Co dalej z Forumową?

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Re: Co dalej z Forumową?

Post autor: temik3 »

kajman pisze: wt maja 26, 2020 10:32 am 2.Ale wtedy myślę, że nie ma sensu opierać się na zestawie LP3 tylko powiedzmy każdy zgłasza do zestawienia powiedzmy cztery propozycje i potem na to głosujemy. I to mogą być utwory, które są w zestawie, z niego wypadły i takie, które nigdy nie były.
1. Tylko nie jestem pewien czy dobrze Cię zrozumiałem.
Źle :D , żartowałem z Twojego pędu tylko, nie chodziło mi już o to czy będzie.
2. Ale jak ma być to zdecydowanie dobry pomysł by nie opierać się o zestaw LP3.
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

oj chyba czas ruszyć z nasza listą bo z każdym dniem tracę nadzieję że coś się zmieni "tam" :(
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

nie ma prowadzącego...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja bym jednak jeszcze poczekał.
od razu piszę, że nie wiem ile czasu...
na jakiś przełom, chociaż raczej wiadomo w którą stronę nastąpi.
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Powinniśmy tutaj ustalić sobie ile dajemy czasu na wyjaśnienie sytuacji z LP3 np. 3-4 tygodnie, może więcej, może mniej i dopiero po tym czasie przygotować zasady i regulamin nowej Listy i potem np. po tygodniu wystartować z notowaniem Forumowej Listy :)
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

Uważasz, że po takiej przerwie w końcu coś się wyklaruje? Bo mnie wydaje się, że im dalej w las, tym prawdopodobieństwo, że Lista wróci, maleje i to, powiedziałbym, wykładniczo.
Let's rozpocząć od TOPu nowości powiedzmy w okolicach długiego weekendu, a powiedzmy w poniedziałek 15. zaczęlibyśmy głosowanie na nową Forumową (oczywiście może tam być parę dni wte czy wewte ;))
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

To może zbierajmy chociaż propozycje do zestawu, tylko czy w tym wątku czy założyć czasowo jakiś inny - tzw notowanie zerowe.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Myślę, że jakaś lista przebojów będzie, jeśli nawet nie w Trójce to w Nowym Świecie, które startuje pod koniec czerwca. Poczekajmy...
kajman

Post autor: kajman »

Wolałbym, żeby to nie była jakaś, a dokładnie LP3 w starej formie.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Ja bym wolał w bardzo starej formie z piosenkami przebojowymi, tak jak to było przed 2000 rokiem a nie z tymi obecnymi Smutami.
kajman

Ja zdecydowanie wolę obecną listę niż tą przed 2000 rokiem, szczególnie niż tą w beznadziejnych l. 90-tych. No i jakoś nie widzę tych smutów, których Ty się doszukujesz.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Kwestia gustu kajmanie. To jest (powinna być nadal) lista przebojów a nie anty przebojów.
TStudent

Artur pisze: śr cze 03, 2020 8:35 am To może zbierajmy chociaż propozycje do zestawu, tylko czy w tym wątku czy założyć czasowo jakiś inny - tzw notowanie zerowe.
Cały czas zbieramy. W Gabinecie Cieni. Tylko trzeba by ustalić, czy bierzemy pod uwagę propozycje wrzucone powiedzmy od początku maja, czy nawet od drugiej połowy kwietnia? ;)
Neo01 pisze: śr cze 03, 2020 8:38 am Myślę, że jakaś lista przebojów będzie, jeśli nawet nie w Trójce to w Nowym Świecie, które startuje pod koniec czerwca. Poczekajmy...
Jest parę osób na tym Forum, które raczej nie zamierzają słuchać NŚ. ;)
kajman pisze: śr cze 03, 2020 8:46 am Wolałbym, żeby to nie była jakaś, a dokładnie LP3 w starej formie.
Nie licz na to. :nie:
Awatar użytkownika
Neo01

TStudent pisze: śr cze 03, 2020 1:13 pm Jest parę osób na tym Forum, które raczej nie zamierzają słuchać NŚ. ;)
Mimo wszystko mógłby to być jakiś punkt odniesienia.
Nadal liczę na Marka w Trójce, ale nie wiem co by się musiało stać, żeby tamta strona poszła po rozum do głowy...
Myślę, że jak w ciągu najbliższych kilkunastu tygodni nie dojdzie do porozumienia, to dość realne jest przejście Marka do RNŚ.
Tak czy siak chyba lepsza lista tam niż wymyślanie tutaj nowości, to dla mnie trochę bez sensu.
TStudent

