Notowanie 1705 - 3.10.2014 - M.N. z Krainy Smoka
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Notowanie 1705 - 3.10.2014 - M.N. z Krainy Smoka
Orzech nie wiedział, a Niedźwiedź pewnie nie będzie miał czasu - jutro 5 rocznica śmierci Bodeczka
[*] [*] [*] [*] [*]
[*] [*] [*] [*] [*]
Cześć,
wybaczcie, ale muszę pozwolić sobie na chwilę szczerości.
Nie mogłem słuchać pierwszych dwóch godzin listy i niespecjalnie żałuję, bo wyjazdowe notowania są z punktu widzenia słuchacza trudne do zniesienia. Może jest to frajda dla tych, którzy są tam na miejscu, ale dla tych, którzy siedzą w domu i są przyzwyczajeni do tradycyjnych audycji, te wszystkie pozdrowienia i im podobne "atrakcje" są zwyczajnie męczące
Cóż poradzić - od wielu lat mam właśnie takie odczucia i nic na to nie jestem w stanie poradzić 
wybaczcie, ale muszę pozwolić sobie na chwilę szczerości.
Nie mogłem słuchać pierwszych dwóch godzin listy i niespecjalnie żałuję, bo wyjazdowe notowania są z punktu widzenia słuchacza trudne do zniesienia. Może jest to frajda dla tych, którzy są tam na miejscu, ale dla tych, którzy siedzą w domu i są przyzwyczajeni do tradycyjnych audycji, te wszystkie pozdrowienia i im podobne "atrakcje" są zwyczajnie męczące

- bobby-x
Skoro nie mogłeś słuchać dwóch pierwszych godzin to ich nie oceniaj tylko śmigaj na chomika, wysłuchaj i dopiero wydawaj wyroki, naprawdę nie jest źle.
- bobby-x
Dzięki za wiadomość multimedialną, tylko nie wiem komu podziękować bo w nowym telefonie nie mam jeszcze bazy ze wszystkimi numerami.
Ale chyba nie powiesz, że nie było żadnych pozdrowień, gości, wierszyków, skracania piosenek etc., tylko odnosiło się wrażenie, że lista jest nadawana ze studia i nie różni się niczym od tradycyjnych?bobby-x pisze:Skoro nie mogłeś słuchać dwóch pierwszych godzin to ich nie oceniaj tylko śmigaj na chomika, wysłuchaj i dopiero wydawaj wyroki, naprawdę nie jest źle.

Dziękuję Piotrowi za prezentację wyników, bo bez tego byłoby ciężko znieść tę jedyną pozostała godzinę!

- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Chyba powinno być Queeckson, żeby każda część nazwy otrzymała po równo?Miszon pisze:no właśnie - te płyty o których mówisz nie są brzmieniowym archaikiem. One są po prostu stare.lady pisze:Słucham bluesa z lat od 20 do 50, i ciekawi mnie co byś powiedział o jakości zaszumionych, trzeszczących nagrań, np. takiego Roberta Johnsona, skoro o raczej współcześnie brzmiącym Queensonie mówisz, że to archaizmMiszon pisze:ale słuchasz nowych płyt, czy starych?

Widzę że tu rozgorzała poważna dyskusja o tym co jest stare, a co archaiczne. Dla mnie taka staroć odgrzebywana gdzieś ze starych archiwów nie przeszkadzałaby może nawet, gdyby na siłę nie pchać jej do listowych propozycji. Ktoś wcześniej słusznie, że skoro sam zespół w tamtych czasach nie wybrał tego kawałka na płytę, to znaczy że był on wyraźnie gorszy od pozostałych!

A tu dla mnie największa niespodzianka ostatnich tygodni czyli ogromny sukces bardzo popowej propozycji Lenny'ego Kravitza.

- bobby-x
No, sam jestem w szoku, nagrania mają trochę odsłuchu na końcówkach alegżegoż pisze:Ale chyba nie powiesz, że nie było żadnych pozdrowień, gości, wierszyków, skracania piosenek etc., tylko odnosiło się wrażenie, że lista jest nadawana ze studia i nie różni się niczym od tradycyjnych?![]()

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Przepraszam, ale nie pisz głupot, jeśli nie słuchałeś. Pozdrawiam!gżegoż pisze:nie było żadnych pozdrowień, gości, wierszyków, skracania piosenek etc.

