Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
uzi pisze:zdarzały im się dobre piosenki, ale akurat ta jest... zua.
Ja wiem, czy mieli dobre... Znam tylko kilka ich największych hitów, od których tak mi uszy więdną, że nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby słuchać ich innych piosenek. Autobusy arabów, plażą idące zakonnice i podobne kwiatki chwały im nie przynoszą. Grafomani, tfu, tfu.
Artystycznie najlepszy czas Budki to dwie pierwsze płyty (plus kompilacja "Underground"), a później jeszcze połowa lat 80. tuż po powrocie Cugowskiego ("Czas czekania, czas olśnienia" ze świetnym utworem tytułowym).
Robinson pisze:Może i dobrze, że Dzień Wielkiej Kury się załapał, chociaż ja wolę 2 inne nagrania z tamtego okresu.
2 z tamtego okresu jeszcze będą.
A skoro jest Kura, to ja podam, że niektóre piosenki śpiewając przekręcam i w dwóch z dotychczasowych robię takie przekręty:
Patrzy na Ciebie astronom bosy;
Ach życie, kocham ciebie w życie.
Mniej niż zero to dobre nagranie z najlepszej płyty LP. To na razie mój numer 5 czyli dokładnie w środku.
Kertoip pisze:Znowu utwór który słyszę po raz pierwszy... Budką jakoś nigdy się nie interesowałem...
A tą z lat 70-tych zdecydowanie warto. To muzyka z najwyższej półki.
Do dyla.sowizdrzała: akurat utwory z tego okresu mają bardzo dobre texty. I moim zdaniem nazywanie Cienia wielkiej góry grafomanią to gruba przesada.
krzysiek83 pisze:jak najwięcej bardzo niedocenianej E. Bartosiewicz.
ja bym się cieszył z chociaż jednej...
na razie jest ciekawie i dobrze. Mój zdecydowany nr1 pierwszej godziny to "Cień wielkiej góry", tuż za nim "Czas nas uczy pogody".
P.S. Wie ktoś kto gra solo na gitarze w "Jesteś lekiem na całe zło"?
przypuszcam, że w takie święto polskiej muzyki Ku3a wsłuchuje sie w Trójke, ale nie ze słuchawką w ręku
ps. ale jak ktoś sie chce przekonać, zawsze można spróbować zadzwonić do Trójki
oj, cos sreamer nawala, o, ale juz po 1 min. lepiej na szczeście..
Kertoip pisze:Znowu utwór który słyszę po raz pierwszy... Budką jakoś nigdy się nie interesowałem...
A tą z lat 70-tych zdecydowanie warto. To muzyka z najwyższej półki.
Do dyla.sowizdrzała: akurat utwory z tego okresu mają bardzo dobre texty. I moim zdaniem nazywanie Cienia wielkiej góry grafomanią to gruba przesada.
Widać mamy inny literacki słuch. To dobrze, inaczej byłoby strasznie nudno.