XVII zlot Forum: 30 V - 1 VI 2014 r.

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
Martyr

Re: XVII zlot Forum: 30 V - 1 VI 2014 r.

Post autor: Martyr »

A czy wiadomo coś w tej sprawie?
LLucky pisze:Termin zaklepany, natomiast sprawa z Małym Białym Domkiem ma się tak, że jeśli naprawią rurę (jak się okazuje kanalizacyjną, więc chodzi o ścieki, nie ciepłą wodę - co zresztą stoi nieco w sprzeczności z poprzednimi zeznaniami i daje do myślenia) to będziemy mogli tam być, a jeśli nie, to nie. Pani kierowniczka obiecała, że zadzwoni do mnie, jak tylko będzie wiedziała.
Nie wiem, Llucky, być może coś potem o tym pisałeś, nie pamiętam.
Czy będziemy mogli być w Małym Białym Domku? I ile wyniosą koszty noclegowe?
kajman

Post autor: kajman »

Martyr pisze:Zapisujemy się na zlot od piątku do niedzieli.
:D
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Martyr pisze:Zapisujemy się na zlot od piątku do niedzieli.
OK, fajnie - uzupełniam listę uczestników.
ku3a też jednak stwierdził, że będzie na zlocie, więc odpowiedź na konkursowe pytanie o uczestnika wszystkich zlotów pozostanie bez zmian.
Natomiast co do Białego Domku to żadnych wieści od kierowniczki Śródborowianki nie miałem, więc zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami oznacza to, że z tej możliwości nie będzie nam dane skorzystać. Zresztą na mejla wysłanego parę dni temu jeszcze nie dostałem odpowiedzi, a dziś jak się dodzwoniłem, to kierowniczki już nie było. Dzwonię jutro z rana.
Również jutro (ale wieczorem) ku3a ma zorientować się, jak będzie z wejściem na LP3, tak więc w ten weekend będzie znane już dużo więcej.
LLucky

Z ostatniej chwili: będziemy w "Sarence", czyli Białym Domku. W związku z tym będzie taniej, ale raczej nie będzie internetu i możemy nie wszyscy się tak łatwo pomieścić. Do tej pory nie opłacili zaliczki leszekno i Kertoip. Tego ostatniego to w razie czego się przenocuje na podłodze (Piotrek, weź śpiwór!), ale nie wiem, jak traktować Leszka. Jeśli ktoś mógłby podać mi jego numer telefonu, to byłbym wdzięczny za PW.
LLucky

Aktualna lista uczestników zlotu:
adameria - piątek-niedziela
atram842 - piątek-niedziela
bobby-x - sobota (bez noclegu)
Dekodi - piątek-niedziela
syn Dekodiego - piątek-niedziela
djjack - piątek-niedziela
jollyroger72 - piątek-niedziela
kajman - piątek-niedziela
kamil_snk - piątek-niedziela
ku3a - piątek-sobota
leszekno - sobota-niedziela (bez noclegu - gadanie na sali)
LLucky - piątek-niedziela
Martyr - piątek-niedziela
Miszon - sobota-niedziela
neon.ka z Tadeuszem - sobota-niedziela (a tu dla odmiany jednak spodziewany nocleg)
TomaszBr - piątek-niedziela
wwas - piątek-niedziela
Yacy - piątek-niedziela

Nie wpłacił zaliczki, więc będzie spał w śpiworze ;) :
Kertoip - piątek-niedziela

Muszę jeszcze potwierdzić, czy będzie:
Marcin Buchalski - sobota
Ostatnio zmieniony pt maja 16, 2014 10:35 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

czyli dla nas nie ma miejsca?
szkoda. :-(
LLucky

Matko jedyna! :nie: Oczywiście, że jest!
Już poprawiam!

