FOXD pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:23 pm
wśród specjalistów od klimatu i prognoz są opinie, że jego brak (także deszczu w zimie) przełoży się na większe okresy suszy na wiosnę i w lecie.
Bo niestety tak.
Chociaż w tym roku przynajmniej mokrawą wiosnę Amerykanie nam wróżą. Z tym że lato raczej suchutkie...
Moje starania od kilku lat owocują dzisiaj tym, żem jest zabezpieczony na takie anomalie. Na dzisiaj mogę zmagazynować i wykorzystać 10 tys litrów. deszczówki. Czyściutka do dzisiaj
kajman pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:27 pmO ile na Bonda głosowałem, to ten jest pewniakiem do mojej koszmarlisty.
Współczuję, ale u mnie zgoła odwrotnie. Przy czym Bond nie koszmarzył, a tylko początkowo miał u mnie słabe notowania. Za to Loves mogą mi jeszcze zdetronizować Zimę...
FOXD pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:29 pm
Moje starania od kilku lat owocują dzisiaj tym, żem jest zabezpieczony na takie anomalie. Na dzisiaj mogę zmagazynować i wykorzystać 10 tys litrów. deszczówki. Czyściutka do dzisiaj
Masz u mnie potężnego plusa (gdybym był urzędnikiem albo szefem korporacji, może byś miał (aż) premię finansową, a tak jestem jedynie prezesem koła naukowego, co zowie się ChAK, więc mogę podarować (tylko) tego plusa).
FOXD pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:18 pm
Nie kojarzę gościa, więc nie wypowiem się o jego "zdolnościach" Swoje źródła mam sprawdzone, stąd się ich trzymam.
Nie no Krzysztofa Jackowskiego jasnowidza nie znasz? Pewnie słowo jasnowidz w niejednym heheszki wywołuje, ale ten człowiek zasłynął przede wszystkim wieloma roziązanymi sprawami kryminalnymi a że ma ten dar to próbuje również swych sił w przewidywaniu różnych wydarzeń, bardzo ciekawy człowiek, fajnie mówi o sprawach między ziemią a niebem bez religijnego nadęcia
Aaaaa, teraz kojarzę. Nie śledzę jednak jego "twórczości/dokonań", tym bardziej nie jest dla mnie jakimś guru od prognoz pogodowych. Sam poniekąd mógłbym przewidywać pogodę, bo pewna wiedzę za młodu nabyłem, znam jednak swoje ograniczenia więc jedynie na własne potrzeby
FOXD pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:29 pm
Masz u mnie potężnego plusa (gdybym był urzędnikiem albo szefem korporacji, może byś miał (aż) premię finansową, a tak jestem jedynie prezesem koła naukowego, co zowie się ChAK, więc mogę podarować (tylko) tego plusa).
Dzięki. Od pewnego czasu mam hopla na punkcie uniezależnienia się jeśli chodzi o anomalie pogodowe jak i pozyskiwanie energii na własne potrzeby. Ale do tego trzeba dysponować jakim, swoim siedliskiem w postaci działki, bo w bloku to raczej trudno. Choć ostatnio czytałem o gościu, który na balkonie panele zamontował i pozyskuje energię
W kwestii magazynowania wody, to chyba zwiększę zakres, zwłaszcza ,że władze gminne Wrocławia wprowadziły program wspierający takie inwestycje
4989341 pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:35 pm
no i co wyleciało?
karp na bank
edyta zapewne
i co fisze?
W kontekście tego, o czym pisaliście w sąsiednim wątku (że głosując przypadkiem zaznaczyliście Fiszów i nie dało się już ich odznaczyć), raczej spodziewałbym się sporego awansu. Mam nadzieję, że wyleciał Bowie.
no i co wyleciało?
karp na bank
edyta zapewne
i co fisze?
W kontekście tego, o czym pisaliście w sąsiednim wątku (że głosując przypadkiem zaznaczyliście Fiszów i nie dało się już ich odznaczyć), raczej spodziewałbym się sporego awansu. Mam nadzieję, że wyleciał Bowie.
david na #21
Ostatnio zmieniony pt sty 03, 2020 9:40 pm przez 4989341, łącznie zmieniany 1 raz.
FOXD pisze: ↑pt sty 03, 2020 9:37 pm
W kwestii magazynowania wody, to chyba zwiększę zakres, zwłaszcza ,że władze gminne Wrocławia wprowadziły program wspierający takie inwestycje
no i co wyleciało?
karp na bank
edyta zapewne
i co fisze?