29 lutego 2008 r.

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Fanatyk pisze:Gratuluję Trójce świetnego pomysłu na audycję , wyczucia chwili i miejsca na kicz i pastisz oraz zachowania dystansu. Klasa - stacja dużo zyskała w moich oczach.
Mam dokąłdnie takie samo zdanie. Brawa za odwagę i nie zwracanie uwagi na tzw. targety, purystycznych słuchaczy itp...

Oby wiecej !!!

PS. Marcel na Listę!!!
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Fanatyk pisze:Gratuluję Trójce świetnego pomysłu na audycję , wyczucia chwili i miejsca na kicz i pastisz oraz zachowania dystansu. Klasa - stacja dużo zyskała w moich oczach.
ja tez jestem tego zdania! raz na 4 (a może na 24 :mrgreen: ) mogą taką muzę w takiej dawce zapodawać. ktoś mnie w pracy spytał - po 13-tej - czy to zet, rmf czy elbląskie radio... A to Trójka ;-) Do tamtych radyjek muza by sie nadawała, ale Marcel już nie. Nie ma takiego ... hm luzu (którego bardziej nie cierpię w tych radyjkach niż muzy tam puszczanej) .
Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

Yacy pisze:Do tamtych radyjek muza by sie nadawała, ale Marcel już nie. Nie ma takiego ... hm luzu (którego bardziej nie cierpię w tych radyjkach niż muzy tam puszczanej) .
Ale trzeba przyznać, iż ma o wiele więcej dobrego poczucia humoru niż luzacy, a to przecież się bardziej liczy :wink:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Mycha działa ! :-D
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

kasia! pisze:
dominik_fi pisze:Jednak tą listą to trójka sobie tylko sama słuchalność obniża. Jak ktoś tego słuchał to było tam sporo kawałków ze stacji komercyjnych i jak ktoś się dowiedział, że 3 te utwory uważa za najgorsze to już na pewno nie włączy tego radia. A jeszcze jestem ciekawy co na to powiedzą polscy wykonawcy którzy znaleźli się w zestawieniu.
moim zdanie pokazali stacjom komercyjnym i polskim pseudogwiazdom gdzie ich miejsce (czyli na liście najgorszych przebojów).

a ja apeluję do polskich wykonawców aby się obrazili. przynajmniej mniej badziewia będzie w moim ulubionym radiu :lol:
Jednak tych polskich wykonawców ciężko uznać ze pseudo gwiazdy (co do Krawczyka to nie wiem, ale niezaprzeczalnie kilka lat temu coś osiągnął, bo to co kiedyś było to raczej mu chwały nie przyniosło).
A to, że ci wykonawcy i te piosenki znalazły się w tym zestawieniu to już świadczy o tym, że lista była układana i to chyba tylko po to żeby wywołać jakiś "mini skandal" na polskiej scenie (tylko kto to zauważy skoro słuchalność nie przekracza nawet 7%)
Można też inaczej na to spojrzeć bajm, budka, Krawczyk, Wodecki a więc muzycy którzy już mają marne szanse na napisanie czegoś nowego, co było by "hitem", nie nagrali żadnego przeboju od kilku lat, a więc to tylko kopanie leżącego w wykonaniu 3. Bo wątpię, żeby przez tą listę trójka chciała zmobilizować ich do napisanie nowych utworów.

10.ZBIGNIEW WODECKI- chałupy welcome to
8. KRZYSZTOF KRAWCZYK - ostatni raz zatańczysz ze mną
4. BUDKA SUFLERA - takie tango
1. BAJM - modlitwa o złoty deszcz

31. SCORPIONS - wind of change
22. LIONEL RICHIE -say you say me
19. EUROPE - final countdown
7. ROD STEWART - sailing
6.AC/DC - highway to hell