To przez to, że kopiowałem poprzedni wpis i tylko go przeredagowałem... :oops: Przepraszam.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

uff... dzięki :-) :lol:
słoik

Post autor: słoik »

Jak to dobrze, że już po terminie, bo dłuuuugo i intensywnie się zastanawiałem, czy nie zgłosić akcesu. Myślę, że najbliższy zlot jesienny to będzie ten.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

haha, krygujesz się niczym panienka przed balem, na którym ktoś zaproponuje jej małżeństwo ;-)
LLucky

Zmartwię Cię, słoiku, ale minął jedynie termin wpłacania zaliczek - dojechać na sam zlot zawsze możesz. Być może nawet będzie jeszcze możliwość zamówienia dodatkowego noclegu - kierowniczka kręciła nosem raczej na to, że rezygnujemy z zaklepanych wcześniej miejsc, a nie odwrotnie. Jeśli nie, to w najgorszym wypadku przenocujemy Cię na górnej półce w lodówce. ;)

A teraz trochę informacji ogólnych:

Po pierwsze 30 maja Listę prowadzi Niedźwiedź i wygląda na to, że odwiedzimy Myśliwiecką. Jeśli dobrze liczę, to na liście wchodzących na Listę są: adameria, atram842, Dekodi z synem, djjack, jollyroger72, kajman, kamil_snk, Kertoip, LLucky, Martyr i Yacy, TomaszBr i wwas (ku3y nie liczę, bo on i tak ma inną przepustkę). Pytanie brzmi: czy ktoś jeszcze spoza uczestników zlotu chciałby pójść na samą Listę? Proszę wpisywać się w tym wątku.

Po drugie od ostatniego zlotu ZTM w Warszawie zmienił rodzaje i ceny biletów. Dość wygodnym rozwiązaniem wydają się być bilety za 7 zł, które uprawniają do przejazdu z przesiadkami w ciągu 90 minut w obrębie dwóch stref biletowych. Niestety, tylko "wydają się", bo nie obowiązują one w Kolejach Mazowieckich, więc można na nich dojechać jedynie do Otwocka (autobusami lub linią SKM nr S1). Dodatkowo mamy w planach (a przynajmniej część z nas) dojazd na Piknik Naukowy w sobotę, więc lepszym rozwiązaniem są wprowadzone bilety weekendowe, które kosztują 24 zł (dla dwóch stref), są honorowane w Kolejach Mazowieckich i można na nich jeździć od godziny 19.00 w piątek do 8.00 w poniedziałek. One załatwiłyby przejazdy: w piątek z Listy do Śródborowa, w sobotę ze Śródborowa na Piknik i z powrotem oraz w niedzielę do Warszawy. Jeszcze lepszym rozwiązaniem byłyby bilety weekendowe grupowe, które kosztują 40 zł, ale na jednym bilecie może jeździć do 5 osób. Z tego co widzę z Myśliwieckiej do Śródborowa kolejką będzie jechało maksymalnie 10 osób, więc kupno dwóch takich biletów załatwi sprawę, a później można je wykorzystać przynajmniej na dojazd grupy piknikującej, a być może także na powrót do W-wy, o ile będziemy wracać grupkami (jak to zresztą zwykle bywa). Mogę kupić te bilety, tylko że ja raczej tym nie będę mógł jechać kolejką, skoro mam jeszcze dowieźć zakupy - w tym celu skombinuję sobie samochód od rodziców. Oczywiście zabiorę też część bagaży + ewentualnie jakiegoś zlotowicza/czkę do pomocy, ale potrzebuję ochotnika, który weźmie ode mnie te bilety grupowe i dowiezie Was do Śródborowa. (wwas? ;) )
Oczywiście wiem, że niektórzy będą już wcześniej musieli kupić odpowiednie bilety, by móc poruszać się po Warszawie przed wizytą na Myśliwieckiej, więc niekoniecznie kombinowanie z przejazdami wyłącznie grupowymi ma sens, ale myślę, że mimo wszystko się opłaca, bo wtedy musielibyście tylko kupić odpowiednie bilety na piątkowe popołudnie - resztę załatwi się razem.

