Kiedy VII Zlot?

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Re: Kiedy VII Zlot?

Post autor: prz_rulez »

Cena za nocleg - 40 zł
a ile chcą za obiad? na moje oko gdyby było 20 zł, to za kolacje i śniad.
Nie chcę wyjść na skąpca, ale 60 zł dla biednego studenciny to trochę za dużo... A szczerze mówiąc, to o dużo za dużo... :roll:
rozumiem, że można Cię przenieść do listy obecności, tak?
No nie wiem, to zależy, czy Bodeczek chce jechać w piątek, czy w sobotę. Bo jak w piątek to pozostaję na liście niepewności...
Najchętniej wróciłbym w sobotę tym pospiesznym o 00:58 z Centralnej, ale trzeba tam jeszcze dotrzeć i to w dodatku w nocy...
EDIT: Ten pociąg to sypialny z samą drugą klasą i w dodatku jedzie z Gdańska... fatalnie :/
W studio jest niby fajnie ale ile razy można?
Nie każdy jeszcze był w studiu ;) Chętnie bym zobaczył, jak to wygląda od kuchni.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Ja jeszcze ciagle sie zastanawiam nad terminem przyjazdy - piątek czy sobota (do kiedy trzeba sie ostatecznie zdeklarować?), jestem za opcją domek. Jak deklarowałem wcześniej obiad w sobote jak najbardziej.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Co do terminu przyjazdu jeszcze nie jestem pewien - czy w piątek, czy w sobotę.
Ja rezygnuje z zamawianych posiłków - wezmę swoje jedzenie :)
Mam nadzieję, że ktoś mnie odbierze z dworaca pkp, kiedy przyjadę.
A sobotni wieczór z listą w studio Trójki :)
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

prz_rulez pisze: No nie wiem, to zależy, czy Bodeczek chce jechać w piątek, czy w sobotę.
w piątek to raczej niemożliwe, szykuje sie na wyjazd w sobotę - może byc bardzo wcześnie!
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

Ja więc rezerwuję 1 nocleg i sporo żarcia - bo zjeść lubię!! :D
ku3a

Post autor: ku3a »

Artur pisze:do kiedy trzeba sie ostatecznie zdeklarować?
do przedwczoraj :-P.
wciąż dużo osób nie odpowiedziało, więc oczywiście nie mogłem zrobić rezerwacji. mam nadzieję, że jeszcze wolne miejsca będą...
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze:
Artur pisze:do kiedy trzeba sie ostatecznie zdeklarować?
do przedwczoraj :-P.
Też miałem tak napisać. :mrgreen:

a do kiedy trzeba się zdeklarować kto idzie na Listę, a kto zostaje w domku?
ku3a

abd3mz pisze:a do kiedy trzeba się zdeklarować kto idzie na Listę, a kto zostaje w domku?
tydzień przed zlotem muszę podać listę nazwisk, wobec tego załóżmy, że ostateczny termin tej deklaracji to 25.09.
kajman

Post autor: kajman »

Chciałbym wyjaśnić jeszcze jedną kwestię. Pisaliśmy o tym, że śniadania i kolacje we własnym zakresie. Tylko jak rozumieć ten własny zakres? Czy robi (kupuje) sobie każdy na własną rękę czy zrzuta na żarcie, wspólne kanapki itp.? Ja zdecydowanie byłbym za tą drugą opcją.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

kajman pisze:Chciałbym wyjaśnić jeszcze jedną kwestię. Pisaliśmy o tym, że śniadania i kolacje we własnym zakresie. Tylko jak rozumieć ten własny zakres? Czy robi (kupuje) sobie każdy na własną rękę czy zrzuta na żarcie, wspólne kanapki itp.? Ja zdecydowanie byłbym za tą drugą opcją.
ja w miarę możliwości też
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

A ja za pierwszą jednak. Przynajmniej każdy zrobi sobie tyle, ile zje ;-). Natomiast jak zrozumiałem, to i tak w jedną z nocy będziemy jeść pizzę (czy też pizze) gdzieś zakupioną.
I jeszcze jedna rzecz - a może by tak na zlocie ułożyć ten utwór forowy, jaki (kiedyśtam) mamy nagrać? Nie mam tu na myśli samego tekstu, ale także od razu muzyki. Od razu by się niektórzy mogli go troszkę nauczyć i później łatwiej będzie nagrywać :-D . Tylko tyle, że wtedy konieczny będzie jakiś instrument.
ku3a

kajman pisze:Pisaliśmy o tym, że śniadania i kolacje we własnym zakresie. Tylko jak rozumieć ten własny zakres? Czy robi (kupuje) sobie każdy na własną rękę czy zrzuta na żarcie, wspólne kanapki itp.? Ja zdecydowanie byłbym za tą drugą opcją.
miałem na myśli własny w sensie grupy. wspólny.
ale jak ktoś chce sobie robić sam, to niech robi :-). a reszta zrobi sobie grupowo - zrzuci się, wspólnie przygotuje i zje.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Dobra, czas na poważniejsze deklaracje ;-)
Osobno /jeśli wszyscy później się spotkamy, to z całkowicie czystym sumieniem/, domek /choć na to wolałbym zdecydować się trochę później - z jednej strony byłem już tyle razy na Myśliwieckiej... a z drugiej rzadko trafia się 'ekipa' ;-)/, jeszcze nie wiem, czy na jedną noc, czy dwie - to będzie zależało od czynników pobocznych /stan portfela, ilość pracy itp. - postaram się zadecydować do końca tygodnia/.
Czyli: na pewno z piątku na sobotę i do Listy, a nie wiem, czy z soboty na niedzielę również.
Posiłki - podpisuję się pod powyższymi ustaleniami :mrgreen:

coś jeszcze? ;-)
prz_rulez
Kontakt:

