Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: Yacy »

Miszon pisze: pn maja 18, 2020 9:40 am Nie wyobrażam sobie, aby w piątek było "normalne" notowanie.
będzie. ktoś zagłosuje. ktoś policzy.
a że nie ma Kazika? no nie ma.
nie ma MN? nie miało być, bo to kolej Balonika.
werble? może będą. i co z tego? sympatycznie i tyle. Niedźwiedziowi niewiele to pomoże.
no i właśnie - Balonik. pewnie coś powie na początku i do roboty. ja nie siedzę w jego skórze i głowie i nie wiem co może zrobić. albo pójdzie na l4 i ktoś inny poprowadzi.

tylko co z 2000? jubileusz bez MN - żart.
a to już poszło tak daleko, że powrót do sytuacji sprzed 22. w piątek jest przecież niemożliwy.
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

Autorem oskarżeń wysuniętych przeciw Niedźwieckiemu jest Tomasz Pawlak, gościnnie grający obecnie z zespołem Johny Roger muzyk. Grał w grupie Antyquariat w latach 1996-2003. Dziś usunął swój post i zamieścił nowy.

Przepraszam Państwa. Post pisałem do moich znajomych, nie sądziłem, że przybierze taki rozmiar wyświetleń. Żeby nie stać się ofiarą mediów postanowiłem go zablokować.

Gościu ma pewnie sporo racji w tym, co napisał i nie obwiniam go za to. Winne są tu media, które uznały, że ten wpis nadawał się na umieszczenie na stronie jako prawda absolutna.
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

Korzystając z okazji zapraszam do podsumowania 20 edycji Naszej Listy
Tam nikogo nie cenzurujemy :D

viewtopic.php?f=31&t=13582
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

O 12:00 na Tvn24 cala rozmowa z Wojciechem Mannem.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

EVENo pisze: pn maja 18, 2020 10:30 am Autorem oskarżeń wysuniętych przeciw Niedźwieckiemu jest Tomasz Pawlak, gościnnie grający obecnie z zespołem Johny Roger muzyk. Grał w grupie Antyquariat w latach 1996-2003. Dziś usunął swój post i zamieścił nowy.

Przepraszam Państwa. Post pisałem do moich znajomych, nie sądziłem, że przybierze taki rozmiar wyświetleń. Żeby nie stać się ofiarą mediów postanowiłem go zablokować.

Gościu ma pewnie sporo racji w tym, co napisał i nie obwiniam go za to. Winne są tu media, które uznały, że ten wpis nadawał się na umieszczenie na stronie jako prawda absolutna.
:shock: Wystraszył się, że zostanie oskarżony o zniesławienie, czy jakieś pomówienia, będą go ciągać wymagać dowodów czy coś??
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Yacy pisze: pn maja 18, 2020 10:24 am
Miszon pisze: pn maja 18, 2020 9:40 am Nie wyobrażam sobie, aby w piątek było "normalne" notowanie.
będzie. ktoś zagłosuje. ktoś policzy
Znaczy możemy oczekiwać Listy o tyle rewolucyjnej, że jakiś fanclub wykorzysta sytuację i wywinduje kogoś spoza Poczekalni do 30-ki, albo i wyżej? Ile będzie głosów? 10-20-30% normalnej liczby?
A co z wykonawcami, którzy odmówili publikacji ich piosenek, albo ze stacji Mystic? Zagrają ich, nie zagrają?
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Agnieszka Szydłowska....
"FB mi podsunął foto sprzed 8 lat - zrobił je Nogaś, byliśmy z Obszaną na Miesiąc Fotografii w Krakowie / Krakow Photomonth Festival. Zmiany! W tym roku festiwal odbywa się w sieci a ja mam dla Was coś wyjątkowego <3
Moje ostatnie słowo : złożyłam dzisiaj wypowiedzenie, zatem po zakończeniu procedur i terminów wynikających z umowy przestanę być pracownikiem radiowej Trójki.

Jestem urodzonym radiowcem, o tej pracy mówiłam od dziecka. Nie mam fabryczki czy innej „prawdziwej” roboty. Moim zawodem jest radio. A do tego ta przeklęta misja - urodziłam się do radia publicznego bo misję mam we krwi. Dlatego tak długo woziłam się z decyzją. I nawet teraz jestem na maksa wkurzona, że oddaję pole, godziny, w których starałam się dawać miejsce artystom różnorodnym i nierozpieszczanym uwagą innych mediów o zasięgach jakie dawała Trójka. Kiedyś pewnie bardziej niż dziś. 700 czy 350 k słuchających Programu Alternatywnego, czasy w których milion osób odpalało Radiowy Dom Kultury- to zapisuję po stronie sukcesów. Bo nie było tu podlizywania się i grania „naszych ukochanych artystów”.

