dannar pisze: Okazuje się, że jednak na razie (do 21.) wszystkich wykiwał wspólny.
Ale po 21 miejscu to prawie zawsze nas kiwa. Dopiero potem się odbijamy (przy czym tym razem na pewno nie ja, bo będę miał jakieś 20 w piecy).
Ja zazwyczaj zakładam naiwnie, że na liście będzie się coś dziać. Dlatego na początku jestem wysoko, bo na dole trochę się dzieje, a później sromotnie spadam, gdyż góra 9/10 razy jest zabetonowana.
dannar pisze:Mój stingowy optymizm wynikał też z faktu, że podświadomie liczę na szybsze spadki betoniarek.
Mój stingowy optymizm był wyrachowany.
Przy czym sam porachowałem, nie zostawiałem komputerowi do liczenia. Założyłem, że w zeszłym tygodniu dostał w ciągu tego jednego dnia jakąś 1/3 głosów, które mógłby, gdyby był w zestawie od początku tygodnia. Obliczyłem, ile to było, ile mogło być i które dałoby miejsce. Na tym obstawiałem. Tak samo z Archive.
Nicoletta pisze:ta piosenka Beth smętna jak nie wiem co, ale tekst ma ciekawy.
Ten muzyczny smęt jest w klimacie bluesowym, stąd wnosi wartość (jedyną). Tekst owszem w sensie tematu, ale wykonanie owegu tekstu wokalnie zaburza odbiór całego utworu i sytuuaje go w strefie przeciętnych (delikatnie to ujmując)
dannar pisze:Mój stingowy optymizm wynikał też z faktu, że podświadomie liczę na szybsze spadki betoniarek.
Mój stingowy optymizm był wyrachowany.
Przy czym sam porachowałem, nie zostawiałem komputerowi do liczenia. Założyłem, że w zeszłym tygodniu dostał w ciągu tego jednego dnia jakąś 1/3 głosów, które mógłby, gdyby był w zestawie od początku tygodnia. Obliczyłem, ile to było, ile mogło być i które dałoby miejsce. Na tym obstawiałem. Tak samo z Archive.
Czy Wy macie jakieś informacje do do tego, jaki numer dostał ile głosów w danym notowaniu, czy to "rachowanie" trzeba wziąć w duży cudzysłów?
Nicoletta pisze:ta piosenka Beth smętna jak nie wiem co, ale tekst ma ciekawy.
Ten muzyczny smęt jest w klimacie bluesowym, stąd wnosi wartość (jedyną). Tekst owszem w sensie tematu, ale wykonanie owegu tekstu wokalnie zaburza odbiór całego utworu i sytuuaje go w strefie przeciętnych (delikatnie to ujmując)
ta pani LP się nazywa, ma taką piosenkę Lost on you. ona by świetnie zaśpiewała tą piosenkę Beth.
co to betoniarki?
Artystki tak uwielbiane przez słuchaczy trójki, że każda ich piosenka, niezależne od jakości, zalega na liście niczym beton. W tym notowaniu Brodka i Nosowska.
Ostatnio zmieniony pt wrz 09, 2016 8:49 pm przez dannar, łącznie zmieniany 1 raz.
co to betoniarki?
Artystki tak uwielbiane przez słuchaczy trójki, że każda ich piosenka, niezależne od jakości zalega na liście niczym beton. W tym notowaniu Brodka i Nosowska.