Niestety, nie wyłapałem, co to za gość, ale prawi zacnie.
A, Bronisław Maj.
Witam forumowiczów, ciekawie prezentuje się ta wyjazdowa lista. No tak, klimaty krakowskie. Ciekawe kiedy Rojek zadebiutuje. Stawiam na pierwszą "trójcę"
Szkoda,że Jack spada. Stawiam na najwyzszym stopniu podium Skubasa.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Nie lubię tych wyjazdowych list bo uwaga skupia się zawsze na wszystkim tylko nie na liście. tym razem na szczęscie nie ma tych pozdrowień
Chyba "Męskie..." będzie ostro spadać w dół.
- adameria
- Kontakt:
Zdaje się, że właśnie Niedźwiedź się zdradził, co do Rojka. Spodziewam się...
Aaaa, czyli rzeczywiscie nie było?adameria pisze:Przepraszam, ale nie pisz głupot, jeśli nie słuchałeś. Pozdrawiam!gżegoż pisze:nie było żadnych pozdrowień, gości, wierszyków, skracania piosenek etc.![]()

A na przykład Bronisław Maj to zacny człowiek i jest jak najbardziej wskazane, by na antenie Trójki pojawiały się rozmowy z nim, ale nie w trakcie listy przebojów, która to audycja jest stworzona do czegoś innego. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam!

- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Pendulum zawsze brzmi świetnie, ale we Wrocławiu zabrzmiało niepowtarzalnie: piękny lipcowy wieczór, dwie moje przyjaciółki, pyszna kolacja z winem... Rozmarzyłam się.miszony pisze:Nie lubię tych wyjazdowych list bo uwaga skupia się zawsze na wszystkim tylko nie na liście. tym razem na szczęscie nie ma tych pozdrowień

- bobby-x
No to mamy dwóch Rojasów w Top5
"Pendulum" brzmi fantastycznie w jesienny wieczór.
-
Barb no jeżeli jesteś we Wrocławiu to pozdrawiam serdecznie i życzę miłego pobytubarb42 pisze:Pendulum zawsze brzmi świetnie, ale we Wrocławiu zabrzmiało niepowtarzalnie: piękny lipcowy wieczór, dwie moje przyjaciółki, pyszna kolacja z winem... Rozmarzyłam się.miszony pisze:Nie lubię tych wyjazdowych list bo uwaga skupia się zawsze na wszystkim tylko nie na liście. tym razem na szczęscie nie ma tych pozdrowień
- barb42
Bardzo żałuję (szczerze Wroclove), lecz nie jestem. Będę w listopadzie, ale wtedy już tylko Ściemnia się!
-
Eh... szkoda a w listopadzie Wroclove też jest okaybarb42 pisze:Bardzo żałuję (szczerze Wroclove), ale nie jestem. Będę w listopadzie, ale wtedy już tylko Ściemnia się!
- adameria
- Kontakt:
No możemy sobie tak piłeczkę odbijać do jutra... Słyszałeś sam początek listy? Dlaczego tacy a nie inni goście, dlaczego dzisiaj lista jest w Krakowie?gżegoż pisze:by na antenie Trójki pojawiały się rozmowy z nim, ale nie w trakcie listy przebojów
Idąc Twoim tropem - zero wyjazdowych, najlepiej sucha prezentacja samych wyników.
Maili słuchaczy też nie wolno czytać, nie zapraszać Helki, rozmowy z Aliną Dragan
to była udręka, a "kącik Marii" (zdrowaś?) był koszmarem.
Wszystko to zaburza jeden jedyny cel - wyniki, wyniki, wyniki...

- bobby-x
A myślałem, że Twoje miasto długo-postojowe to takie gdzie jest Huta Częstochowa im. Bolesława Bieruta.barb42 pisze:Pendulum zawsze brzmi świetnie, ale we Wrocławiu zabrzmiało niepowtarzalnie: piękny lipcowy wieczór, dwie moje przyjaciółki, pyszna kolacja z winem... Rozmarzyłam się.
- adameria
- Kontakt:
Gość: Wojciech Nowak - Rektor UJ.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Nie wybrał tego kawałka na płytę, może dlatego, że na genialnej płycie byłby to tylko znakomity utwór.Sundrajta pisze: Widzę że tu rozgorzała poważna dyskusja o tym co jest stare, a co archaiczne. Dla mnie taka staroć odgrzebywana gdzieś ze starych archiwów nie przeszkadzałaby może nawet, gdyby na siłę nie pchać jej do listowych propozycji. Ktoś wcześniej słusznie, że skoro sam zespół w tamtych czasach nie wybrał tego kawałka na płytę, to znaczy że był on wyraźnie gorszy od pozostałych!![]()
A tu dla mnie największa niespodzianka ostatnich tygodni czyli ogromny sukces bardzo popowej propozycji Lenny'ego Kravitza.
- barb42
Bobby-x, mieszkam tu, ale to nie jest moje miasto. Wrocław mnie autentycznie zachwyca za każdym razem,ten zachwyt udziela się również mojej rodzinie.
A kiedyś kochałam tylko Cieszyn i Kraków, by nie pozostać OT.
A kiedyś kochałam tylko Cieszyn i Kraków, by nie pozostać OT.
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2014 9:35 pm przez barb42, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nosowska w Trójce, Nosowska w Tvp