W ostatnich latach podpisałam wiele listów w obronie kształtu Trójki i przeciwko jej dewastacji. To, że Trójka nadal działa to w wielu miejscach zasługa wyłącznie samego zespołu, który łata profesjonalizmem dziury nieumiejętnego zarządzania. Ostatni akord- ta „pandemiczna” ramówka. Tak naprawdę zaorała naszą antenę pozbawiając słuchaczy ulubionych programów. I - nad czym bardzo ubolewam - dostępu do informacji kulturalnych i wymiany myśli.

Co było dalej - wiecie.

Marek, Hirek, Marcin. Kontynuacja niechlubnej wyliczanki.

Oczywiście emocje wywołują obrazy. Są ich tysiące. Myślę, że dałam tej antenie dużo od siebie - choćby to jak funkcjonowały na antenie Trójki festiwale. To zaczęło się od tego co wymyśliliśmy rozpoczynając współpracę z Open’erem. Byłam wtedy w Trójce nowa, „ta młoda” i na mnie padło :)

Po drodze, starsza ja jasno widzi ile dobrego udało nam się zrobić - zarówno w programach muzycznych jak i - powrócę tu jeszcze raz do mojego drugiego pupilka - w Radiowym Domu Kultury. Ten program przetrwał wiele, nawet absurdalne namawianie nas do zmiany „nazwy z PRL”. Litościwie pominę, który dyrektor oceniał program przez taki pryzmat.

Wspieraliśmy zawsze tych, którym trudniej a nie tych, którzy mają budżety i sprawnych ludzi od PRu. Wielu naszych „Kulturystów” rozwinęło wspaniale skrzydła i zyskało uznanie powszechne. Oczywiście nie dzięki nam ale przy naszej pomocy - sekundowanie Wam było wielką frajdą.

Bardzo dziękuję wszystkim ludziom Trójki ze szczególnym uwzględnieniem realizatorów i wszystkich „niewidzialnych” a właściwie „niesłyszanych”. Radio to znacznie więcej niż ego redaktorów.

Bardzo dziękuję artystom, którzy powierzali mi płyty przed premierą, przychodzili na wywiady a przede wszystkim ubogacali moje życie swoją sztuką. Dziękuję słuchaczom. Jeśli kogoś w pracy mojej uraziłam, pominęłam - widocznie nie wykazałam się wystarczającą czujnością.

Moja córka mówi, że jeśli nie znajdę pracy to ona będzie okradać swoich nauczycieli. Mam nadzieje, że moje rozeznanie w świecie jest bardziej realistyczne.

Z Bartkiem Gilem i Agnieszką Obszańską nie żegnam się - po prostu musimy sobie znaleźć nowy pokój 11.

Acha, to pisałam ja, Agnieszka, w Trójce 17 lat."
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Do piątku może się wiele wydarzyć.
Co do jubileuszu to wiadomo, że go nie będzie, bo skoro Polskie Radio wypuszcza sugestię, że lista mogła być ustawiana to jakby świadomie niszczy legendę audycji.
Wtedy jak Marek odszedł w 2007 r. oczywiście jego zdjęcie zniknęło ze strony listy, ale zachowano jego tekst - zmieniono tylko ostatnie zdanie. Były przypadki, że gdy z jakąś osobą zaczęło być nie po drodze, była ona następnie marginalizowana lub pomijana we wspomnieniach tyle że historii LP3 bez Niedźwiedzia przedstawić się nie da. A przyznanie mu roli epizodycznej w historii audycji zgrzytałoby bardziej niż pominięcie.
A pytanie z innej beczki - czy Baron był gościem 1000 notowania? Bo wtedy jeszcze nie pracował w Trojce a etatowymi zmiennikami byli Kostrzewa i Stelmach?
adrianec

Post autor: adrianec »

Tak jak Dariusz Bugalski mówi, czuję się jakbyśmy byli w zbiorowym delirium po tych beznadziejnych postanowieniach decydentów Polskiego Radia.
Nawet nie potrafię się skupić sercem na świętowaniu 100. urodzin niezwykle kochanego, mądrego, ludzkiego Ojca Świętego Jana Pawła II.
Tylko słyszę, że mówi do nas - WSTAŃCIE, CHODŻMY!

