To już mamy 8 rund drabinek. Szkoda, że ciągle tak mało osób głosowało.Grycek pisze:Głosowało 17 osób na 65 utworów.
Nasza Lista X
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista X
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie można oddać głosy... U mnie finałowe przesłuchania.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
o ile nie żyjesz Krzyśku według jakiegoś innego kalendarza niż powszechnie używany, to powinieneś ze spokojem podchodzić do jutra.
.

Grycek pisze:Dobra. To przedłużam do 1 grudnia. Ciekawe, czy się wyrobimy przed świętami.

- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Na tym etapie to i ile osób głosowało i tak nie ma większego znaczenia. Wszak te 17 osób wyklarowało już raczej te piosenki które do następnej rundy nie wejdą, a nawet jakby się jeszcze załapały to i tak większych szans w późniejszych etapach nie mają. A kolejność w eliminacjach wpływa jedynie na rozstawienie utworów, które moim zdaniem i tak nie ma większego wpływu na skład rund finałowych.Nivo pisze: To już mamy 8 rund drabinek. Szkoda, że ciągle tak mało osób głosowało.
- neon.ka
nie do końca się z tym zgodzę, ponieważ utwór może się dostać do rund pucharowych dzięki głosom np. tylko dwóch osób, ale wielu z pozostałych uczestników mogłoby mieć ten utwór tuż za swoją jedenastką, na którą głosowały - więc w pewnym sensie to pech spowodował, że się nie załapałyGeephard pisze:Wszak te 17 osób wyklarowało już raczej te piosenki które do następnej rundy nie wejdą, a nawet jakby się jeszcze załapały to i tak większych szans w późniejszych etapach nie mają.

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
głosy poszły! właściwie się nie zmieniały od tygodnia. z jednym wyjątkiem: miejsce 6 stało się nagle miejscem 3! Oczywiście 3->4, 4->5, a 5->6, ale to tylko konsekwencja 6->3 
no i właśnie to miejsce 3 pachnie mi zwycięstwem NL10! A jeśli nie, to będzie utwór spoza mojej "11"!

no i właśnie to miejsce 3 pachnie mi zwycięstwem NL10! A jeśli nie, to będzie utwór spoza mojej "11"!
Nawet można wskazać, że niejednokrotnie piosenki z 33-64 przechodziły parę etapów wzwyż 
Po za tym głosy wszystkich to zawsze głosy wszystkich, dają pewność, że właśnie tak ma wyglądać ranking po I rundzie (a najlepiej jeszcze jakby to było więcej osób niż wszyscy
)

Po za tym głosy wszystkich to zawsze głosy wszystkich, dają pewność, że właśnie tak ma wyglądać ranking po I rundzie (a najlepiej jeszcze jakby to było więcej osób niż wszyscy

- Geephard
No mogłaby... ale najpiękniejsze jest to, że jeśli się nie załapie to się o tym nie dowiemyneon.ka pisze:nie do końca się z tym zgodzę, ponieważ utwór może się dostać do rund pucharowych dzięki głosom np. tylko dwóch osób, ale wielu z pozostałych uczestników mogłoby mieć ten utwór tuż za swoją jedenastką, na którą głosowały - więc w pewnym sensie to pech spowodował, że się nie załapały. Tak więc potem w kolejnych etapach ta niepozorna piosenka mogłaby zdobyć spore poparcie.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Głosowało 21 osób na 67 utworów (czyli 6 utworów nie otrzymało żadnego głosu).
Mam nadzieję, że moja 11 (a nawet 14) już dostała i przejdzie do drugiej rundy. A już szczególnie liczę na mój top5, bo cały jest rewelacyjny (i o ile pamiętam, to tak silnego nigdy nie miałem).Grycek pisze:Głosowało 21 osób na 67 utworów (czyli 6 utworów nie otrzymało żadnego głosu).
Zaraz go wyślę Gryckowi (mailem, a ich nie cierpię).
tia... a ja mam dopiero 30 utworów i teraz pozostaje "tylko" ułożyć kolejność... mam nadzieję że do środy się wyrobię.
-
Trochę mnie martwi, że na te 21 osób tylko 5 napisało jakieś krótkie komentarze do swoich głosów.
- Geephard
Może dlatego, że jest to głosowanie tajne i pisanie komentarzy odczuwane jest jako zbędne. Zapewne napisały je te osoby które zamierzają je czytać po zakończeniu zabawy. Ja na przykład nie zamierzam i komentarzy też nie umieszczałemGrycek pisze:Trochę mnie martwi, że na te 21 osób tylko 5 napisało jakieś krótkie komentarze do swoich głosów.

