Drugi Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Drugi Top Radia 357
Tak, ja 

Pisałem o Queen, a nie o całej muzyce. Lubię np muzykę tego stulecia, chociaż oczywiście nie całą (a płyta z tego roku załapuje się do top 10 ever). A tutaj było słabe (chociaż do przeciętnej niewiele zabrakło) Fireigner, jeszcze słabsze Joy, a teraz jest Adele na plus, chociaż zdecydowanie lepsza jest wersja studyjna, bo ta publiczność brzmi strasznie.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
@UP
Odeszli bo to co teraz jest puszczane na Liście Przebojów i propozycje do głosowania, jest zupełnie niesłuchalne. Z 60 notowania tylko nowy Karp mi się podobał.
Zdjęcie gęsiej skórki - to musi być Adelle.
Odeszli bo to co teraz jest puszczane na Liście Przebojów i propozycje do głosowania, jest zupełnie niesłuchalne. Z 60 notowania tylko nowy Karp mi się podobał.
Jakby co, to wyrażam swoją opinię, ale zdecydowanie wolę utwory Cure z obecnego stulecia, chociaż i wcześniej sporo dobrych bym znalazł. Niestety ten zdecydowanie do nich nie należy. Jak dla mnie na razie niestety to jest 5:8.
Dyskusja zawsze ma sens - jeśli jest kulturalna wymiana poglądów, a nie pyskówką.
A z @Kajmanem te dyskusje są zawsze tylko takie

Jeden z moich ulubionych Curów. Pamiętam jak słyszałem go pierwszy raz - w audycji u Kaczkowskiego. Po zakończeniu utworu była chwila ciszy a potem Pan Piotr powiedział tylko jedno słowo: "Śliczności"
A tutaj niestety pełna zgoda - też z trudnością to trawię. Gdyby nie "Boomer" (8azyliszek pisze: ↑ndz sty 01, 2023 11:15 am @UP

Odeszli z forum i nie jest to równoznaczne z odejściem od 357. Co do muzyki na LP357 to jednym może się podobać, drugim nie.8azyliszek pisze: ↑ndz sty 01, 2023 11:15 am Odeszli bo to co teraz jest puszczane na Liście Przebojów
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Dzień dobry. To chyba tutaj się konementuje na bieżąco, prawda?
Lubię głos Annie Lennox i Eurytchmics jest zwykle blisko mojego głosu ale jednak z innymi utworami.
Chociaż do tego kawałka teledysk był świetny.
Chociaż do tego kawałka teledysk był świetny.
- 8azyliszek
@UP
Sweet Dreams na 94 miejscu. Za nisko. Ta piosenka uratowała film "X-Men: Apocalypse"
Tak Adameria - tutaj
Sweet Dreams na 94 miejscu. Za nisko. Ta piosenka uratowała film "X-Men: Apocalypse"

Tak Adameria - tutaj
Niestety Eurythmics kompletnie nie trawię. No prawie, bo widzę, że Doubleplusgood musiało mi się spodobać, bo inaczej nie miałbym w notatkach. No i That Must Be An Angel mi nie przeszkadza.
Pewnie część na discordzie, ale tam dla mnie jest za szybko.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Szczerze mówiąc chyba nigdy nie widziałem. Ale świetny jest do "There Must Be an Angel".
Piosenka cieszy że tak wysoko - zawsze miło jak odmiana przed progresywnymi i rockowymi klasykami lat '70 i '90, jakie nas czekają wyżej. Trochę tłustego bitu nie zaszkodzi

- 8azyliszek
Ten to nawet ja kojarzę. Z Wonderem jako aniołkiem jeżeli dobrze pamiętam.
O, wreszcie coś na plus, chociaż nie za duży. Szkoda, że zamiast tego nie Welcome To The Pleasuredome (z moim głosem - nota bene głosowałem aż na trzy utwory zaczynające się od Welcome).
- Miszon
- Kontakt:
O, Frankie Goes to Hollywood!
Jak na razie w topie dominują lata '80 - ciekawe!
Jak na razie w topie dominują lata '80 - ciekawe!
No i proszę - można się i @Kajmanem zgodzićkajman pisze: ↑ndz sty 01, 2023 11:30 amTen to nawet ja kojarzę. Z Wonderem jako aniołkiem jeżeli dobrze pamiętam.
O, wreszcie coś na plus, chociaż nie za duży. Szkoda, że zamiast tego nie Welcome To The Pleasuredome (z moim głosem - nota bene głosowałem aż na trzy utwory zaczynające się od Welcome).

Też z ich piosenek najbardziej "Welcome..." lubię.
Ojtu ojtam. Teraz 80-te, potem będą inne. Jak dla mnie trochę szkoda, bo 80-te też lubię.
Teoretycznie to nie moja muzyka, ale sporo od nich lubię. Np kapitalną wersję War (ale jej w zestawie nie ma o ile pamiętam).
Fragile... nie lubiłem tego kiedyś, bo z moją ukochaną wtedy Arahią na LP# wygrywało.
Ale potem nauczyłem się cenić - za prostotę przekazu.
Ale potem nauczyłem się cenić - za prostotę przekazu.
- 8azyliszek
Arahia najlepsza.
Nie ma kraju bez kobiet na 90 miejscu. Fajnie bo to dobra piosenka.
Nie ma kraju bez kobiet na 90 miejscu. Fajnie bo to dobra piosenka.
- Miszon
- Kontakt:
Time to zdaje się mój pierwszy głos. Ja dałem ponad 20 głosów na wiek XXI, ciekawe czy coś się zalapie poza Adele (akurat ta głosu nie dostała ode mnie).
No jasne, że koncertowy Marley lepszy niż przynudzający studyjny.
Pearl Jam, czyli witamy lata '90 i 1991.
Tak w ogóle to pozdrawiam z pociągu - po sylwestrowej nocy ("Gdy nie ma dzieci..."
) czas jechać po dzieci, bo jutro szkoła/przedszkole.
No jasne, że koncertowy Marley lepszy niż przynudzający studyjny.
Pearl Jam, czyli witamy lata '90 i 1991.
Tak w ogóle to pozdrawiam z pociągu - po sylwestrowej nocy ("Gdy nie ma dzieci..."

Fragile wyciągnęło na porażkę pozytywów tylko 8:9, ale niestety ten utwór Marleya w każdej wersji brzmi mi źle. I do tego są tam wkurzające klawisze. Posadziłem sobie jajko na patelni, na następnym utworze, który mi się nie spodoba zapalę pod nim gaz.
Tutaj poczekam z oceną. Najpierw trochę posłucham, bo to zdecydowanie nie mój ulubiony PJ. Wolałbym Crazy Mary, której pewnie nie będzie.
Tutaj poczekam z oceną. Najpierw trochę posłucham, bo to zdecydowanie nie mój ulubiony PJ. Wolałbym Crazy Mary, której pewnie nie będzie.
Myślę, że Archive da radę.