Po trzecie: sobota. Wyjazd na Piknik Naukowy powinien zacząć się zaraz po śniadaniu (pociągi odjeżdżają o 11.00 i 11.56), byśmy mogli na Stadionie spędzić przynajmniej dwie do trzech godzin i wrócić tak, by ABC Listy odbyło się w pełni przed kolacją (mam nadzieję, że nie zgłaszacie "długasów" ani nie przygotowujecie dwustronicowych przemów ;) ). Oczywiście gdzieś pomiędzy śniadaniem i kolacją powinien być obiad, ale wydaje mi się, że planowanie go pomiędzy powrotem z Pikniku a ABC mija się z celem, bo i tak wszyscy zgłodnieją wcześniej. Naturalnym rozwiązaniem wydaje się zjedzenie czegoś na Stadionie, choć akurat nie będzie to bardzo wyszukane jadło. Oczywiście nie wszyscy chcą jechać na Piknik i Ci zostający w Śródborowie chyba powinni w takim razie skorzystać z niedalekiej pierogarni albo pójść na spacer do M-Kwadrat. Niestety, nie będę mógł pilnować obu grup naraz (osobiście jadę na Piknik), więc tutaj będzie spora samowolka i finansowanie jedzenia z własnej kieszeni (co ma zresztą całkiem sporo zalet). Tak czy siak grupa piknikowa po upolowaniu czegoś do jedzenia i zwiedzeniu tego, co wpadło im w oczy/uszy powinna wracać do Śródborowa pociągiem odchodzącym ze stacji Warszawa Stadion o godzinie 15.45 (a najpóźniej 16.45, gdybyśmy się spóźnili), byśmy o 17.00 (a najpóźniej 18.00) mogli usiąść do ABC Listy. Po ABC wspólna kolacja, a potem tańce, hulanki, swawola...

Jak Wam się to widzi?
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

LLucky pisze:potrzebuję ochotnika, który weźmie ode mnie te bilety grupowe i dowiezie Was do Śródborowa. (wwas? ;) )
Rozumiem, że na stację i potem ze stacji wszyscy trafiliby z zamkniętymi oczami, więc w zasadzie moja rola ograniczałaby się do schowania biletów, niezgubienia ich i pokazania w razie potrzeby konduktorowi. To środkowe jest najtrudniejsze, ale może jakoś dam radę, zatem OK.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Plan mi się podoba :-) .
Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Post autor: Emilia »

Czyli co, słoiku, planujesz na tę jesień zamilknąć na forum już tak permanentnie?
kajman

Post autor: kajman »

LLucky pisze:dowiezie Was do Śródborowa. (wwas? ;) )
Można było napisać krócej: dowiezie wwas (?) do Śródborowa. :D
LLucky pisze:Oczywiście nie wszyscy chcą jechać na Piknik
Nie wszyscy chcą, ale nie wiadomo czy wszyscy nie pojadą. Na razie to wiem o 2 osobach, które nie chcą, a nie wiem czy będzie chciało im samym siedzieć przez jakieś 6 godzin tylko w dwójkę.
LLucky pisze:mam nadzieję, że nie zgłaszacie "długasów" ani nie przygotowujecie dwustronicowych przemów ;)
Z tego co kojarzę to na F nie było na liście żadnego utworu dłuższego niż 15 minut.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

