dominik_fi pisze:
A może ktoś będzie miał taki kawałek którego poszukuje od pół roku
Q-Tip - Whola Lotta Love (Led Zeppelin)
To jest jakaś amerykańska grupa hip-hopowa, pytałem już między innymi na forum biski, ale też nic.
Tak a propos...
Chyba Q-tip(wydaje mi się, że to jest jedna osoba) śpiewał na ostatniej płycie R.E.M.
Wydaje mi się, że na liście coverów Whole lotta love byłaby najczęściej wybieranym utworem
Łucek pisze: a jeśli chodzi o jakieś specjalne edycje, to w pierwszej kolejnści sugeruję listę śmiesznych, pozdrawiam
Ja ze swojej strony proponowałbym listę utworów polskich wykonawców, a nawet więcej... utworów śpiewanych po polsku albo listę coverów.
Niezależnie od tego, jaka by ta specjalna lista nie była, to myślę, że warto byłoby to robić krzyżowo, tzn. typy do specjalnej zgłaszać podczas głosowania na normalną i na odwrót.
Grycek pisze:
kajman pisze:Przyznam się, że tego nagrania Silesian Blues Band nie znam, a moje ulubione to Ku pamięci i Bitwy na obrazach.
A nie przypadkiem Szukaj Burz Buduj?
Oczywiście, że masz rację, zresztą także jako Search Break Build. Ale zaistnieli jako Silesian Blues Band, następne zazwy przyjęli po jakiś 2 latach.
dominik_fi pisze:Z chęcią poznam jakieś covery znanych kawałków.
A może ktoś będzie miał taki kawałek którego poszukuje od pół roku
Q-Tip - Whola Lotta Love (Led Zeppelin)
To jest jakaś amerykańska grupa hip-hopowa, pytałem już między innymi na forum biski, ale też nic.
To przypomniało mi się, że w l. 80-tych powstała wersja italodisco Schodów do nieba, którą śpiewało 2 wokalistów, bo nie znaleźli takiego o odpowiedniej skali głosu.
Wracając do tej edycji konkursu to ostatecznie zgłoszono 63 piosenki, czyli 31 odpadnie w I rundzie. Jestem już po pierwszym przesłuchaniu wszystkich piosenek i wydaje mi się, że poziom jest jeszcze wyższy niż w I edycji. Dlatego też zdecydowanie trudniej będzie wybrać finałową siódemkę. Jak na razie nie mam żadnego pewniaka, choć pewna czołówka się wykrystalizowała. Tyle tylko, że z tej czołówki mógłbym wybrać kilka siódemek. Od jutra zaczynam drugie przesłuchania, które powinny coś więcej wyjaśnić.
Gary pisze:Dlatego też zdecydowanie trudniej będzie wybrać finałową siódemkę. Jak na razie nie mam żadnego pewniaka, choć pewna czołówka się wykrystalizowała. Tyle tylko, że z tej czołówki mógłbym wybrać kilka siódemek. Od jutra zaczynam drugie przesłuchania, które powinny coś więcej wyjaśnić.
No cóż, ja nie mam takich problemów. Po pierwszym przesłuchaniu wybrałem 25 piosenek, po drugim zostało mi niby 13, ale problemem jest tylko miejsce w pierwszej trójce i kto będzie siódmy, a kto ósmy, tak mi się przynajmniej wydaje.
I tylko pluję sobie w brodę, że nie zmieniłem w ostatniej chwili zasad głosowania o jeden drobiazg. Dla mnie najlepszy był podział punktów dla piosenek 10-9-8-5-4-2-1, a takiego regulamin zabrania. Będę musiał dać za 4 i 5 odpowiednio 6 i 3 punkty.
Grycek pisze:Wydaje mi się, że na liście coverów Whole lotta love byłaby najczęściej wybieranym utworem
Ja na pewno bym rzucił jakąś wersją Sympathy for devil, a o Whole lotta love nawet bym nie pomyślał.
Co do coverów, to w tej edycji chciałem takowy wrzucić, tylko nie wiedziałem czy można zgłaszać covery piosenek będących na topie wszech czasów.
Z tego co wiem, to była tylko mowa o wykonawcach z listy lub z Topu Wszech Czasów (łącznie z propozycjami). Zresztą już w pierwszej rundzie był cover (bo myślę, że to określenie jest uprawnione) Hej J(D)ude, który był w Topie.
Przed chwilą oddałam głosy i przyznam, że w tej edycji nagrania są bardziej zróżnicowane, co jest oczywiście zaletą. Pewniaków miałam akurat 7. Problem pojawił się przy wyborze 8 utworu. Odwieczny dylemat muzyczny: radość czy melancholia?
W tym wypadku radosny kawałek zwyciężył
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2007 10:56 pm przez IZA, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman pisze:Z tego co wiem, to była tylko mowa o wykonawcach z listy lub z Topu Wszech Czasów (łącznie z propozycjami). Zresztą już w pierwszej rundzie był cover (bo myślę, że to określenie jest uprawnione) Hej J(D)ude, który był w Topie.
Czyli na III edycję będzie "jak znalazł", zwłaszcza co mnie bardzo dziwi tego zespołu jeszcze nikt nie zgłosił. Ale już ani słowa, bo znów mnie ktoś uprzedzi.
No to u mnie to wstępnym przesłuchaniu pozostało 37 kawałków, w tym mam 4,5 (4 i 1/2) pewniaków. Wyszło mi, że od każdego co najmniej wziąłem jeden utwór (prócz siebie oczywiście).
I zgadzam się, że wybór jest bardzo ciężki bo w tej edycji muszę odrzucać takie kawałki, które w I przeszłyby bez problemów.
A to jest z tego bootlegu gdzie grają Master of Puppets? Ja myślałem też o utworach z bootlegu gdzie grają DSoM.
Tak to utwór z tego Bootlegu!!!! a ja się jeszcze zastanawiałem nad innym Bootlegiem Dream'ów tNotB bo to też klasyka...a ten o którym wspomniałeś nawet zastanawiałem się nad kupnem CD lub DVD... ale niestety obawa że za coś trzeba wrócić - nie pozwoliła na więcej...
Na tym najnowszym "Master Of Puppets" ten utwór wykonuje zespół Mastodon, czyli jeden z najciekawszych metalowych zespołów ostatnich lat. Polecam Zresztą całą płytę polecam, bo są na niej prawie wszyscy najwięksi przedstawiciele nowoczesnego metalu: Chimaira, Mastodon. Machine Head, Trivium i Bullet For My Valentine. Brakuje tylko Avenged Sevenfold
A ja się przyznam, że w przeciwieństwie do napotkanych tutaj wypowiedzi zdecydowanie lepiej oceniam pierwszą edycję, a przynajmniej piosenki na szczycie. Może dlatego, że (z jednym wyjątkiem) brakuje mi tutaj typowego progressivu, Owszem są utwory na jego pograniczu, ale to jenak nie to.
tadzio3 pisze:Na pierwszą stronę przydałyby się równiez linki chomików (kajmnana, grycka), aby nie szukac ich po innych postach.
No i poprawka błędu, na który zwróciłem uwagę powyżej.
A mianowicie w zasadach głosowania podałeś, kajman, niewłaściwą punktację obowiązującą w poprzedniej edycji plebiscytu, a która ma obowiązywać w przypadku niepodania punktacji przez głosującego.