Nasza Lista XI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Re: Nasza Lista XI

Post autor: Grycek »

Trochę statystyk:
Przybliżona popularność utworów na serwisie last.fm (zespół, tytuł, liczba odtworzeń, liczba słuchaczy)

Kod: Zaznacz cały

Mumford & Sons |                                                      Little Lion Man |   4,195,016 |   417,464 
                             Slipknot |                                                                Snuff |   2,894,227 |   223,342 
                 Two Door Cinema Club |                                                        What You Know |   2,497,008 |   300,589 
                   Neutral Milk Hotel |                                                            Oh Comely |   1,665,249 |   233,715 
                         The National |                                                        Terrible Love |   1,503,019 |   190,642 
                            Eluveitie |                                                            Inis Mona |   1,097,712 |    82,564 
                       Sonata Arctica |                                                           The Misery |     496,382 |    64,205 
                           The Pogues |                                                       Dirty Old Town |     460,781 |   113,387 
                                 Lamb |                                                           What Sound |     459,022 |   136,755 
                          The Notwist |                                                        Trashing Days |     421,090 |    99,806 
                         Radical Face |                                                         Welcome Home |     383,033 |    45,337 
                           Agnes Obel |                                                            Riverside |     350,381 |    44,514 
                      The Stone Roses |                                                 Ten Storey Love Song |     286,812 |    77,118 
                             Baroness |                                              A Horse Called Golgotha |     266,674 |    44,866 
                            Barcelona |                                                      Please Don't Go |     256,356 |    28,317 
                          Syd Barrett |                                                        Baby Lemonade |     242,705 |    76,701 
 Glen Hansard & Markéta Irglová |                                                                 Lies |     224,968 |    38,147 
                             Kavinsky |                                                            Nightcall |     200,863 |    31,588 
                      City and Colour |                                                           Weightless |     197,029 |    34,215 
                       Emily Browning |                                                               Asleep |     190,998 |    28,558 
                      Peter Broderick |                                                     And it's Alright |     161,524 |    36,713 
                 Manchester Orchestra |                                                               Virgin |     158,735 |    26,662 
                    Rebel Meets Rebel |                                                      Nothin' To Lose |     147,725 |    46,968 
                          Korpiklaani |                                                              Tequila |     118,426 |    14,650 
                         Matthew Ryan |                                                    Follow The Leader |      99,389 |    19,191 
                            Fucked Up |                                                      Turn The Season |      80,523 |    21,864 
              The Devin Townsend Band |                                                            Pixillate |      68,744 |    12,470 
          Black Rebel Motorcycle Club |                                                          Feel It Now |      67,039 |    12,286 
                       Paradise Oskar |                                                            Da Da Dam |      60,127 |     8,750 
                     Panteón Rococó |                                                           Esta Noche |      59,505 |    19,028 
                              Carrion |                                                        Nie bez wiary |      54,566 |     3,997 
                            Van Canto |                                          Water. Fire. Heaven. Earth. |      53,368 |     7,710 
                              My Riot |                                              Sam Przeciwko Wszystkim |      50,827 |     4,593 
                        Dry The River |                                                              No Rest |      49,705 |    14,758 
                            Nada Surf |                                                    Enjoy the Silence |      49,251 |    10,878 
                          We Made God |                                                                Gizmo |      48,545 |    10,946 
                  Zabili Mi Żółwia |                                                           Discopatia |      47,122 |     6,455 
                     Susanne Sundfør |                                               It's All Gone Tomorrow |      45,788 |     6,769 
                        Sunday Munich |                                                           Going Back |      44,689 |    14,913 
                          Josh Ritter |                                                    Another New World |      43,053 |    10,222 
                           Apparatjik |                                                              Antlers |      40,796 |     6,828 
                           Sleepy Sun |                                                               Marina |      39,914 |     9,713 
                              Kabanos |                                                   Czerwona Musztarda |      35,365 |     4,468 
                     Kathryn Williams |                                                           Hallelujah |      31,605 |     9,794 
                       The Low Anthem |                                                    Ghost Woman Blues |      30,478 |     9,086 
                    Tides From Nebula |                                               These Days, Glory Days |      29,058 |     5,647 
                             Ane Brun |                                                                Words |      26,876 |     8,163 
                                Dawes |                                                  If I Wanted Someone |      26,740 |     8,051 
                             Lambchop |                                               Your Fucking Sunny Day |      25,450 |     6,543 