A jak polskie gwiazdy się obrażą to trójka straci prawdopodobnie kolejne x% w słuchalności.
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Absolutnie się z Tobą zgadzam. Uważam tę lstę za żałosną i raczej widzę tu okazję do prywatnych porachunków z prywatnie niecierpianymi przez obecną ekipę Trójki utworami.
Jest całe mnóstwo wkurzających kawalków, których jednak nie puszczono co Szydłowska dość mizernie tłumaczyła(że niby nie mają dostępu albo chcą darować słuchaczom etc.)
Poza tym można było zrobić głosowanie wśród słuchaczy - taki antytop wszechczasów a tak wyszło nie za bardzo.
Ciekawe czy Niedźwiecki jakoś to skomentuje w Złotych Przebojach.
Np. "my codziennie gramy najlepsze piosenki a jak coś nam się nie podoba to po prostu nie gramy".

Takie było zresztą kiedyś motto Trójki.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hwehwe, super pomysł, nie tylko z tą LIstą, ale z całym dniem! Szkoda tylko, że słuchałem wczoraj radia około pół godziny rano, dziwiłem się tylko, co tam robi WC, któego "obsztorcowywał" na antenie Skowroński, że nie ma prasy na biurku :lol: .
Lista bardzo ciekawa i szczerze mówiąc żadnego kawałka bym z niej nie wywalił (no, może Scorpionsów). Faktycznie, znalazłoby się 10 000 gorszych, ale tu też chodziło o to, żeby pokazać rzeczy, które są znane i nawet podziwiane, mające jednak w sobie pewną dozę kiczu (tak sądzę).
W każdym razie - chętnie sobie bym posłuchał fragmentów tego dnia. Coco Jambo w Trójce - to mogł być niezły kontrapunkt :D .
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

no ja bym mial twardy orzech do zgryzienia, jakbym mial wybrac kogo bardziej nie moge sluchac.
Oboje są świetnymi dziennikarzami, o ile nie wyrażają swoich opinii - no, chyba że są pozytywne

Jak dobrze wiecie, mnie by takie Coco Jambo w Trójce nie przeszkadzało :wink: Ale pod warunkiem, że przerywnikami O-Zone'ów i Mr. Presidentów w Trójce byliby tacy artyści jak The White Stripes, Placebo, Evanescence, Nightwish itd. itd. No cóż... Marzenie ściętej głowy...
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

prz_rulez pisze:Oboje są świetnymi dziennikarzami, o ile nie wyrażają swoich opinii - no, chyba że są pozytywne.
Wybacz, ale dla mnie to zdanie nie ma sensu. Z tego wynika, że najlepsi dziennikarze są w Bzdetce itp.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Warto chyba wkleić ostateczne wyniki, na wszelki wypadek, gdyby usunęli ze strony.

propozycje :
ANNA JURKSZTOWICZ - na dobre i na złe
QUEENS - polska gra

poza listą ale blisko :
LOU BEGA - mambo no. 5
RIHANNA - umbrella
SCATMAN JOHN - scatman's world
ENRIQUE IGLESIAS - bailamos

33. PIERSI - hela
32. BIG CYC - makumba
31. SCORPIONS - wind of change
30. VANESSA PARADIS - joe le taxi
29. KASA & MARYLA RODOWICZ - kasa i sex