No niby lepsza, ale czy to będzie ten sam zestaw do głosowania, co pierwotnie zestaw na 1999. lp3 (pierwotnie, czyli po 1998. LP3 zaprezentowanej przez Niedźwiedzia), to raz, a dwa że jeśli będziemy się podpierać listą z NŚ, to oczywiście nie moglibyśmy zrobić tak, że wyloty z 30-ki usuwamy, tylko usuwamy wyloty z 30-ki zaprezentowanej w NŚ. I znowu nie usuwamy najsłabszych ogniw u nas, tylko usuwamy utwory, które są najsłabszymi ogniwami w NŚ. No i tyle. To jeszcze do dyskusji, ale moim zdaniem podpieranie się ewentualną tamtejszą listą jest raczej słabym pomysłem.
Awatar użytkownika
Neo01

A nie lepiej po prostu trochę poczekać aż się sytuacja wyklaruje?
W ostateczności można by brać po prostu nowe kawałki z anteny Trójki - to jak na teraz chyba najlepsze rozwiązanie. Jeśli miałyby być to nasze indywidualne wybory, co taka lista miałaby wspólnego z LP3 czy w ogóle z Trójką?
TStudent

Ale będzie miała przynajmniej z Forum. W końcu to Forum LP3. ;)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

TStudent pisze: śr cze 03, 2020 4:10 pm tylko usuwamy wyloty z 30-ki zaprezentowanej w NŚ.
to jest forum s-f?
mógłbym prosić o jakiś link gdzie oficjalnie ktoś wspomina o liście w RNŚ?
o to, że to będzie top 30 już nie proszę.

w celu zwiększenia liczby postów można opisać jeszcze kilka innych radyjek, które do tej pory nie mają listy.
zawsze można im ją wmówić. i opisać różne warianty: top 20, 30 i 50.

przepraszam, że tak piszę, ale ostatnio jest tu dużo postów bez sensu.
na początku tej sytuacji śledziłem dokładnie każdy wątek szukając informacji.
i je znajdowałem.
teraz jest tu zdecydowanie za dużo szumu.
Awatar użytkownika
VILKI

dokładnie mam takie samo odczucie. nikomu kompletnie nie potrzebne dywagacje "co trzeba zrobić by lista mogła powrócić". co to ma zmienić?? :know:
TStudent

Zacznę od słowa: przepraszam.
Przede wszystkim, skoro kolega Neo01 wspomniał o możliwości istnienia Listy w NŚ, to po prostu wyobraziłem sobie, jak mogłaby wyglądać Lista tam i jak mogłaby wyglądać tu, gdyby podpierać się tamtą listą.
Top 30? No cóż, to był tylko reprezentatywny przykład, bo to mogłoby być top 50, 40 i 20.
Już teraz sam nie wiem, jakie rozwiązanie byłoby dobre, na co właściwie czekać (na powrót Listy w 3 czy na listę w NŚ?), czy w ogóle jest sens czekać, bo też bym nie sądził, że lista w NŚ wystartuje w miarę wcześnie, a pewnie nie wcześniej niż za około albo i ponad miesiąc (NŚ startuje 26.06.) a o Liście w 3 raczej bym już powoli zapominał (no może za kilka miesięcy...), chciałbym, żeby inni Forowicze też się co lek wypowiedzieli (a może nawet pokuszę się o założenie wątku z ankietą?).
Tak że raz jeszcze przepraszam.
kajman