Chyba zawsze było tajne i jednak komentarzy było sporo. Ja tym razem sobie podarowałem, chociaż mialem sporo emocji ustawiając kolejność.Geephard pisze:Może dlatego, że jest to głosowanie tajne i pisanie komentarzy odczuwane jest jako zbędne. Zapewne napisały je te osoby które zamierzają je czytać po zakończeniu zabawy. Ja na przykład nie zamierzam i komentarzy też nie umieszczałemGrycek pisze:Trochę mnie martwi, że na te 21 osób tylko 5 napisało jakieś krótkie komentarze do swoich głosów.
Wybrałem już swoją 12 i już ją podzieliłem na 3 grupy, a tzn, że może jutro zagłosuje.
dałem radę jednak dzisiaj
pierwsza czwórka po polsku

pierwsza czwórka po polsku

-
Jeszcze raz przypominam, że tytuł maila powinien mieć format:
Nasza Lista - eliminacje - nick_z_forum
Dwie osoby na razie mają niezaliczone głosy przez to.
Nasza Lista - eliminacje - nick_z_forum
Dwie osoby na razie mają niezaliczone głosy przez to.
- Geephard
To może to jakoś wynika z faktu że propozycje były tajne. w związku z czym brakowało dyskusji na temat zgłaszanych utworów i tak jakoś wyszło:) Zresztą ja się nie znam, jestem tu świeżakiem ale tak sobie tylko kombinuję. W sumie to zapewne osoby, które zazwyczaj komentowały a nie zrobiły tego teraz będą wiedzieć najlepiej...kajman pisze:Chyba zawsze było tajne i jednak komentarzy było sporo. Ja tym razem sobie podarowałem, chociaż mialem sporo emocji ustawiając kolejność.
- neon.ka
e tam kajman, Twoje głosy bez komentarzy, to jakby wcale tych głosów nie było.kajman pisze:(...) Ja tym razem sobie podarowałem, chociaż mialem sporo emocji ustawiając kolejność.Grycek pisze:Trochę mnie martwi, że na te 21 osób tylko 5 napisało jakieś krótkie komentarze do swoich głosów.
Ja proszę o nie.

A możesz napisać kto? Chyba że napisałeś im na PW.Grycek pisze:Dwie osoby na razie mają niezaliczone głosy przez to.
- neon.ka
zdaje się, że w każdym przypadku [zarówno zaliczenia, jak i niezaliczenia głosów] przychodzi automatyczne powiadomienie. W każdym razie na pewno tak jest jeśli jest coś nie w porządku z zapisem jedenastki. Zapewne jest też tak w przypadku błędnego tytułu e-maila. Automat wyszczególnia w wiadomości jaki rodzaj błędu został popełniony.
-
Odpisałem im na maila. Ty i Kertoip macie niezaliczone głosy.kajman pisze:A możesz napisać kto? Chyba że napisałeś im na PW.Grycek pisze:Dwie osoby na razie mają niezaliczone głosy przez to.
-
Co do odpowiedzi w przypadku złego tytułu maila, to jeszcze nie zdążyłem tego zaimplementować.neon.ka pisze:zdaje się, że w każdym przypadku [zarówno zaliczenia, jak i niezaliczenia głosów] przychodzi automatyczne powiadomienie. W każdym razie na pewno tak jest jeśli jest coś nie w porządku z zapisem jedenastki. Zapewne jest też tak w przypadku błędnego tytułu e-maila. Automat wyszczególnia w wiadomości jaki rodzaj błędu został popełniony.
Odpowiedź jest automatycznie wysyłana, jeśli tytuł maila jest podany poprawnie.
Praca oddana, a co się nastresowałem czy aby wszystko dobrze podpisane, zaadresowane. Skarpetka mi się zgubiła, no ja ...... już drugi raz teraz ta druga. 

-
Głosowało 26 osób na 68 utworów. (dalej niezaliczone głosy mają kajman i Kertoip)
Z ciekawostek - pierwsze miejsce ma prawie dwa razy więcej punktów, niż miejsce drugie. Zwycięzca tej edycji jest prawie pewny.
Z ciekawostek - pierwsze miejsce ma prawie dwa razy więcej punktów, niż miejsce drugie. Zwycięzca tej edycji jest prawie pewny.