Musimy coś zrobić, zadziałać!
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Że Szydłowska odejdzie było pewne już w sobotę. Mimo, że często ją krytykowałem za to i owo, to profesjonalizmu nie można jej odmówić. Dobrze, że po naszej stronie mamy taką mocną zawodniczkę :)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Tak, jak Szydłowska mocno wsparła Gila, to było niemal pewne że szykuje się do odejścia.

Kto został? Kilku emerytów, którzy dla świętego spokoju też powiedzą "do widzenia"?
kacper94

Post autor: kacper94 »

Miszon pisze: pn maja 18, 2020 10:58 am Kto został? Kilku emerytów, którzy dla świętego spokoju też powiedzą "do widzenia"?
Na przykład panowie Stelmach, Metz, Łukawski, Hanke to chyba jeszcze emerytami nie są. I ciekawe, czy ktoś z nich zachowa się tak jak p. Szydłowska...
Awatar użytkownika
8azyliszek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002

Post autor: 8azyliszek »

Szacunek dla Szydłowskiej za rezygnację. Anna Gacek została wyrzucona, Rosiakowi nie przedłużono umowy, Mann ma emeryturę. A ona po prostu odchodzi bo ma dość tego co się w Trójce dzieje. Podziw dla niej i dla Wrony z mojej strony. Naprawdę - są jeszcze ludzie którzy mają honor i nie chcą pracować w reżimówce. I jest ekipa z Polskiego Radia24, która napisze i powie wszystko, by się przypodobać nowym władcom z Nowogrodzkiej.
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

na naszych oczach dzieje się historia...
nic nie będzie takie jak było.

o PIS, dyktaturze i ich propagandowych mediach nawet nie będę se wypowiadał
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kacper94 pisze: pn maja 18, 2020 11:05 am
Miszon pisze: pn maja 18, 2020 10:58 am Kto został? Kilku emerytów, którzy dla świętego spokoju też powiedzą "do widzenia"?
Na przykład panowie Stelmach, Metz, Łukawski, Hanke to chyba jeszcze emerytami nie są. I ciekawe, czy ktoś z nich zachowa się tak jak p. Szydłowska...
No tak, Łukawski, zapomniałem o nim, bo ostatnio też gdzieś go poprzesuwali, czy usunęli z powodu pandemii i przestałem włączać rano. Jego (i co ciekawe Gacek i Szydłowską) słuchałem ostatnio najwięcej, wiele częściej niż LPP3.
grzes208
Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 745

Post autor: grzes208 »

Zainspirowany przez Was ustawiłem sobie nowy dzwonek w telefonie... Wiadomo jaki.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Gila i Marka wsparło wielu dziennikarzy, którzy wczoraj wykonali milczący protest przed Trójką.
Hanke, Łukawski, Borowiecka, Pruchnicka, Baron, Stelmach, Szydłowska, Darmetko...
Czy oni też odejdą?
Oby...
Awatar użytkownika
8azyliszek

kacper94

Post autor: kacper94 »

Miszon pisze: pn maja 18, 2020 11:09 am
kacper94 pisze: pn maja 18, 2020 11:05 am
No tak, Łukawski, zapomniałem o nim, bo ostatnio też gdzieś go poprzesuwali, czy usunęli z powodu pandemii i przestałem włączać rano. Jego (i co ciekawe Gacek i Szydłowską) słuchałem ostatnio najwięcej, wiele częściej niż LPP3.
Tak, nie było go długo - wrócił chyba po majówce, jakoś był w środę i czwartek, w ubiegłym tygodniu bodaj w poniedziałek, wtorek i czwartek.

