LP Trójka to nowa audycja (na antenie od 9 kwietnia 2010), nadawana w piątkowe przedpołudnie (kiedyś w paśmie „Tu Baron”, obecnie w paśmie „Do południa”) — wspomnienia, nowe nagrania, propozycje z aktualnego Topu... czyli wszystko co związane z LP3.
Poczekalnia LP3 – na antenie od 9 września 2017 roku – w każdą sobotę od 7 do 9, prowadzący: Piotr Baron
deviate to contemplate
this audio visual opiate
one hundred years from now
title fights and human rights
we're satellites - you're parasites
hey yah ya!
now I've got to tell you
that I've been down
down so low that I bit the ground
let's hear it from the heart of America
ya da dee yeh - yeh ee oh
in America
urelei USA
for America
375 211 1 3 13 [1987]
RED BOX — For America
CD „The Circle & the Square” 1998
To kolejny utwór poza pierwszą setka, ale daleko poza. Wczoraj po raz drugi byl Maanam a o a-ha cisza...
To zaniedbanie.. zespół a-ha zdobył 3149 pkt w Top-20 przez swoje utwory to daje miejsce #5 w zestawieniu zagranicznych wykonawców na LP3.
Co ciekawe tylko utwory a-ha nie znalazły się w Top-100 a pozostała czwórka jest w nim godnie reprezentowana.
Utwór "Summer moved on" byłby niezły jak na klimaty utworów w Top-100...
obserw99 pisze:
To kolejny utwór poza pierwszą setka, ale daleko poza. Wczoraj po raz drugi byl Maanam a o a-ha cisza... To zaniedbanie.. zespół a-ha zdobył 3149 pkt w Top-20 przez swoje utwory to daje miejsce #5 w zestawieniu zagranicznych wykonawców na LP3.
Co ciekawe tylko utwory a-ha nie znalazły się w Top-100 a pozostała czwórka jest w nim godnie reprezentowana.
Whoa! My love, my darling,
I hunger for your touch,
Alone. Lonely time.
And time goes by, so slowly,
And time can do so much,
Are you still mine?
I need your love.
I need your love.
God speed your love to me.
Lonely rivers flow to the sea, to the sea,
To the open arms of the sea.
Lonely rivers sigh, wait for me, wait for me,
I'll be coming home, wait for me.
"Unchained Melody" świetny cover! b-side singla "All I Want Is You" na liście z okazji składanki "The Best of 1980–1990"
Z tego co pamiętam kontrakt był podpisany na trzy takie składanki, które podsumują trzy okresy w działalności zespołu wyszły dwie.
Teraz należy spodziewać się trzeciej. No, a najfajniejsze na tych składankach są te drugie płyty z utworami właśnie z b-sidów już nie mogę się doczekać.
Hodor pisze:No właśnie co do a-ha to jutro jadę na ich koncert więc 1500 przejdzie koło nosa
Zazdroszczę Ci .... w dn. 04.12.2010, po 4 koncertach w Norwegii a-ha kończy definitywnie (niestety) działalność. Chociaż uwielbiam klimaty muzyki rockowej głównie z lat 1965-1979 to a-ha uważam jest jedną z ciekawszych kapel pop-rockowych debiutujących po 1980 roku...
Ostatnio zmieniony czw paź 28, 2010 11:14 am przez obserw99, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy to U2 rządziło na liście miałem kryzys w słuchaniu listy i robiłem to dosyć rzadko. Ależ się zdziwiłem, że to tak długo jest na liście, kiedy dłuższy czas nie słuchałem listy. Jednakże się ucieszyłem, bo w międzyczasie na mojej liście osiągał imponujące wyniki.
Na mojej Liście Wszech Czasów jest wersja Righteous Brothers
22 447 1 3 29 [1997]
BUDKA SUFLERA — Takie tango
CD „Nic nie boli, tak jak życie 1997
Przypomina mi się wpadka Cugowskiego na jakimś festiwalu gdy zapomniał słów, mimo tego zachował kamienną twarz i nie dał po sobie poznać że czegoś zapomniał. Czapki z głów
Potem zostało to świetnie sparodiowane u Szymona Majewskiego
22 447 1 3 29 [1997]
BUDKA SUFLERA — Takie tango
CD „Nic nie boli, tak jak życie 1997
Tak jak Pan Piotr mówił - grali wszędzie... Się ograło, osłuchało do znienawidzenia... Dziś mogę wysłuchać "tego" w miarę - bez męczacych efektów ubocznych... - bezboleśnie...