Grycek pisze:
Dodano:
Aloe Blacc - I NEED A DOLLAR
Andrea Corr - TINSELTOWN IN THE RAIN
Dagadana - WSZYSTKIE MAJĄ PO CHŁOPOKU
Edyta Bartosiewicz - WITAJ W MOIM ŚWIECIE
Gorillaz - REVOLVING DOORS
Hard-Fi - GOOD FOR NOTHING
Lena - TAKEN BY STRANGER
Limp Bizkit - SHOTGUN
Linkin Park - IRIDESCENT
Luxtorpeda - AUTYSTYCZNY
Mela Koteluk - SPADOCHRON
Muzyka Końca Lata - DOKĄD
Męskie Granie II - KOBIETY NAM WYBACZĄ
Pati Yang - HOLD YOUR HORSES
Riverside - FORGOTTEN LAND
Train - SAVE ME, SAN FRANCISCO
Tak sobie ostatnio przeglądałem swoje wcześniejsze głosowania i spostrzegłem, że w kilku ostatnich tygodniach większość wskazywanych przeze mnie utworów została dodana do zestawu właśnie przed tym notowaniem! A zdecydowanie najbardziej efektownie wyglądało to 3 tygodnie temu:
gżegoż pisze:1. Afro Kolektyw - WIĄŻĘ SOBIE KRAWAT
2. Męskie Granie II - KOBIETY NAM WYBACZĄ
3. Luxtorpeda – AUTYSTYCZNY
4. Mela Koteluk – SPADOCHRON
5. Limp Bizkit – SHOTGUN
6. Cuba de Zoo – GRÓB
7. Aloe Blacc - I NEED A DOLLAR
8. Hard-Fi - GOOD FOR NOTHING
9. Linkin Park – IRIDESCENT
10. Lena - TAKEN BY A STRANGER
Z tej dziesiątki tylko przeboje Afro i Cuby są starsze, a pozostała ósemka pojawiła się w zestawie właśnie w tamtym tygodniu! Zresztą tydzień wcześniej proporcje były identyczne, bo jedyna zmiana polegała na zastąpieniu Andrei przez Hard-Fi. A gdyby można było głosować na więcej utworów, to prawie na pewno na miejscach 11-12 byłyby równie świetne kawałki Gorillaz i Trainu. Natomiast na Pati i MKL też byłbym w stanie głosować, ale wiadomo, że przy takiej konkurencji nie było na to realnych szans. Tak więc niewątpliwie jest to swego rodzaju zjawisko, bo najczęściej jest tak, że z cotygodniowych zestawów nowości tylko 1-2 (rzadko kiedy więcej) kawałki mogłem brać pod uwagę w bieżących głosowaniach (a nieraz bywało, że ani jednego, jak choćby w ostatnich trzech tygodniach), a wtedy takich nowości było aż 13! Przypuszczam, że coś podobnego prędko się już nie zdarzy.
I bardzo mnie cieszy to, że również wielu innych Użytkowników przyznawało w tej dyskusji, że ten zestaw był wyjątkowo mocny!

Jeżeli czegoś tylko można żałować, to tego, że Męskie Granie i Linkin Park tak szybko wypadły z zestawienia, a niektóre z tych propozycji nigdy nie przebiły się nawet do Nieszczęśliwej

A w niektórych przypadkach jest to dość dziwne, bo przecież choćby Gorillaz to uznany zespół, a jego wcześniejsze słabsze utwory były w stanie dostać się choćby do poczekalni