                Percival Schuttenbach |                                                                Pasla |      23,963 |     3,956 
               When Saints Go Machine |                                                             Konkylie |      19,886 |     5,382 
                            atmasfera |                                                              Nama Om |      19,182 |     1,871 
                   The Boys Next Door |                                                      After A Fashion |      17,774 |     5,964 
                 Mahavishnu Orchestra |                                              Vision Is A Naked Sword |      17,035 |     7,100 
                           The Sadies |                                                   What's Left Behind |      15,664 |     3,964 
                Red Hot Chilli Pipers |                                                               Clocks |      13,791 |     4,705 
                      Zooey Deschanel |                                                             Hey Girl |      11,936 |       747 
                    Tall Tree 6ft Man |                                                   Tears And Laughter |      11,017 |     2,003 
                        Sivert Høyem |                                                 Under Administration |      10,404 |     3,191 
                         Kari Amirian |                                                   The Winter Is Back |       7,845 |       778 
       The Muppets Barbershop Quartet |                                              Smells Like Teen Spirit |       6,548 |     2,533 
                           Tim Hecker |                                                   Hatred of Music: I |       6,289 |     1,640 
                          Moon Safari |                                                   In the Countryside |       6,152 |     1,259 
                            Andy Band |                                                      fajki i alkohol |       5,700 |       687 
                            Neulander |                                                     Sex, God + Money |       5,265 |     1,064 
                           plagiat199 |                                                               Banał |       3,617 |       340 
                       Altered Images |                                                            Faithless |       3,555 |     1,396 
                      Franka De Mille |                                                         Gare Du Nord |       1,999 |       875 
                             After... |                                                  Healing Our Sorrows |       1,965 |       449 
                           Love Story |                                                          Talitha Kum |       1,892 |        89 
                              Materac |                                                             Aeroplan |       1,677 |       230 
                          Born Blonde |                                                                Solar |       1,657 |       271 
                              Cochise |                                                    Girl with the gun |       1,479 |       263 
                  Wires Under Tension |                                                Irreversible Machines |       1,152 |       426 
                                 Qube |                                                              Nothing |       1,107 |       302 
                    Marcin Nowakowski |                                                         Live To Tell |         976 |       213 
                           Cave Birds |                                                Some Lightning Thrill |         919 |       606 
                               Jacula |                                                           Soul Satan |         832 |       198 
                          Trupa Trupa |                                                           Revolution |         697 |       197 
                           Experience |                                                             That Day |         653 |       430 
                        Vienna Circle |                                                         Stars of May |         574 |       189 
                        Paula i Karol |                           Change, I Know (Live at Off Festival 2010) |         524 |        98 
           Antologia Polskiego Bluesa |                                                       Recydywa - PKP |         505 |       169 
                              Manitou |                                                             Zbawiony |         502 |        78 
 Myśli Rozczochrane Wiatrem Zapisane |                                                        Kolory miasta |         487 |        49 
                       Maciej Zembaty |                                        Miłości, nie zostawiaj mnie |         480 |        88 
                               Ahimsa |                                                           Dziewiąty |         476 |        87 
                       Karolina Cicha |                                              Czarne plamy są białe |         302 |        36 
               Waldemar Śmiałkowski |                                            Nie chcę już takich dni |         265 |        74 
                         Gattamolesta |                                                         Gattamolesta |         230 |        55 
                            HipGnosis |                                                             Relusion |         194 |        53 
                               Empire |                                                        Endless Fight |         161 |        30 
                    Brylantowe spinki |                                               Piosenka zaangażowana |          53 |        24 
                    The Brothers Dash |                                               Your Tongue Is Twisted |          48 |        13 
                     Bułat Okudżawa |   Aleksander Siergiejewicz Puszkin (Aleksandr Siergiejewicz Puszkin) |          33 |        10 
                               Amarok |                                                        Fieldmour I02 |          25 |         7 
                          Apple Bells |                                                       Bosa w deszczu |          15 |         7 
(Nie wszystkie utwory znajdują się w tabelce. Statystyka robiona na szybko i automatycznie.).
Nivo

Post autor: Nivo »

Świetna rzecz, Grycku. Tylko utwór Kathryn się nie zgadza.
Kajmanie, wkrótce NL11-6 będzie dostępny na chomiku.