Bodeczek pisze:w piątek to raczej niemożliwe, szykuje sie na wyjazd w sobotę - może byc bardzo wcześnie!
No to bardzo dobrze, ewentualnym problemem byłby dojazd do umówionego miejsca, nie wiem jak wygląda w Krakowie sprawa autobusów o 4 rano ;)
tadzio3 pisze:Ja rezygnuje z zamawianych posiłków - wezmę swoje jedzenie :)
Ja tak samo, 4 bułki i butelka wody mineralnej w zupełności mi wystarczą :)
To został chyba tylko problem jak dojechać na dworzec wieczorem...
Mam nadzieję, że ta cała eskapada się uda i nic mi nagle nie wyskoczy...
I jeszcze jedna rzecz - a może by tak na zlocie ułożyć ten utwór forowy, jaki (kiedyśtam) mamy nagrać? Nie mam tu na myśli samego tekstu, ale także od razu muzyki. Od razu by się niektórzy mogli go troszkę nauczyć i później łatwiej będzie nagrywać :-D
A myślałem, że ten pomysł już dawno przepadł :lol:
kajman

prz_rulez pisze:To został chyba tylko problem jak dojechać na dworzec wieczorem...
To akurat nie jest żaden problem. Jeżeli byś wracał w nocy po liście to idziesz z nami na Powiśle, jedziesz na Wschodnią i tam masz dwie godziny czasu. A na Wschodniej lepiej wsiąść bo to przed Centralną i może być mniejszy tłok.
kajman

prz_rulez pisze:To został chyba tylko problem jak dojechać na dworzec wieczorem...
To akurat nie jest żaden problem. Jeżeli byś wracał w nocy po liście to idziesz z nami na Powiśle, jedziesz na Wschodnią i tam masz dwie godziny czasu. A na Wschodniej lepiej wsiąść bo to przed Centralną i może być mniejszy tłok.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ale na Centralnym bezpieczniej.
prz_rulez
Kontakt:

kajman pisze:To akurat nie jest żaden problem. Jeżeli byś wracał w nocy po liście to idziesz z nami na Powiśle, jedziesz na Wschodnią i tam masz dwie godziny czasu.
Dwie godziny na dworcu w Warszawie? Chyba zawału bym dostał ze strachu...
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

A ja właśnie się dowiedziałem, że w moim Wrocławiu 3 października zagra Indukti :/. Cóż, będę musiał kolejny raz zrezygnować z ich koncertu, bo zlotu sobie nie odpuszczę.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

O kurcze... ale trudny wybór... A na Ino-rock nie ma szans?
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

abd3mz pisze:O kurcze... ale trudny wybór... A na Ino-rock nie ma szans?
Niestety Inowrocław jest .. daleko i od Katowic i od Wrocławia. Jeszcze się zastanawiam...
ku3a

prz_rulez pisze:Dwie godziny na dworcu w Warszawie? Chyba zawału bym dostał ze strachu...
a na drugą stronę ulicy nie boisz się przejść?
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

ku3a pisze:
prz_rulez pisze:Dwie godziny na dworcu w Warszawie? Chyba zawału bym dostał ze strachu...
a na drugą stronę ulicy nie boisz się przejść?
Bez przesady z tym strachem.... Naprawdę - wierz mi, że zarówno na Centralnym jak i Wschodnim można przeżyć dwie godziny nawet w nocy. Wystarczy ostrożność i zdrowy rozsądek :)
Jakoś jeszcze żyję ;)
prz_rulez
Kontakt:

Kuba, nie rozumiem Twojej ironii. Co innego łazić nocą po mieście, które się zna, a co innego być 2 godziny na dworcu wielkiego miasta, w którym się było ostatnio około 15 lat temu (czyli de facto ani razu), którego dworce w dodatku nie mają dobrej opinii? Czy to takie dziwne, że wolałbym uniknąć takiej sytuacji?
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Nie rozumiem czemu tworzycie groźną atmosferę wokół warszawskich dworców kolejowych? Byłem na wielu z nich i różnych porach i żyję do tej pory. Nie ma na nich zorganizowanych grupek napierd... przyjeżdżających z Kraju. Nie wiem czemu masz czekać dwie godziny w Wawie, może zapakuj się w pociąg na Pilawę lub Dęblin, wysiądź na stacji Śródborów, następnie ścieżką rowerową na przeciw kościoła, 3 minuty lasem i już jesteś na miejscu.
Zablokowany