Plebiscyt topowy 17
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Re: Plebiscyt topowy 17
Ja jestem za tym aby w tym topie była Tina i tylko Tina 

Czyli duet z Bowiem nie?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Nie, no ten duet jak najbardziej czy nawet z Bryanem Adamsem ale dyskografia Tiny i jej męża jakoś mi tu zupełnie nie pasuje.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Od razu zaznaczę, że na top Tiny głosować nie będę (nie mam czasu na słuchanie wszystkich płyt), ale jeśli bym głosowała, to tylko na te najwcześniejsze utwory, głównie bluesowe covery, które stety czy niestety nagrywała właśnie z Ike'm. Potem poszła w pop, czasami lepszy, czasami gorszy, ale jednak. No ale w sumie gdyby nie poszła, nie byłaby taką gwiazdą, i tego Topu pewnie też by nie było. Tak jak nie było i nie będzie Topu np. Koko Taylor. A mają te dwie Panie ze sobą wiele wspólnego.
- konwicki1980
- Kontakt:
Ja co do Tiny nie mam zdania, bo po prostu kompletnie mnie ta osoba nie interesuje, jednak postaram się wziąć, o ile czas na przesłuchanie będzie wystarczający.
Co do zaś mojego topu Papa Dance to zamierzam brać pod uwagę łącznie stary zespół, Papa D. i nowy zespół pod prawie tą samą nazwą. Procesy sądowe tutaj nie rozstrzygną, kto ma rację. Niewiele to zresztą zmienia, bo dyskografia obu tych nowych tworów liczy łącznie 3 płyty.
Co do zaś mojego topu Papa Dance to zamierzam brać pod uwagę łącznie stary zespół, Papa D. i nowy zespół pod prawie tą samą nazwą. Procesy sądowe tutaj nie rozstrzygną, kto ma rację. Niewiele to zresztą zmienia, bo dyskografia obu tych nowych tworów liczy łącznie 3 płyty.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
czyli Ex Dance też?konwicki1980 pisze: ↑czw lip 04, 2024 10:48 pm
- konwicki1980
- Kontakt:
Nie. Ex-Dance nie.
Papa Dance, Papa D. i PaPa Dance - Legend przefarbowany znów na Papa Dance.
Papa Dance, Papa D. i PaPa Dance - Legend przefarbowany znów na Papa Dance.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no to dziwne. idziesz za Stasiakiem, a co z Wawrzyszakiem? 

- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no tak. zapomniałem. to tym bardziej dziwne 

- konwicki1980
- Kontakt:
Nic w tym dziwnego nie widzę, bo głosujemy na jeden podmiot wykonawczy. Np. produkcje solo Stasiaka pod szyldem Mr Dance też będą pominięte.
Stasiak i spółka zmienili nazwę tylko dlatego, że tak kazał jeden sąd, a potem drugi po kilkunastu latach stwierdził, że jednak byli w prawie. I weź tu bądź mądry. Potem "jednorazowo" zagrali jako Papa Dance na Offie, a potem pojawił się drugi zespół.
W międzyczasie zmarł jeden z pomysłodawców całego pomysłu - Sławomir Wesołowski.
Mam nadzieję, że nie wyskoczy jeszcze trzeci podmiot i nie będzie, jak z Boney M po rozpadzie
Stasiak i spółka zmienili nazwę tylko dlatego, że tak kazał jeden sąd, a potem drugi po kilkunastu latach stwierdził, że jednak byli w prawie. I weź tu bądź mądry. Potem "jednorazowo" zagrali jako Papa Dance na Offie, a potem pojawił się drugi zespół.
W międzyczasie zmarł jeden z pomysłodawców całego pomysłu - Sławomir Wesołowski.
Mam nadzieję, że nie wyskoczy jeszcze trzeci podmiot i nie będzie, jak z Boney M po rozpadzie

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986
To kiedy top Lombardu?
- konwicki1980
- Kontakt:
O to trzeba by zapytać temika3.