Postaram się zrobić porządek pod wieczór.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Myślę, że można listę kawałków na poprzedniej (i pierwszej) stronie uzupełnić już o moje propozycje, bo pliki przesłałem.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Dzięki Grycku, ale osobiście absolutnie nie mam zamiaru się sugerować w jakąkolwiek stronę tym zestawieniem.
Dla mnie nie jest on miarodajny, choćby jak spojrzę na utwory, które znam lub które sam zaproponowałem.

Bardzo się cieszę, że wszystko jest dostępne w formacie mp3.
kajman

Post autor: kajman »

9 godzin (z małymi przerwami0 w słuchawkach, ale 109 utworów przesłuchane i podzielone wstępnie na 10 grup. Zestaw zróżnicowany, sporo bardzo dobrych rzeczy, ale sporo słabiutkich. Jeden utwór mnie powalił, ale przy trzech miałem wielką ochotę zdjąć słuchawki.
ku3a

Post autor: ku3a »

coś mi nie idzie z tym szóstym linkiem
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

@ku3a - jeśli ze zwierzaka, to u mnie jest OK.

Można prosić o tradycyjnego excela z utworami, dla ułatwienia notatek?
Awatar użytkownika
Julia

Post autor: Julia »

Łucek pisze:
Julia pisze:Dry The River - No Rest
tak to jest jak człowiek za długo zwleka :( mój kandydat do NL od czasów Offa
Echhh to był koncert, ojejku. Ja chce jeszcze raz! Nawet można powiedzieć, że ta wersja albumowa zgłoszona przeze mnie prawie wcale mi się nie podoba, w porównaniu z tym, co DTR grają na koncertach :D .
A też ten utwór chciałeś zgłosić czy jakiś inny :wink: ?

Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawa NL, tylko teraz trzeba te 9h znaleźć :mrgreen: .
romec

Post autor: romec »

Julia pisze: Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawa NL, tylko teraz trzeba te 9h znaleźć :mrgreen: .
Oj, 9 godzin to zdecydowanie za mało! Ja wrzucam te utwory na mp3 żeby trochę mi się osłuchały. Zbyt wiele już zdarzyło mi się utworów w życiu, które spodobały mi się dopiero po 5-10 przesłuchaniach.
Choć po pierwszych godzinach już mam kilku swoich faworytów. ;)
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Miałem problem ze ściągnięciem 6 cz. z Media... więc dociągnąłem z chomika. Może jakis darmowy limit przekroczyłem.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a

Post autor: ku3a »

ano właśnie, czyli jednak było źle. nie miałem za bardzo sił analizować czemu. dzięki :-).
Grycek

Jak ktoś chce ściągnąć pojedyncze utwory, to są dostępne na chomiku adam_gr w ukrytym katalogu Nasza+Lista/Nasza+Lista+XI
Nivo

Post autor: Nivo »

Miszon pisze:Można prosić o tradycyjnego excela z utworami, dla ułatwienia notatek?
Powinny być już na chomiku. Daj znać czy o to chodziło.

Poprawiłem link do mediafire'a, ciekawe czemu i jak zdublowałem ten kod do pliku... :P
Ostatnio zmieniony pn sty 09, 2012 9:33 pm przez Nivo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

