :P
jestem mniej więcej w połowie i chyba muszę powiedzieć że poziom jest niższy niż ostatnio...
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

A mi się już udało przesłuchać wszystko i zagłosować. Poziom jest wyższy niż w poprzednich edycjach, jest jeden killer. Szkoda mi tylko jednego zespołu którego bardzo lubię. Zgłoszona piosenka jest wg. mnie jedną z ich słabszych i nie dostała się do 11. Gdyby to była pewna inna piosenka to miejsce pierwsze byłoby w ciemno ;-)
Już nie mogę się doczekać lutego...
Nivo

Post autor: Nivo »

Tak więc głos oddała jedna osoba.
Do tej pory głosowano na 11 utworów... ;)

A tymczasem jestem w trakcie drugiej fali odsłuchów i zostało mi jeszcze ponad 90 utworów na playliście.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja mam pierwszą falę za sobą. Wolno idzie i nie wiem, czy zdążę. Bo dopiero po drugiej odrzucam (nawet to, czego nie słuchałem ;-) ).
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

Ja podobnie jak Miszon nie wiem czy sie wyrobie... Chociaż powinienem :). Ale wszystko się może zdarzyć więc zabieram się za nadrabianie strat... Na razie przesłuchałem "aż" 12 utworów... Ale zdążę... Powinienem :D :D :D
ODPOWIEDZ