[quote="kajmanNa razie to wiem o 2 osobach, które nie chcą, a nie wiem czy będzie chciało im samym siedzieć przez jakieś 6 godzin tylko w dwójkę..[/quote]Mogą odespać noc. Albo pójść na spacer na dotlenienie :-) .
LLucky

wwas pisze:Rozumiem, że na stację i potem ze stacji wszyscy trafiliby z zamkniętymi oczami, więc w zasadzie moja rola ograniczałaby się do schowania biletów, niezgubienia ich i pokazania w razie potrzeby konduktorowi.
Nie tylko - trzeba jeszcze najpierw samemu znaleźć konduktora i poprosić go o "skasowanie" tych biletów.
I proszę mi nie zamykać oczu podczas marszu na Powiśle! 8)
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:Nie wszyscy chcą, ale nie wiadomo czy wszyscy nie pojadą. Na razie to wiem o 2 osobach, które nie chcą, a nie wiem czy będzie chciało im samym siedzieć przez jakieś 6 godzin tylko w dwójkę.
1. Mi tak czy inaczej byłoby szkoda czasu na zlocie, żeby go poświęcać na Piknik.
2. Ja raczej będę tylko do sobotniego popołudnia/wieczoru, więc tym bardziej chcę ten czas wykorzystać jak najintensywniej i na żaden piknik nie mam zamiaru w tym czasie jechać.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Można prosić o informacje lub link - co ma być na tym pinkniku?
Także mocno się zastanawiam czy jechać...

Słoik, bardzo żałuję, że Cię nie będzie :wink: , bo się miniemy. Mnie na jesiennym zlocie nie będzie na 100%.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Ja z Tadziem chętnie się wybiorę na Listę. Pewnie nie na całą, ale na kawałek tak.

Biletów nie potrzebuję żadnych, więc proszę mnie nie liczyć.

Na Piknik wstępnie chętnie się wybiorę [w drodze tam i z powrotem oraz na miejscu przecież też można ze sobą rozmawiać. :-) Ja może mniej, bo chyba tylko z Tadziem absorbującym mocno, ale inni czemu nie?].
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ja - nie piszę my tylko ja - podejmę decyzję w ostatnim momencie.
ale jeśli będzie jakaś opcja żeby pozostanie na miejscu nie było zbyt nudne, to się raczej nie wybieram.
skorzystam z cytatu:
ku3a pisze:Mi (...) byłoby szkoda czasu na zlocie, żeby go poświęcać na Piknik.
Awatar użytkownika
neon.ka

adameria:
tu masz linka z opisem poszczególnych stanowisk i tego, co oferują
https://www.facebook.com/Pikniknaukowy
tu też wygodny opis
http://www.pikniknaukowy.pl/wystawcy
a tu mapa rozmieszczenia wszystkiego na stadionie
http://www.pikniknaukowy.pl/mapa
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

neon.ko - bardzo dziękuję. :) Jeszcze przejrzę dokładniej.
Yacy pisze:podejmę decyzję w ostatnim momencie
Właściwie, to tutaj nie jest potrzebna żadna wcześniejsza rezerwacja, opłata, itd.
i ja także zdecyduję się... w ostatnim momencie.
Awatar użytkownika
neon.ka

ej no, ej no, ale to zaczynam się czuć niepewnie, bo jeśli wyprawa na Piknik jednak nie dojdzie do skutku, to ja już o 11 bym raczej chciała być w Śródborowie, więc inaczej wtedy sobie muszę rozplanować wszystko... A tak to nie będę miała szans nadrobić czasu.
Nie dacie rady - w sensie ogólnie wszyscy, zlotowicze jako grupa - podjąć decyzji przed zlotem? [no albo chociaż do piątku zlotowego wieczorem]
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

neon.ka pisze:Nie dacie rady - w sensie ogólnie wszyscy, zlotowicze jako grupa - podjąć decyzji przed zlotem? [no albo chociaż do piątku zlotowego wieczorem]
Właściwie niemal pewne jest, że trójka - kajman, ku3a i jollyroger72 nie wybiera się na piknik a dwójka Yacy i adameria skłonni są również pozostać w Śródborowie... :)
A to są święte słowa:
ku3a pisze:(...) byłoby szkoda czasu na zlocie, żeby go poświęcać na Piknik.
Tak więc - neon.ko - czekamy na Ciebie :) Dołączysz do Nas :?: :wink:
ODPOWIEDZ