ps. jeszcze tak skomplikowanych eliminacji nie miałem ...
Nasza Lista V
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
a ja najlepszą 11 wybrałem po 2 przesłuchaniu. Z pozostałych ok. 50 wybrałem kolejne 15. i tym sposobem w półfinale jest 26 utworów. Przesłucham ze 2-3 razy i powinienem wybrać 11. Ale żeby tak nie było że reszta out, to od czasu do czasu klikam sobie na odzrzucone kawałki i tym sposobem mam na razie w 1/2 finału ... 27 utworów. Tak więc nic nie jest jeszcze pewne... 
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
tak sobie utrudniać życie mając taką jasną sytuację po 2 przesłuchaniu... masochizmYacy pisze:a ja najlepszą 11 wybrałem po 2 przesłuchaniu. (...)
mi zostały 24 utwory. 1 miejsce już obstawione, trwa walka o kolejne 3, a potem to już nie wiem zupełnie jak odsiać resztę
- Yacy
- Kontakt:
to nie tak. Te wybrane to były te które znałem wcześniej lub które mnie "walnęły' od razuneon.ka pisze:tak sobie utrudniać życie mając taką jasną sytuację po 2 przesłuchaniu... masochizm![]()
to przy okazji taki mały off-topic: A po za tym dzisiaj np taki masochizm (wg mnie to słuchanie muzyki
No cóż, akurat jest jeszcze sporo coverów i akurat o Twoich nie pisałem, ale jeżeli bym pisał, to jeden z komentarzy względnie by pasował, ale myślę, że nie do tej piosenki, o której myślisz.abd3mz pisze:kajman - ja wrzuciłem dwa covery (mam pewne przypuszczenie, że w dwa pierwsze przykłady to moje piosenki)
No na pewno pięć:
Johnny Cash - Personal Jesus
Jonatha Brooke - Eye In The Sky
Stories - Brother Louie
Marsh Mallows - La Isla Bonita
Godhead - Eleanor Rigby
Ale myślę, że trzeba też policzyć:
Eumir Deodato - Also Sprach Zarathustra
A przy tym mogą się rodzić wątpliwości:
Poetry'N'Motion - Romeo & Juliet
Niby faktycznie nie tak dużo, ale (przynajmniej mi) nahalnie rzucają się w uszy. A do tego co najmniej jeden utwór, którego cover (nota bene w polskiej wersji kabaretowej) znam, co też tworzy wrażenie, że jest to coś znanego.
Johnny Cash - Personal Jesus
Jonatha Brooke - Eye In The Sky
Stories - Brother Louie
Marsh Mallows - La Isla Bonita
Godhead - Eleanor Rigby
Ale myślę, że trzeba też policzyć:
Eumir Deodato - Also Sprach Zarathustra
A przy tym mogą się rodzić wątpliwości:
Poetry'N'Motion - Romeo & Juliet
Niby faktycznie nie tak dużo, ale (przynajmniej mi) nahalnie rzucają się w uszy. A do tego co najmniej jeden utwór, którego cover (nota bene w polskiej wersji kabaretowej) znam, co też tworzy wrażenie, że jest to coś znanego.
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
To drugie to też cover. Oryginału Hot Chocolate nie mogłem wrzucić, bo byli na liście.Miszon pisze:Tych nie policzyłem. Podobnie raperów, bo to nie cover, tylko rapkajman pisze:Jonatha Brooke - Eye In The Sky
Stories - Brother Louie. To pierwsze to cover?? A czego?
Z kolei to drugie nie jest przypadkiem oryginałem?
- neon.ka
a ja tak sobie zażartowałam tylko dlatego, że sam określiłeś to potem w ten sposób, że nigdy wcześniej nie miałeś tak skomplikowanych eliminacjiYacy pisze:to nie tak. Te wybrane to były te które znałem wcześniej lub które mnie "walnęły' od razuneon.ka pisze:tak sobie utrudniać życie mając taką jasną sytuację po 2 przesłuchaniu... masochizm![]()
A że 11 - przypadek! Nieprecyzyjnie sie wy-pisałem
a przy okazji: mi najtrudniej jest się ustosunkować właśnie do tych utworów, które znałam wcześniej... odczuwam konflikt interesów pomiędzy promowaniem nowego i nieznanego, a docenianiem już sprawdzonego i bardzo lubianego dużo wcześniej lub całkiem niedługo wcześniej...
- Yacy
- Kontakt:
dokładnie mam tak samo... tym bardziej, ze te znane mi są całkiem, całkiem. choc z drugiej strony niektóre juz mi sie trochę przynudziły... Myślę, ze zastosuję złoty środekneon.ka pisze:a przy okazji: mi najtrudniej jest się ustosunkować właśnie do tych utworów, które znałam wcześniej... odczuwam konflikt interesów pomiędzy promowaniem nowego i nieznanego, a docenianiem już sprawdzonego i bardzo lubianego dużo wcześniej lub całkiem niedługo wcześniej...
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Właśnie wykonałem drugi odrzut - zostało 26 kawałków (nie liczę moich
).
I muszę przyznać, ze wrażenia z tego zestawu są juz całkiem pozytywne. Mimo początkowych narzekań, to obecny zestaw prezentuje się bardzo ładnie i wygląda mi na najrówniejszy w historii! Do tego stopnia, że nie mam pojęcia, co ostatecznie będzie w czołówce, nie widzę zdecydowanych liderów (przynajmniej spośród rzeczy, których nie znałem, bo te łatwiej ocenić), a wyrzucanie poniżej 18 kawałków wygląda mi w tej chwili na bardzo trudne i szczerze mówiąc wszystko jest możliwe, bo niektóre rzeczy brzmią zupełnie inaczej zależnie od pory dnia i sposobu słuchania (słuchawki/głośniki/telefon przez słuchawki).
