adrianec pisze:ja też się przekonywałem do reggowej Ani. ale to reggae nie jest przytłaczające. a za to emocja muzyczna od Ani taka nietuzinkowa
Chyba słucham jakiegoś innego reggae, albo nie mam pojęcia co to jest.
Tia, też miałem podobne odczucia, a nawet zdziwienie, że tam mozna jakichś klimatów reagge się doszukać Równie dobrze można by z uwagi na brzmienie trąbek w tym kawałku Zalefa, że tam pobrzmiewa reaggge
Witajcie.
No i co, wychodzi na to, że to najlepszy numer Kalibra ever?
Nie ma to, jak docenić wykonawcę o 20 lat za późno - ach, jak ja uwielbiam LP3...
Hip-hop na trójkowej liście trzyma się całkiem nieźle.
A więc mogę już spokojnie napisać, że wcale nie jesteśmy takimi zgredami, na jakich możemy wyglądać na pierwszy rzut bereta.
Onoma... [topeja] w odróżnieniu od kajmana ten fragment mnie rozśmiesza!
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2016 9:38 pm przez Sundrajta, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman pisze:Muzyka to jedna sprawa, ale ten text jest na poziomie Rozynka. Totalne dno.
Ech, bo ty nie czujesz hiphopu, a tym bardziej raapu, a to tak naprawdę ten sam feeling (tak to się chyba pisze) czy tez klimat, jak swego czasu rock, czy blues
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2016 9:38 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
co do Ani - to nie jest utwór stricte reggae, ale porządny pop podbarwiony reggae (stylizacja).
co do Męskiego a mnie nieco bardziej Zalef od Organka się tam spodobał. ale obu Panów doceniam.
o Pablopavo z Anią i Praczasem ostali się od jesieni do prawdziwej zimy
Dziwne te wyniki dzisiaj. Coldplay się nie dostał, Ania do góry, Październik też. Totalnie moje przewidywania się dziś nie sprawdzają, poza stosunkowo wysokim debiutem K44.
EVENo pisze:Dziwne te wyniki dzisiaj. Coldplay się nie dostał, Ania do góry, Październik też. Totalnie moje przewidywania się dziś nie sprawdzają, poza stosunkowo wysokim debiutem K44.
prz_rulez pisze:Witajcie.
No i co, wychodzi na to, że to najlepszy numer Kalibra ever?
Nie ma to, jak docenić wykonawcę o 20 lat za późno - ach, jak ja uwielbiam LP3...
takich niby-paradoksów jest więcej, chociażby różne utwory Adelci. szkoda też Paktofoniki.
a ile ważnych utworów ogólnie przepadło, bo nie trafiły do zestawu do głosowania.
kajman pisze:Muzyka to jedna sprawa, ale ten text jest na poziomie Rozynka. Totalne dno.
Ech, bo ty nie czujesz hiphopu, a tym bardzije raapu, a to tak narawde ten sam feeling (tak tosie chyba pisze), jak swego czasu rock, czy blues
Bo nie ma tam nic do czucia. Muzyka jest dobra albo zła, a w rapie najczęściej jest fatalna. Czasami zdarzają się wyjątki jak ten utwór z Godzilli.
Oj widzisz, by Ty już z innego pokolenia jesteś i tego nie czujesz. Ja niby też z tego samego, ale jednak czuję te klimaty i dostrzegam wiele pozytywu zarówno w warstwie muzycznej, jak i tekstowej Myślę, że jednak to kwestia nastawienia do świata i jak się zmienia Mnie tam zawsze interesowały różne eksperymenty muzyczne, co nie znaczy, że wszystkie "kupowałem
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2016 9:43 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
Faktycznie Enya wypadła. Dziwnie się potoczyła kariera tego utworu na liście. "Najpierw ostro do góry, a później cały czas w dół" cytując skecz Monty Pythona.