Restauracja "Soplicówka"
http://www.soplicowka.neostrada.pl/
MENU pod spodem - chyba da się COŚ wybrać?
Otwock - Śródborów
ul. Narutowicza 47
Czynne w godz 12:00 - 20:00 (pn-ndz)
tel. (022) 243 45 29 (022) 243 45 29
0 608 551 281 0 608 551 281
email:
soplicowka@poczta.neostrada.pl
Restauracja "Soplicówka" znajdująca się wśród ciszy śródborowskich lasów, zaprasza na specjały staropolskiej kuchni. Obok wyśmienitych zawijanych zrazów, przeogromnych kotletów schabowych czy pieczonej kaczki w sosie żurawinowym zapraszamy na duży wybór pierogów podawanych na różny sposób i innych dań.
Do oryginalności naszego lokalu należy czeskie piwo z beczki "Budweiser", którego nie spotkacie Państwo nigdzie po tej stronie Wisły.
W naszych prastarych piwnicach odnaleźć można wyborne trunki takie jak - przepyszną soplice, czy stare wino z winnic z różnych zakątków świata.
Przy restauracji znajduje się ogródek, gdzie można spocząć na dębowych ławkach i napić się wybornego miodu "Zagłoby" oraz spróbować niebiańskich wprost smaków, lodów i ciast przyrządzanych na miejscu.
Organizujemy wesela, konferencje, koncerty, spotkania towarzyskie. Dysponujemy pełna ofertą cateringową dla firm, szkół, przedszkoli oraz osób prywatnych.
W razie potrzeby zapewniamy noclegi w pokojach hotelowych oraz transport.
Przy restauracji znajdują się dwa parkingi - jeden od ulicy, drugi na zamkniętym strzeżonym terenie.
Atrakcją naszej firmy są:
-niskie ceny;
-prawdziwe domowe smaki;
-oraz duże porcje podawanych dań;
Wszystko przygotowane jest w sposób tradycyjny, zgodnie z przepisami naszych przodków.
Posiadamy lokale do wynajęcia o powierzchniach: 53m2, 46m2, 20m2.
Zapraszamy i życzymy smacznego.
Specjalność zakładu Pierogi:
z mięsem
z kapustą
ze szpinakiem
z serem na słodko
ruskie
pierogi podajemy z sosami
Przystawki na zimno:
Fantazja śledziowa
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i świeżą pomarańczą
Pieczyste podawane na desce Schab, kark, szybka
Przystawki na ciepło
Camembert panierowany w otoczeniu białych i czerwonych winogron
Zupy
Flaki wołowe
Barszcz czerwony z kaszą gryczana (po litewsku)
Borowikowa z łazankami
Rosół
Żur z kiełbasą i jajem
Dania drugie
Bigos staropolski w chlebie
Polski schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną
Zraz wieprzowy w sosie winnym z kaszą gryczaną lub ziemniakami
Udko pieczone nadziewane fantazją bakaliową, podawane z sosem fantazyjnym w towarzystwie ryżu
Kaczka pieczona z jabłkami z ziemniakami z dodatkiem żurawiny aromatyzowanej czerwonym winem
Indyk w rodzynkach i miodzie z ryżem lub ziemniakami
Pierś z kurczaka w sosie żurawinowym z ziemniakami
Surówki
Z białej kapusty
Mizeria
Bukiet warzyw
Desery
Mus z owoców leśnych
Szarlotka na ciepło
Puchar lodowy egzotyczny
Napoje bezalkoholowe
Herbaty Dilmah czarna, owocowa
Kawa
espresso
latte
cappucino
mrożona
Coca-cola 0,2l
Coca-cola light 0,2l
Sprite 0,2l
Fanta 0,2l
Kropla Beskidu 0,25l
NESTEA 0,25l
Cappy 0,25l
Burn 0,25l
Napoje alkoholowe
Gin Finsbury z tonikiem 0,05l
Wina kalifornijaskie:
Sutter Home Chadonnay
Gallo Family Cabernet Savigion
Vermouth:
Cinzano Bianco 0,10l
Cinzano Extra Dry 0,10l
Finlandia 0,05l
Bols 0,05l
Bols Forest Fruits 0,05l
Bols Guarana 0,05l
Bols Lemon 0,05l
Pan Tadeusz 0,05l
Soplica Czysta 0,05l
Soplica Wiśniowa 0,05l
Soplica Staropolska 0,05l
Soplica Tradycyjna Polska 0,05l
Zubrówka 0,05l
Piwo Budwiser 0,3l
0,5l
Piwo z sokiem 0,3l
0,5l