Cairine pisze:Słoik i Brian - zadanie domowe obejrzeć film "Rrrrrr"
Ale psze Pani, to proszę mi od razu wstawić jedyneczkę, bo ja nie oglądam filmów.
Motyla noga, nie dość, że znowu mnie wyboldowano, to jeszcze ponownie z wielkiej litery. Tylko na jakim forum mam leczyć swe frustracje.
mara pisze:a ja pozwolę sobie wziąć w obronę ten lekko hejterski tekst rockmanki, wiem forum wolne od polityki, ale utwór sam w sobie jest polityczny..trudno by udawała że król nie jest nagi.
Ale obrywa tutaj cała scena polityczna, a nie konkretna frakcja. A Muniek chyba wieki temu wyrósł z anarchizmu, żeby bojkotować prezydenta kraju i nie przyjmować pochwał, kiedy go doceniają.
rush0123 pisze:Witam Wszystkich!
A jak tam nowa ramówka się podoba?
Posłuchamy, zobaczymy. Nie bardzo mi się podoba, że Barona przenieśli na 13 godzinę. Niestety godziny pracy nie będą pozwalały mi na słuchanie jego audycji. Mam nadzieję, że w piątkowe poranki nadal będę mogła usłyszeć Wojciecha Mana
Właśnie odkryłem, że zmarł kolejny bluesman, dzieciak właściwie - 75.
A propos peselów - słyszeliście o sukcesie (nowej!) płyty Doris Day? 87 i pierwsza dziesiątka w UK. Nie ma co odgrzewać kolejnych Ev Cassidy tylko wrzucić jej wersję "You are so beautiful". Miodzio.
rockmanka pisze:Staszczyk tu występuje z takim tekstem, a jednocześnie przyjmuje jedno z najwyższych odznaczeń państwowych, które wręcza mu Pą Prezydą (całkiem niezasłużenie ją dostał, jak i cała reszta klakierów). Kurcze, jak to się nazywa... A, no tak - hipokryzja.
No więc tak... wszelkie odznaczenia przyjmuje się nie od konkretnego prezydenta, lecz przyznaje je państwo Polskie poprzez urząd prezydenta, jako głowę tegoż. I w ogóle nie rozumiem dlaczego miałby nie przyjmować odznaczenia, jeśli ono jest za "walkę" poprzez muzykę z poprzednim systemem, nie ma nic wspólnego z obecna polityką. Inną sprawą jest czy słusznie, mnie on w tym towarzystwie najmniej pasował, chociaż nie uważam żeby nie miał wkładu w muzyczne podkopywanie PRL-u.
Ale Twój zarzut jest trochę z kosmosu.
No i jakimż on jest klakierem, skoro tak krytykuje...
Ostatnio zmieniony pt wrz 16, 2011 8:03 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.