propozycja od słuchaczy : TERCET EGZOTYCZNY - Pamelo żegnaj

28. BELINDA CARLISLE - heaven is a place on earth
27. MAFIA - w imię deszczu
26. SHAKIN' STEVENS - you drive me crazy
25. RICKY MARTIN - livin' la vida loca
24. VOX - bananowy song
23. KIM WILDE - kids in America
22. LIONEL RICHIE - say you say me
21. EROS RAMAZZOTTI - piu bella cosa
20. RIGHT SAID FRED - I'm too sexy
19. EUROPE - the final countdown
18. GERI HALLIWELL - it's raining men
17. UB40 - red red wine
16. STATUS QUO - in the army now
15. LAID BACK - sunshine reggae
14. RYSZARD RYNKOWSKI - dziewczyny lubią brąz
13. IN-GRID - tu es foutu
12. ALIZEE - moi... lolita
11. ACE OF BASE - all that she wants
10. ZBIGNIEW WODECKI - chałupy welcome to
9. ZZ TOP - viva las vegas
8. KRZYSZTOF KRAWCZYK - ostatni raz zatańczysz ze mną
7. ROD STEWART - sailing
6. AC/DC - highway to hell
5. HELENA VONDRACKOVA - ja pujdu dal
4. BUDKA SUFLERA - takie tango
3. SIXTEEN - obudź we mnie Venus
2. BANANARAMA - venus
1. BAJM - modlitwa o złoty deszcz
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Czyli po prostu szeroko rozumiany pop to dla Szydłowskiej obciach.
Te 33 piosenki wcale nie są takie najgorsze, zwłaszcza w zestawieniu z propozycjami jakie pojawiły się wcześniej w Trójce.

Nie lubię snobizmu a właśnie z tym mieliśmy do czynienia.
kasia!

Post autor: kasia! »

mikrobi pisze:Czyli po prostu szeroko rozumiany pop to dla Szydłowskiej obciach.
ale jeszcze trzeba umieć odróżniać dobry pop od tego złego :wink:
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Otóż co się nagrało i sukcesywnie wrzucę na chomika:
- trzecia godzina Zd3 Wojciecha Cejrowskiego (niestety pierwszych dwóch nie mam)
-Audycja Wojciecha Manna
-Piotr Metz - Historia seksu w muzyce popularnej
-Muzyczna poczta UKF Marcina Łukawskiego
-Lista Najgorszych Przebojów - bez pierwszych 40 minut (z chomika mkonsta - podziękowania :-) )
miłego słuchania i wspominania :lol:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jotem3 pisze:-Audycja Wojciecha Manna
UKF i lista wystarczy mi to co słyszałem, ale Manna koniecznie muszę ściągnąć. W pracy wydajność sporo nam spadła, ale warto było. ;-)
Juz nie mogę sie doczekać.
Jacku - duże, ogromne podziękowania!
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Nie słuchałem tej listy, a tutaj znalazłem jeszcze jeden wątek na ten temat:
http://forum.polskieradio.pl/trojka/posts.aspx?t=3307
O co tam chodziło? Było jakieś naśmiewanie się z Aliny Dragan i LPMN?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Owa latająca reporterka z Najgorszej Listy miała byc parodią Aliny Dragan, a wybór najgorszych utworów miał mniedzy innymi celowac w Pana Marka Niedziweckiego.

Spory wątek i całkiem ważki znajduje sie na Forum Gazeta.pl

Do zaczytania
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

zbyszu pisze:Spory wątek i całkiem ważki znajduje sie na Forum Gazeta.pl
Znalazłem coś takiego: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=76585113
Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Jednym słowem :ŻENADA :!: :evil:

Ostatnio słucham tylko LP3 i przez godzinę poranne zd3.
I jakoś mnie nie ciągnie. [może do tuBarona trochę, ale tu klasa człowieka z górnej półki]
ku3a

Post autor: ku3a »

wybaczmy jej, ona taką audycje prowadzila pierwszy raz i dopiero sie jej uczyla...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Gary pisze:Jednym słowem :ŻENADA :!: :evil:

Ostatnio słucham tylko LP3 i przez godzinę poranne zd3.
I jakoś mnie nie ciągnie. [może do tuBarona trochę, ale tu klasa człowieka z górnej półki]
Ja zas kiedy słyszę pana Adama Piśko wyłączam radio od razu, szczególnie o poranku :x

Zresztą od jakiegoś czasu poranek spędzam z...telewizją. Tak, tak - wybieram Poranek z TVN 24. Przypomina mi dawne poranne pasmo w Programie III. Ale nie ma sie co dziwic, skoro pojawia sie tam Miecugow i Sianecki !!!

Do obejrzenia?
ODPOWIEDZ