Po 7. zlocie (2-4.10.2009)

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Po 7. zlocie (2-4.10.2009)

Post autor: JaceK »

Godz 14.54, w muzycznej Poczcie UKF: ,,Od przyjaciół dla Bogdana -- Republika''...
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Artur pisze:A ja myślę że właśnie w tą sobotę powinniśmy w komplecie stawić się przed naszymi komputerami w czasie listy i po drugiej stronie w studio bo gdyby Bodeczek był z nami to własnie to pewnie by robił w sobotni wieczór, a nawet jestem pewny że tak będzie. Niechaj nikogo nie zabraknie, w sobotę o 19.00 zbiórka przed komputerami.
Dobry pomysł. I kto może niech tak zrobi.
Choć ja już wiem, ze jutro będę przy komputerze ale ... w pracy. Jutro pracuje do 22 więc niestety nie bedę mogła być z Wami na forum podczas Listy, ale będę z Wami myślami.

Jacku, która piosenka Rebubliki wybrzmiała?
Może ktos to nagrał?
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Zwykłe zapisane słowa nie oddadzą tej chwili , tej uroczystości , podczas której przyszło mi pożegnać Bogdana... I ciężko będzie przelać na wirtualny papier to wszystko co chcę Wam przekazać. To boli... To tak strasznie boli...
Piękny , mały cmentarzyk na krakowskich Bielanach pośród lasów. Cudowne miejsce na pochówek , wśród przykrytych jesienią drzew... Podobałoby mu się... Przyjechałem trochę wcześniej. Chciałem zobaczyć jego miejsce pracy , chciałem poznać ludzi z którymi pracował. Wspaniała atmosfera , mili otwarci ludzie , też słuchacze Trójki. Magda , Darek , Maciek , czy koleżanka w kasztanowych włosach. U Bodeczka W biurze słuchawki do słuchania muzyki , Trójki , w komputerze na tapecie Marek Niedzwiecki... Wspominaliśmy , opowiadaliśmy. Samej wizyty na cmentarzu nie będę opisywał... To po prostu trzeba przeżyć. W imieniu Naszego Forum złożyłem wieniec (Bodeczkowi - koledzy i kolezanki z forum Listy Przebojów Programu Trzeciego).
Kiedy przy składaniu kondolencji przedstawiłem się jego żonie że jestem z forum Listy Przebojów Programu Trzeciego wpadliśmy sobie w ramiona i tak trwaliśmy dłużej niż chwilę szlochając nad grobem wśród tłumu... O czym rozmawialiśmy , zachowam dla siebie. Miałem takie marzenie , taki plan , żeby tuż po tym jak tłum już się powoli rozejdzie ze starego Kasprzaka którego przywiozłem z domu puścić mu ten ostatni raz sygnał Listy ABC - Look of love , którą tak ukochał... To głupie , to takie trochę moje własne marzenie , żeby nad moim grobem wybrzmiały takie właśnie dzwięki. Nie puściłem , nie chciałem zepsuć uroczystości...
Pózniej wraz z kolegami i koleżankami z pracy pojechaliśmy do małego zajazdu pożegnać Go we własnym gronie. To naprawdę był wspaniały człowiek...
Tylko proszę Was , żeby to czczenie Jego pamięci na forum nie przybrało karykaturalnych rozmiarów. Myślę że modlitwa i pamięć wystarczą...
Kto da radę proszę oprócz sobotniej Listy słuchać także Markowej w piątek i sobotnich ZSN. Obie audycje w Złotych Przebojach.

Na pogrzebie obecnych dwóch przedstawicieli forum. Dzięki JacKu

Dzięki Magda...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

abd3mz pisze:U mnie leci Jeff Buckley - Hallelujah...

...
...
...
Nie ja wybierałem muzykę, jaka leciała w pracy, ale jakoś tak o tej porze puszczano "A ja sobie gram na gramofonie" Fogga... Przypadek?

Robert i JaceK - dziękujemy za obecność na uroczystości i za piękny opis. Przy okazji - brawa za odwagę, ja bym chyba nie śmiał powiedzieć, skąd jestem.
Tylko proszę Was , żeby to czczenie Jego pamięci na forum nie przybrało karykaturalnych rozmiarów. Myślę że modlitwa i pamięć wystarczą..
To niezwykle ważkie słowa.
Dzięki Magda...
Nie wiem, czy to ta sama osoba o której myślę, ale jeśli tak to wszyscy bardzo dziękujemy za wiadomość. Choć tak smutną, to tak dla nas ważną... Jak przeczytałem PW i to co w nim napisała strasznie się wzruszyłem.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

JaceK pisze:Godz 14.54, w muzycznej Poczcie UKF: ,,Od przyjaciół dla Bogdana -- Republika''...
To był ktoś od nas, czy nie?
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

mp ukf
republikę zamawiała Nemo.
ja to nagrałem,
wieczorem udostępnię
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Robert pisze:(...)
Na pogrzebie obecnych dwóch przedstawicieli forum. Dzięki JacKu
Dzięki Magda...
Ja również dziękuję...
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Niestety, nie dałem rady przyjść na pogrzeb... I może tyle.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

W Muzycznej Poczcie dla Bogdana została zagrana PROŚBA DO NASTĘPCY - Republiki.
Leży już na moim chomiku...
A Pan Marek na Liście zagrał dla NIEGO - ODCHODZĄC............