bobby-x pisze: śr cze 03, 2020 10:34 am Kwestia gustu kajmanie. To jest (powinna być nadal) lista przebojów a nie anty przebojów.
Dla Ciebie to antyprzeboje, dla mnie przeboje. Przebój nie musi być kiczowaty.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Yacy pisze: śr cze 03, 2020 8:04 pm w celu zwiększenia liczby postów można opisać jeszcze kilka innych radyjek, które do tej pory nie mają listy.
Ale od pewnego czasu to mamy chyba pogoń za kolejnymi postami, pogoń za klasyfikacją najlepszego pod tym względem, ja zauważam, że wcale nie potrzeba listy przebojów bo sami ją sobie tworzymy. Pasowało by stworzyć klasyfikacje od kajmana w dół i Piotr Baron na piatek miałby gotowca na listę. Więc jeszcze szansa na awans, brać się za pisanie kolejnych postów typu +1+2 bo to najszybciej. Dobra teraz na poważnie, postuluję za zakończeniem dyskusji nad kształtem tej forumowej i jej rozpoczęciem lub likwidacją, bo siedem stron dyskusji, zero efektu. Skoro Yacy był szefem forumowej proponuję by On stworzył regulamin z tego co wybierze sposród Naszych propozycji, przedstawił go tutaj, bez późniejszych zmian. Jedynie w taki sposób możemy do czegoś dojść. Jesli Yacy nie podejmie się prowadzenia tego to wybierzmy chętną osobę(osoby) do prowadzenia tejże listy. Dziękuję i czekam na działania Yacego, chyba, że ktoś inny ma ochotę zrobić to za kolegę to mile widziany. Ode mnie tyle.
Awatar użytkownika
VILKI

też uważam że Yacy powinien się odnieść do tej kwestii (w końcu w piątkowy wieczór "narzekał" że chętnie by "coś" policzył :lol:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

fakt, że było to już kilkanaście dni temu, ale to co chcecie to było zrobione. i zrobił to Jacek, więc problemu chyba nie będzie. i pisał o tym m.in.:
jotem3 pisze: ndz maja 24, 2020 1:13 am hej, jestem ZA stworzeniem naszej Listy i podobają mi się propozycje przedstawione przez Was.
Ułożę co mniej więcej zostało ustalone
(...)

- kto wziąłby na swoje barki liczenie Listy (w razie braku - zgłaszam swój akces)
fakt, że potem zapewne jeszcze coś było dodane, coś innego zaproponowane, ale skoro jotem3 zgłosił akces, to pewnie dałby radę uaktualnić propozycje.

ja też pisałem:
Yacy pisze: ndz maja 24, 2020 1:39 am ja raczej nie pisałbym się na liczenie. moje skończyło się na 1998 i raczej nic nie wskazuje na to żebym miał do tego kiedyś powrócić. chyba, że... ale to raczej nierealne.
dodam, że jeśli LP3 wróci, ja wrócę do liczenie Forumowej.
VILKI pisze: czw cze 04, 2020 6:03 pm też uważam że Yacy powinien się odnieść do tej kwestii (w końcu w piątkowy wieczór "narzekał" że chętnie by "coś" policzył :lol:
tylko to "coś" to jest to konkretne coś na co, mimo tego wątku, chyba wszyscy czekamy.

ja zupełnie nie mam ochoty i czasu bawić się w ustalenia.
po prostu przyjmę to co uzgodnicie.
ode mnie tylko jeden warunek - zaczynamy ze stanem jaki był w not. 1998 wygranym przez Kazika, ale o tym było tu już pisane.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

ANKIETA dotycząca zasad, które mają obowiązywać w Trójkowej Foraliście Przebojów:

1. Czy po pierwszym notowaniu zostawiamy wszystkie utwory, które zdobyły jakiekolwiek punkty?
A dopiero później w miarę stopniowo będziemy zmniejszać zestaw, dochodząc w przybliżeniu do nieco ponad stu utworów?
2. Czy głosujemy obowiązkowo na pełną dziesiątkę?
Jeżeli nie to o ile głosów w dziesiątce może być mniej (od jednego do dziewięciu)?
3. Czy Poczekalnię robimy bez limitu czasowego i bez powrotów?
a) Jeżeli robimy limit czasowy, to jaki (powiedzmy 12 lub 15 tygodni)?
4. Przez ile tygodni nowość może przebywać w zestawieniu, o ile nie dostanie się minimum do Poczekalni i czy jeżeli w którymś z notowań nie otrzyma żadnego punktu, powinna z automatu wylecieć?
5. Czy ostatni zestaw nowości z LPPT traktujemy jako zestaw zerowy, czyli podlega on takiej samej ochronie jak nowości przez nas wybrane?
a) I co w takim razie z wcześniejszymi nowościami?

(wcześniejsze nowości, to pakiety tychże dodane w notowaniach 1997, 1996, 1995 itd...)

Aha, punkt trzeci (i częściowo pierwszy) wymagają dosyć precyzyjnej odpowiedzi. :wink:

Na odpowiedzi czekam do soboty (13-06), do godziny dwudziestej (termin ten może [ale nie musi] ulec przedłużeniu). :idea:
ODPOWIEDZ