FOXD pisze:Odpowiem Ci jak drzewiej, że nie chce mi się szukać, jednak pamięć mam dobrą. A dlatego mi to utkwiło, bo akurat w Twoim przypadku zarówno tego, że teksty Cię nie interesują, jak i często muzyka, wywarło na mnie niemałe wrażenie/zdziwienie
Widocznie musiałeś kompletnie nie zrozumieć, bo nigdy czegoś takiego nie twierdziłem.
LokiWawa pisze:Tu akurat mamy dodatek folku, a za tym nie przepadam szczególnie.
A co sądzisz o bluesie ? Pytałam wcześniej, ale chyba przeoczyłeś. Pytam, bo to akurat mój ulubiony gatunek muzyczny, a na Liście ostatnio zbyt wiele go nie ma
W skali szkolnej 3 ze sporym plusem. Czyli lekko powyżej średniej.
FOXD pisze:Odpowiem Ci jak drzewiej, że nie chce mi się szukać, jednak pamięć mam dobrą. A dlatego mi to utkwiło, bo akurat w Twoim przypadku zarówno tego, że teksty Cię nie interesują, jak i często muzyka, wywarło na mnie niemałe wrażenie/zdziwienie
Widocznie musiałeś kompletnie nie zrozumieć, bo nigdy czegoś takiego nie twierdziłem.
Hehehe, brakuje mi tu właściwej emotki by wyrazić adekwatna reakcję Raczej zrozumiałem, zwłaszcza, że często (nawyk) dociekam, że kontekst wypowiedzi był taki jak odczytałem w pierwszym odruchu, na zasadzie upewnieniea się
Swoją drogą lubię sobie podśpiewywać:
pieeewrszaaa kaaataaaraktraaaa,
druuudaaa kaaaataaraktaaa,
trzeciaaaaa kataraktaaaa,
siódmaaaa kataraktaaaaaaaaaaaaaaaa.
W/g mnie tylko dzięki staremu Waglowi kawałek trzyma jakiś poziom (wcale nie dobry). Swoją drogą do nie mam nic przeciw M. Umer, wręcz przeciwnie, bardzo rozsądna i pukładana kobieta Mimo wszystko mam nadzieję, że ten kawałek szybko wyleci
Dawid Podsiadło - panu już dziękujemy. Gdy Lista była na Centralnym w Warszawie i gdy zobaczyłem Dawida, to jakoś odruchowo się skrzywiłem. Za to Ania Rusowicz jak zawsze piękna.
prz_rulez pisze:Hej.
Tak sobie słucham i kurczę... 19 lat temu się dało z taką Toni Braxton na szczycie... Z "Say You'll Be There" Spice Girls na 19. Niestety, od pewnego momentu już się nie dało...
Swoją drogą, bulwersuje mnie, że wielu utworów, które były na liście Trójki już się nie gra. Spice Girls, Bomfunk Mc's, Helena Vondrackova, Duck Sauce, Kava 4.2.... Trójkowa playlista stała się tendencyjna.
Dzisiaj to już nawet Linkin Park i Maroon 5 się nie gra. Zacząłem słuchać LP3 właśnie w tamtym czasie (styczeń 1997) i to był najlepszy okres tej listy. Dzisiaj państwo redaktorstwo selekcjonuje muzykę i wybiera smętne gnioty i marny kabaret na zasadzie im bardziej niszowe tym lepiej. Bez refleksji, że muzyka niszowa jest często niszowa bo jest do d... i nikt jej nie chce słuchać.
Nie zmienia to faktu, że mimo wszystko nadal zdarzają się na LP3 prawdziwie genialne utwory i to trzeba tej liście oddać.