I muszę przyznać, ze wrażenia z tego zestawu są juz całkiem pozytywne. Mimo początkowych narzekań, to obecny zestaw prezentuje się bardzo ładnie i wygląda mi na najrówniejszy w historii! Do tego stopnia, że nie mam pojęcia, co ostatecznie będzie w czołówce, nie widzę zdecydowanych liderów (przynajmniej spośród rzeczy, których nie znałem, bo te łatwiej ocenić), a wyrzucanie poniżej 18 kawałków wygląda mi w tej chwili na bardzo trudne i szczerze mówiąc wszystko jest możliwe, bo niektóre rzeczy brzmią zupełnie inaczej zależnie od pory dnia i sposobu słuchania (słuchawki/głośniki/telefon przez słuchawki).
Po drugim przesłuchaniu pozostało mi 37 utworów, ale zacząłem przesłuchanie 3 i stwierdzam, że nie wszystkie z nich zasługują u mnie na miano dobrych. A do miana bardzo dobrych pretenduje obecnie 14 utworów.
A ogólnie moja opinia jest taka, że faktycznie edycja jest wyrównana, lecz jest to ewidentnie równanie w dół. Mam wrażenie, że najlepsze z piosenek z tego zestawu nie powalczyłyby zbyt mocno w poprzednich notowaniach.
A ogólnie moja opinia jest taka, że faktycznie edycja jest wyrównana, lecz jest to ewidentnie równanie w dół. Mam wrażenie, że najlepsze z piosenek z tego zestawu nie powalczyłyby zbyt mocno w poprzednich notowaniach.
- neon.ka
to ja za przykładem abd3mz wychodzę z propozycją szybciutkiego konkursu.
poproszę o wskazanie utworu z NL5 w którym występują słowa, które można znaleźć w tytule zwycięzcy jednego z dotychczasowych forumowych Topów.
niestety nie mam żadnej nagrody
.
[dziś wieczorem wyślę moje głosy. bo już ustawione, jeszcze nie opisane
]
poproszę o wskazanie utworu z NL5 w którym występują słowa, które można znaleźć w tytule zwycięzcy jednego z dotychczasowych forumowych Topów.
niestety nie mam żadnej nagrody
[dziś wieczorem wyślę moje głosy. bo już ustawione, jeszcze nie opisane
- Miszon
- Kontakt:
U mnie 12 (nie licząc moichYacy pisze:8 wcześniej znanych!
A ja dopiero po pierwszym przesłuchaniu... Przygotowania do Topu Radiohead pochłonęły trochę czasu. No ale cóż - jutro startujemy, a ponieważ wszystko sobie zorganizowałem, to będę miał trochę wolnego czasu na kolejne przesłuchania
Jeszcze nikogo nie odrzuciłem - poczekam z tym do drugiego przesłuchania, bo a nuż ktoś mnie teraz zachwyci...?
Jeszcze nikogo nie odrzuciłem - poczekam z tym do drugiego przesłuchania, bo a nuż ktoś mnie teraz zachwyci...?
- Miszon
- Kontakt:
Uff... mam wreszcie jedenastkę. Ale z kolejnością to nie mam pojęcia, najchętniej wszystkich bym umieścił między 5, a 9 miejscem
.
Sporo rzeczy chyba troszkę pechowo odpadło, więc nie wykluczam, że będę w pucharach głosował zupełnie inaczej, takżę mogą być niespodzianki.
Nic też mnie nie zachwyciło z tego, czego nie znałem (no, może 1 kawałek, ale nie od razu i nie za każdym przesłuchaniem zachwyca).
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy Green Carnation to na pewno jeden kawałek? Bo ja tam słyszę 3-4, połączone ze sobą co prawda, ale też wyraźnie oddzielone...
Sporo rzeczy chyba troszkę pechowo odpadło, więc nie wykluczam, że będę w pucharach głosował zupełnie inaczej, takżę mogą być niespodzianki.
Nic też mnie nie zachwyciło z tego, czego nie znałem (no, może 1 kawałek, ale nie od razu i nie za każdym przesłuchaniem zachwyca).
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy Green Carnation to na pewno jeden kawałek? Bo ja tam słyszę 3-4, połączone ze sobą co prawda, ale też wyraźnie oddzielone...
Dziś pytanie, jutro odpowiedź.neon.ka pisze:poproszę o wskazanie utworu z NL5 w którym występują słowa, które można znaleźć w tytule zwycięzcy jednego z dotychczasowych forumowych Topów.
Wczoraj przejrzałem listę zwycięzców topów i odrzuciłem te, które na 99% nie pojawiają się w żadnym tekście (np. Dziewczyna bez zęba na przedzie
Do stracenia - NormalsiGdy do nieba znajdę schody,
Czy wystarczy sił, by odejść?
A zwycięzca topu to Stairway to heaven - Led Zeppelin, które odrzuciłem na samym początku.
- neon.ka
dziś odpowiedź, jutro gratulacjeabd3mz pisze:Do stracenia - Normalsi
A zwycięzca topu to Stairway to heaven - Led Zeppelin, które odrzuciłem na samym początku.
PS. przesłuchujesz całe płyty wszystkich wykonawców NL5?
naprawdę aż tyle było Wam znanych (rozumiem że nie liczycie w tym coverów - jeśli znaliście oryginał, a tutejszego wykonania nie)?Miszon pisze:U mnie 12 (nie licząc moichYacy pisze:8 wcześniej znanych!).
ja znałam... oj, właśnie się okazało, że 7, a byłam pewna, że mniej. no tak czy inaczej 12 brzmi nieźle
Grycku, czy można poprosić o lokalne statystyki?