[*]
Awatar użytkownika
Martyr

Dziekuje Robercie za kilka słów o wczorajszym dniu w Krakowie...

I dla jotema3 też duże podziękowania za nagrania. Dzięki Jacku!

[*]
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

ku3a

Post autor: ku3a »

http://lp3.polskieradio.pl/zapowiedzi/

edit: o, widzę, że Gary już w wątku z komentarzami już ten link wkleił.
bukowy

Post autor: bukowy »

Mimo że jestem tu od niedawna i nie dane było mi kontaktować się z Bodeczkiem
,po przeczytaniu tego wątku przyszła mi do głowy jedna myśl:
Dobrze mieć TAKICH Przyjaciół jak Wy....
I On o tym dobrze wiedział...i pewnie dlatego tak się uśmiechał.....

[*]
ku3a

Post autor: ku3a »

dostałem oficjalne pytanie, więc przekazuję - czy uważacie, że Program Trzeci powinien coś przesłać rodzinie Bodeczka? Nie wiem jak byłoby to odebrane. Z jednej strony ja sam bym nie wysyłał, ale z drugiej jeśli reakcja na to, że Robert w piątek powiedział, że jest z forum była taka jaka była, to może jednak można coś wysłać...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja jestem sceptycznie nastawiony. Szczególnie, jeśli byłyby to takie rzeczy, o jakich mówiła Helen. W takiej sytuacji na pytanie "czy Program Trzeci może coś zrobić dla rodziny?" (bo w zasadzie tak ono brzmiało) odpowiedziałbym, że ta Lista i wspominanie na antenie TuBarona wystarczą.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

A ja chyba trochę odwrotnie myślę. Według mnie byłoby to pokazanie solidarności, że Trójka jest i pamięta. Przecież rodzina wie, jaki stosunek miał Bogdan do Trójki/listy. Tym bardziej, że znamy reakcję z piątku. .
Wydaje mi się, że jest to dobry pomysł, w końcu to było ostatnie miejsce z którego słyszała Go rodzina i przyjaciele. A sam gest byłbym potwierdzeniem, że dla Trójki też był On kimś ważnym. Pytanie tylko, co to miałoby być...
kajman

Post autor: kajman »

A ja myślę, że rodzina wie o wszystkim, co działo się w Trojce w związku z Bodeczkiem. Myślę, że raczej sami nie słuchali, ale informacje dotarły. I wydaje mi się, że to jest wystarczające.
Awatar użytkownika
nemo
Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham

Post autor: nemo »

myślę, że jeśli już coś miałoby być przekazywane (zdjęcia? nagrania? listy z kondolencjami? coś innego?), to chyba lepiej, gdyby zostało to przekazane osobiście.
zlotowicze, odbierzcie pw.
Awatar użytkownika
Martyr

Miszon pisze:Szczególnie, jeśli byłyby to takie rzeczy, o jakich mówiła Helen.
nie wiem co by to miało być, jeśli np. kubki, gadżety trójkowe etc to nie wysyłałabym.
Miszon pisze:W takiej sytuacji na pytanie "czy Program Trzeci może coś zrobić dla rodziny?" (bo w zasadzie tak ono brzmiało) odpowiedziałbym, że ta Lista i wspominanie na antenie TuBarona wystarczą.
też mam takie wrażenie.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Martyr pisze:
Miszon pisze:W takiej sytuacji na pytanie "czy Program Trzeci może coś zrobić dla rodziny?" (bo w zasadzie tak ono brzmiało) odpowiedziałbym, że ta Lista i wspominanie na antenie TuBarona wystarczą.
też mam takie wrażenie.
Przepraszam, że ośmielę się włączyć z boku w tym temacie, ale uważam, że Miszon ma rację i wszystko ponad to o czym pisze byłoby nietaktem.
herMMan

Post autor: herMMan »

nemo pisze:...zlotowicze, odbierzcie pw.
Odebrałem, ale podanego adresu nijak nie mogę otworzyć. Wyrzuca mi jakiś błąd! :(
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

chomikuj.pl/ i to jest dalsza część adresu ;-) [pierwsza część to po prostu nazwa chomika]
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

herMMan pisze:Odebrałem, ale podanego adresu nijak nie mogę otworzyć. Wyrzuca mi jakiś błąd! :(
Mnie się udało a kroki były następujące:
....
i wszystko gra, jest dużo zdjęć ze studia :D .
Ostatnio zmieniony sob paź 17, 2009 7:10 am przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
herMMan

Post autor: herMMan »

No tak, nie powiązałem podanego linka z chomikuj.pl. Teraz wszystko jest ok. Dzięki.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Marek Jędrusiak - przyjaciel Bodeczka w mailu do mnie napisał (przekazuję więc):
Marek Jędrusiak pisze:Chciałem Wam wszystkim forumowiczom PODZIĘKOWAĆ w imieniu swoim i rodziny Bodka za Wasze wyrazy głębokiego współczucia.Czytałem Wasze forum i byłem zdumiony że ludzie którzy znali się tylko ze słyszenia lub ze zwykłych listów,potrafią tak głęboko wyrazić swój żal i współczucie.
Jeszcze raz Tobie i Wam wszystkim serdecznie dziękuję!!!
Proszę przekazać podziękowania pozostałym forumowiczom.
ODPOWIEDZ