Julia pisze:
Łucek pisze:
Julia pisze:Dry The River - No Rest
tak to jest jak człowiek za długo zwleka :( mój kandydat do NL od czasów Offa
Echhh to był koncert, ojejku. Ja chce jeszcze raz! Nawet można powiedzieć, że ta wersja albumowa zgłoszona przeze mnie prawie wcale mi się nie podoba, w porównaniu z tym, co DTR grają na koncertach :D .
A też ten utwór chciałeś zgłosić czy jakiś inny :wink: ?
nooo, tak prawdę mówiąc to utwór poznałem po Offie a nie na, no i jest jedynym jaki znam DTR, ale słuchając go chyba codziennie przez pół sierpnia i cały wrzesień obiecywałem sobie go tu zapodać :)

off topic: 5 osób + gitara + ... = http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M :D
Grycek

Na razie jestem po 2 godzinach słuchania, ale chyba mogę powiedzieć, że ta edycja NL jest najbardziej odjechana i niszcząca mózg.
Awatar użytkownika
Julia

Post autor: Julia »

Łucek pisze:nooo, tak prawdę mówiąc to utwór poznałem po Offie a nie na, no i jest jedynym jaki znam DTR, ale słuchając go chyba codziennie przez pół sierpnia i cały wrzesień obiecywałem sobie go tu zapodać :)
off topic: 5 osób + gitara + ... = http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M :D
No to faktycznie trochę Ci zepsułam plany, zwłaszcza, że dopiero się zorientowałam, że wrzuciłam ten utwór w niedobrej jakości, brrr.
A tych ludzi z gitarą zdaje się wczoraj widziałam, niezła koordynacja :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Grycek pisze:Na razie jestem po 2 godzinach słuchania, ale chyba mogę powiedzieć, że ta edycja NL jest najbardziej odjechana i niszcząca mózg.
Hah, ja mam mniej więcej tyle samo i jakoś nie dostrzegłem tego ;-) .
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Ja ledwo wystartowałem i już usłyszałem "to ma się znaleźć w Twojej 11 albo będzie wpier..." czuję, że rzeczywiście do końca przesłuchań mogę odjechać.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Jest problem - właśnie zauważyłem, że jeden z utworów wrzuciłem na NL nie w tej wersji, w której chciałem :| . Czy można to jeszcze odkręcić?
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Miszon pisze:
Grycek pisze:Na razie jestem po 2 godzinach słuchania, ale chyba mogę powiedzieć, że ta edycja NL jest najbardziej odjechana i niszcząca mózg.
Hah, ja mam mniej więcej tyle samo i jakoś nie dostrzegłem tego ;-) .
Słuchaliście innych dwóch godzin? :wink:

Ja jeszcze nie ściągnąłem wszystkiego, ale na wszystko przyjdzie odpowiednia pora (mam nadzieję, że nie będzie tak jak z Sigurami :oops: ).
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

a ja po raz pierwszy od początku NL, po 24 godzinach nie słuchałem jeszcze niczego ... zawsze przynajmniej próbki już miałem zaliczone... jak tak dalej pójdzie to na 4-go będzie ciężko się wyrobić :roll:
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Ja pewnie dlatego, że pierwszy raz biorę udział w tej zabawie, wczoram zamknąłem przesłuchania, bo jednak ciekawość była duża... Naprawdę piękna sprawa, jestem pod dużym wrażeniem różnorodności gatunków, gustów, estetyki, wrażliwości... Niby słuchamy "tylko" muzyki, ale jednak, przynajmniej tak jest w moim przypadku, możemy też trochę zaglądnąć "głębiej w człowieka". Mam kilku swoich faworytów, 3-4 przepiękne utwory za które będę mocno trzymał kciuki i choćby dla nich warto bylo poświęcić swój czas...
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Po przesłuchaniu ponad połowy propozycji muszę powiedzieć, że gust muzyczny forumowiczów mi odpowiada (z paroma wyjątkami) :) ciężko będzie wybrać 11...
Acha, no i mózgu mi nie zniszczyło.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Już wcześniej o tym pisałem, że się zorientowałem, że jeden z utworów wrzuciłem w złej wersji - zamiast z płyty, to zgraną z youtube'a wersję graną na żywo w pewnym radio, a przede wszystkim w znacznie gorszej jakości. Chodzi o utwór Justina Currie.
Tutaj zamieściłem wersję właściwą: http://chomikuj.pl/Miszon
Proszę także Nivo o podmienienie pliku w .rar-ze.
ODPOWIEDZ