II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- tadzio3
- Kontakt:
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Ostatnio kajmanowe klimaty lecą, również Bemibem
Janowski śpiewa tam też piosenki Raz Dwa Trzy. i chyba nie muszę dodawać, że to jest przestępstwo. ale to znaczy, że mam znielubić Raz Dwa Trzy?Kertoip pisze:Trochę się osłabiłem że na tak wysokim miejscu znalazł się utwór który jest dość często grany w znanym telewizyjnym programie "muzycznym" Jaka to mielonka.... znaczy melodia
ciekawe czy zadebiutuje temat z Polskich Dróg , mam nadzieję , że tak 
A ja tego Bemibema nie znam.
Gdyby już do setki miał trafić jakiś utwór z udziałem Ewy Bem, to najlepiej, aby to był właśnie ten
.
Oczekuję zresztą na innego Bema, ale koniecznie jutro, najlepiej w ostatniej godzinie.
#56 [N] Jerzy Stuhr - ŚPIEWAĆ KAŻDY MOŻE
- tadzio3
- Kontakt:
A dlaczego? Ja się cieszę, że sięgają do takich wykonawców. A kto ma śpiewać, jeżeli nie on. Akurat Janowski z tych wszystkich śpiewaków ma moją największa aprobatę do wykonywania najbardziej ambitnychuzi pisze:Janowski śpiewa tam też piosenki Raz Dwa Trzy. i chyba nie muszę dodawać, że to jest przestępstwo.
-
Tomekk
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
krzychu78 pisze:#56 [N] Jerzy Stuhr - ŚPIEWAĆ KAŻDY MOŻE
O, Dżizas... To jest dopiero szok
większy nawet od Hiszpana w TOP3 
O kurka wodna! Jerzy Sthur "Śpiewać każdy może". Jestem w szoku, zaskoczenie wielkie na plus oczywiście
. Rewelacja wręcz.
dobre to jest 
z którego to jest roku ??
Super!
chyba 3 propozycja, którą zgłosiłem do topu. 
56. Takiego debiutu to kompletnie się nie spodziewałem
. "Śpiewać każdy może..." - panie Stuhr, co Pan narobił, tylu ludzi wzięło sobie te słowa do serca
.
-
TheBlowersDaughter
Pozytywnie, bardzo. I zaskoczenie.
O, w czymś się zgadzamy!dyl.sowizdrzal pisze:Naprawdę nie było? Szkodakajman pisze:Modlitwa jest znakomita (przez wiele lat była moim numerem 1 Breakoutów), ale w zestawie zabrakło mi ich najlepszego moim zdaniem nagrania Co się stało kwiatom (textowo to dla mnie kwintesencja tego co śpiewali).
Ja ten utwór forsowałem, w zestawie podrzuconym Piotrkom był, ale akurat to zostało odrzucone.
Teraz mój numer 25 z zestawu (ale w rankingu ustawiam go przed 13 Dżemem). Wiadomość z jednej strony radosna, bo jest, ale zarazem podwójnie nieprzyjemna, bo po pierwsze bardzo nisko, a po drugie to oznacza, że lepszej od tego utworu Kartki dla Waldka nie będzie.
No właśnie o tym utworze Metz mówił. Dodam, że ten wiersz był śpiewany przez Elę Adamiak.
Cieszy mnie bardzo, że w zestawie jest Zaucha, dla mnie polski wokalista wszechczasów, szkoda tylko że w jednym z najsłabszych utworów, jaki nagrał w życiu.
Ja głosowałem na 4 utwory Zauchy (w tym dwa z Dżamblami), a Dzień dobry mr Blues i Wołanie o słońce nad światem było u mnie na 1 i 2 miejscu. A za Dżambli to Metz ma u mnie wielki plus, bo to dla mnie pierwsza polska dwójka wszechczasów wśród zespołów.
Ja wiem, że to poza konkursem, ale skoro to leci to ustawiam Bemibek w rankingu. U mnie na 26 miejscu z piosenek z zestawu. W rankingu będzie druga za Z'oobem.
Stuhra ustawię później, ale teraz zastanawiam się, że utną po piosence czy będzie jeszcze komentarz na temat ocen (pamiętam ten występ z Opola, nota bene jeżeli dobrze kojarzę rok, to dla mnie najlepszego w historii).
- tadzio3
- Kontakt:
Ale jaja! Shtur na liście. Gdzieś głeboko wierzyłem, że to bedzie, ale bałem się to powiedziec na forum
Ale sam niespodziewałem, ze moze być tak wysoko. Jeżeli już to ok 100 miejsca.
A tak w ogóle - genialne wykonanie i tekst również
Chyba każdy się zgodzi, że jest to już kultowe wykonanie.
Ale sam niespodziewałem, ze moze być tak wysoko. Jeżeli już to ok 100 miejsca.
A tak w ogóle - genialne wykonanie i tekst również
Chyba każdy się zgodzi, że jest to już kultowe wykonanie.
właśnie... i Zaucha z którego roku i Edyta Geppert "Jaka róża taki cierń".krzychu78 pisze:z którego to jest roku ??
niech sięgają, niech dzięki nim wygrywają, ale nich ich nie śpiewają. bo to mogłoby naprawdę doprowadzić do znielubienia dobrej piosenki.tadzio3 pisze:Ja się cieszę, że sięgają do takich wykonawców. A kto ma śpiewać, jeżeli nie on. Akurat Janowski z tych wszystkich śpiewaków ma moją największa aprobatę do wykonywania najbardziej ambitnych
[siostra - matuzalem, pozdrowienia od niej
- tanatos
Lol. Nic dodać nic ująć. Moja ulubiona metoda wkurzania semusia- śpiew.
nigdy nie słyszałem pełnej wersji "Śpiewać każdy może".
Piękna niespodzianka
Piękna niespodzianka
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Witam wszystkich, trochę z opóźnieniem piszę ale dziś jestem od początku. Wczoraj niestety nie było mi dane wysłuchać Topu ponieważ byłem na wspaniałym wierzcie mi widowisku(spektaklu) w Kielcach w Amfiteatrze gdzie wraz z Gdańską orkiestra filharmonitów wystąpił zespół Lady Pank. 200 kilometrów z okładam jaki przebyłem wart był tych ponad 2 godzin muzyki. Panki w znakomitej formie dali nam widzom duzo radości. Dziś jednak kiedy przeglądnąłem wyniki i zobaczyłem miejsca 92,91 to jestem w szoku i niech to pozostanie za komentarz wczorajszego wydania Topu.
Czy można skądś wytrzasnąć/ściągnąć długą wersję, która poleciała przed chwilą???
Skoro pojawił się Stuhr to mam nadzieję, że będzie też Gołas.