P. Szydłowka ma mnóstwo racji - np. ta ramówka związana z pandemią sprawiła dużo problemów słuchaczom. Tonacji nie ma chyba od połowy marca, "Siesty" nie było chyba 9 czy 10 tygodni, tak samo jak "Trzeciej Strony Medalu". Audycji, które zostały zawieszone przez pandemię jest wiele I o ile jeszcze na początku, gdy zagrożenie było największe to było to zrozumiałe (żeby jakoś ograniczyć kontakty między ludźmi itd.) ale ciągnąć to teraz, gdy podobno zagrożenie wirusem maleje, coraz mniej mi się podoba.
Awatar użytkownika
mateusz15

A może to o to chodziło? Przejąć Trójkę, pozbyć sie Dziennikarzy, powstawiać swoich i miec 2% rynku z dotacją od rządu. ..
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Swego czasu RDK było jednym z niewielu pozycji jakie przyciągały mnie do Trójki, gdy powoli się rozstawałem w nasłuchu z Trójką (proces trwał kilka lat) RDK pozostawał nadal w obszarze moich zainteresowań. Przyciągała mnie do niego formuła oraz Panie prowadzące tj. właśnie A. Szydłowska i A. Obszańska. Nieco się zdziwiłem jakiś rok może 2 lata wstecz kiedy się okazało, że Szydłowska zaczęła współpracować z TVP. Niemniej dzisiejsza postawa A. Szydłowskie i jej oświadczenia dowodzą, że jednak wszystko z nią jest ok. Takie postawy właśnie w trudnych chwilach zasługują na mój szacunek.
Powodzenia Pani Agnieszko.

Odnośnie dywagacji co będzie w piątek taka myśl mnie naszła, że może kolejny prowadzący (np. Balonik) odpali coś w stylu rewolty dajmy na to powtórzy notowanie 1998, albo jakieś wykraczające poza normalne ramy nawiązania, komentarze sytuacji etc .... a na koniec notowania pożegna się i będzie kolejnym który odejdzie.
Awatar użytkownika
mateusz15

Uważam, że jeżeli na antenę dostałyby się ktoś pokroju Barona to całą audycje powinien puszczać utwory Kazika, na czele z ostatnim nr 1, w ślad za pismem pana dyr o braku cenzury.
Awatar użytkownika
EVENo
Kontakt:

Balon ma ten problem, że, z całym szacunkiem dla niego, ale przy jego stanie zdrowotnym mało kto go będzie chciał wziąć gdzieś indziej. Może po znajomości do tego Nowego, ale generalnie Panu Piotrowi zdecydowanie zbyt często zdarzają się głębokie wdechy i kilkusekundowe pauzy na przeczytanie tego, co jest napisane na kartce. Tak, jak go lubię, to uważam, że do radia to on się już od dłuższego czasu nie nadaje.
Awatar użytkownika
8azyliszek

Ja cały czas mówiłem, że skoro taki Bowie dostał własny Top, to Kult i Kazik powinni dostać go tym bardziej. Zwłaszcza, że 35 rocznica powstania Kultu, przeszła w Trójce bez echa, choć na 30-lecie była bezpośrednia transmisja ich koncertu jubileuszowego.

@kacper94
Nie mogło być Trzeciej Strony Medalu, skoro cały sport wyłączono. W ten weekend dopiero wróciła Bundesliga, to można było zrestartować audycję.
No i nie chodzi o to, że jest mniej zachorowań, tylko że po 2 miesiącach pieniądze się skończyły. Trzeci miesiąc ograniczeń i więcej doprowadziłby do tego, że zaczęło by brakować kasy na wypłaty pensji w rządzie.

PS. przy_rulez - znieśli w Polsce obowiązek kwarantanny, 3 czerwca znoszą we Włoszech - możemy wracać.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Nie wysyłać kartek!!!
W/g mnie Trójka jest "zaorana" czy chcecie tego czy nie. Proces upadku Trójki przyspieszył w ostatnich latach a obecnie jest w fazie kulminacji moim zdaniem. Dlatego zamiast robić nic nieznaczące dla decydentów mediów publicznych gesty kart, to lepiej wydajcie te 3 zł (czy ile tam) na wsparcie "Nowej Trójki". Wczoraj w wywiadzie z Sosnowskim padł m.in. takie stwierdzenie, że on i Mann tworząc radio Nowy Świat mają koncepcję aby pozyskać jak najwięcej dziennikarzy, którzy odeszli i odchodzą z Trójki. Skoro zależy Wam na stacji dobrej jakości, to proponuję wykonywać bardziej skuteczny ruch zamiast tych kartek do Trójki, które na nikim nic nie wywrą, pójdą do niszczarki ;) Od razu dodam, że nie mam nic wspólnego z tą inicjatywą, poza tym że jak wielu dawnych słuchaczy wspieram ją.
Ostatnio zmieniony pn maja 18, 2020 11:51 am przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany