Ewentualnie przy niektórych z Czesławów Niemenów dopisałbym "i Akwarele".
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
" Frayed Ends Of Sanity " - tam to jest solo ... albo " Phantom Lord ", " Whiplash ", " The Four Horsemen " ( z debiutu )...marsvolta pisze: Metallica – Fade To Black - coś z przed Mastera by się przydało, a Fade to akurat najlepsze balladka Metallici. Ponadczasowe solo
Myślę że masz rację, ta płyta jest za ciężka dla Trójki jednak i za bardzo "brudna", że tak powiem. Z "Mastera" też wielu kawałków nie słyszałem, właściwie chyba jedynym który bez oporów gra M. to Piotr Kaczkowski, za co mu chwała i oby wrócił jak najszybciej. Ja w każdym razie się cieszę, że chociaż na "Master'a" mogę głosować w Topie, bo w końcu nie za często takiej muzy można słuchać w polskim radio w ogóle, a jest to kawał historii i przede wszystkim świetnego grania. Oczywiście "Fade..." też powinno być w zestawie, a jeśli coś z "Kill..." to myślę że prędzej "Seek And Destroy", bo to najsłynniejszy ich kawałek z tej płytkilady pisze: a to co w Trójce pomijane jest całkowicie, bezlitośnie i niesprawiedliwie to właśnie " Kill ' Em All ", odkąd słucham Trójki nigdy nie usłyszałam ŻADNEJ wzmianki o tej płycieani o następnej Tak jakby Metallica zadebiutowała dopiero " Masterem " ... Niepojęte
![]()
Nie rozumiem o co chodzi, czy ta płyta jest zbyt ciężka, zbyt ostra dla Trójki ??? Przecież to jest dzieło przełomowe w historii trash-metalu, w historii rocka w ogóle !!! Coś jak, nie przymierzając ... " The Piper At The Gates Of Dawn " Pink Floyd ...
Nie rozumiem ogólnego milczenia na temat tej płyty ...
Niektórzy zwykli mawiać, że Metallica " skończyła się na " Kill ' Em All " ... a już napewno na " Master Of Puppets " ...
Ja do tych malkontentów nie należę lecz uważam że debiut ( jako całość ) to jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza ich płyta ...
A avatara masz masterowegoYoda pisze: 1. Master
2. Ride
3. Kill'Em
EDIT: Musiałem być mocno zmęczony, że napisałem takie głupoty.
1. Ride The Lightning - moja płyta wszechczasów
2. Master Of Puppets
A dla tych, którzy twierdzą, że utwory z Kill'em all" nie zaistniały na antenie trójki dowód, że nie mają racji.Robinson pisze:Zainteresowanych topem Metaliki zapraszam do tego tematu.
Bo ma najładniejszą okładkękrzysiek83 pisze:A avatara masz masterowego
Rzeczywiście, teraz wygląda bez porównania lepiej. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że "Baśka" jako jedyna została małymi (widocznie jej się nie należałoksch pisze: Wiem tylko tyle, że jutro ostatnie trzy strony zestawu też zostaną poprawione na duże litery
Od tyłu sobie przeglądałem.Miszon pisze:o! Widzę że kolega już do T doszedł. Albo od tyłu leci.
swoją drogą, czy wiecie dlaczego whiskey, anie whisky (oba trunki istniejąGary pisze:Thin Lizzy - WHISKEY IN THE JAR - bez literki "e" w whisky
The Doors - ALABAMA SONG (WHISKEY BAR) - z nawiasem
Nie do końca. Whiskey to napój produkowany w Irlandii, a whisky - w Szkocji. Że "Whiskey In The Jar" to irlandzka ballada, to nie dziwota że będzie "ey", natomiast, że Doorsi pili irlandzką whiskey może trochę zaskakiwać, zważywszy że w Stanach chyba jednak popularniejsza jest "szkocka" (sądząc z filmówabd3mz pisze:Z tego co pamiętam to whiskey jest w Ameryce.