Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

IZA pisze:
BTW, czy już przechodzimy do fazy przesłuchiwania i głosowania?
Jeszcze 20 minut.
IZA

Post autor: IZA »

Ok, mozliwe że jeszcze dziś/jutro uda mi się wszystko ułożyć. Terminy mnie gonią, stąd ten pośpiech.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

a ja wspomnę o zespole FURY IN THE SLAUGHTERHOUSE ...
pamiętacie ????
Every Generation Got His Own Disease
albo
Radio Orchid (this is radio orchid - you listen and cry ...) - rewelacja

i jeśli już padla nazwa Modern Talking, to ja wspomne inne nazwisko, z tym, że ten pan byl nawet na naszej Liście ;-) A nazywal się Jesse Cole - i piosenka Tears In Your Eyes - pamiętam - w 1985 roku bardzo mi się to podobalo :lol:

pozdrawiam
jacek
Grycek

Nie działa mi utwór Tiromancino - Per Me E Importante od adr. Czy ktoś już przesłuchiwał?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

U mnie działa bez zarzutów
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Grycek pisze:Nie działa mi utwór Tiromancino - Per Me E Importante od adr. Czy ktoś już przesłuchiwał?
ja słuchałem i mi działa :)
jotem3 pisze:a ja wspomnę o zespole FURY IN THE SLAUGHTERHOUSE ...
pamiętacie ????
Every Generation Got His Own Disease
albo
Radio Orchid (this is radio orchid - you listen and cry ...) - rewelacja
oczywiście :) tylko, że nie wiedziałem, że to Niemcy :shock:
A utwory znakomite.
Grycek

Oficjalnie zamykam możliwość dodawania nowych utworów, a otwieram możliwość głosowania.

Przypominam, że głosujemy na 7 utworów według klucza
1 miejsce -12 pkt.
2 -9pkt
3- 7pkt
4- 5pkt
5- 3pkt
6- 2pkt
7-1pkt,
Głosować może każdy(nawet osoba ,która nie zamieściła swoich propozycji) poprzez wyslanie swojego głosu do mnie na Prywatne Wiadomości". Nie można głosować na własne utwory. Głosowanie do fazy eliminacyjnej trwa do 22:00 dnia 29 V 2007.

I uwaga, uwaga!!!!
Bururum, bururum, bururum.
za chwile dodatkowa informacja...
Otrzymałem wiadomość, że będziemy dysponować trzema Trójkowymi pamiątkami. Ustalamy, że osoby, które zaproponowały trzy zwycięskie utwory otrzymają właśnie te nagrody. (wielkie dzięki dla Marka Niedźwieckiego i jotema3, czyli jacka)
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 11:20 am przez Grycek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

u mnie też ok.

szkoda że już nic nowego się nie pojawi... :(
ku3a

Post autor: ku3a »

musze Wam powiedziec, ze strasznie jestem ciekaw wynikow zabawy i tego czy moje propozycje zyskaja uznanie w Waszych oczach. Przede mna jeszcze dluga droga, zeby ustalic swoja siodemke...
Grycek pisze:Ustalamy, że osoby, które zaproponowały trzy zwycięskie utwory otrzymają właśnie te nagrody. (wielkie dzięki dla jotema3, czyli jacka)
oby tylko zabawa nie przemienila sie w glosowanie na osobe zglaszajaca piosenke, a nie glosowanie na piosenke...
z tego wniosek, ze oprocz meczu finalowego bedzie musial byc rozegrany mecz o brazowy medal :-).
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hmm... wyszlo 60 kawalkow. Szkoda, ze jeszcze 1 osoba nie zaproponowala, byloby 63, dzieki temu mozna by zrobic 1/32, w ktorej tylko 1 piosenka z eliminacji bylaby rozstawiona z "wolnym losem". Wczoraj przesluchalem wnikliwie i kilkukrotnie pierwsza 30 i mam juz 6-7 pewniakow, wiec nie wiem jak to bedzie, jak druga polowe wrzuce :wink: .
Szkoda tylko, ze tak malo w zestawie jest polskich wykonawcow (tylko 10 bodajze).
Co do Dezertera - serio nie bylo go nigdy na Liscie? Jesli tak, to jestem w szoku!
A jesli chodzi o Herman's Hermitts - zastanawiam sie, czy nie podchodzi tu casus Sex Pistols. Owszem, moze z nazwy mniej znany kawalek, ale sadze, ze chyba kazdy slyszal i to wielokrotnie (heh, a jak zostanie usuniety z tego powodu to zmniejszy nieco konkurencje, bo jak na razie jest ofkoz w grupie tych moich pewniakow :wink: ).
ku3a

Miszon pisze:Hmm... wyszlo 60 kawalkow. Szkoda, ze jeszcze 1 osoba nie zaproponowala, byloby 63, dzieki temu mozna by zrobic 1/32, w ktorej tylko 1 piosenka z eliminacji bylaby rozstawiona z "wolnym losem".
a ja sie ciesze, ze na pierwszym etapie wypadnie troche piosenek 8) . Cieszy mnie to, ze ten etap bedzie mial jakies znaczenie, bo tak to by tylko do rozstawienia sluzyl.
Miszon pisze:Co do Dezertera - serio nie bylo go nigdy na Liscie? Jesli tak, to jestem w szoku!
tez sie mocno zdziwilem.

btw - szkoda, ze Martyr i grzesost nie podali swoich propozycji, choc na poczatku sie udzielali w temacie. Mam nadzieje, ze chociaz glosowac beda :-P. No ale rozumiem - ech, ta praca magisterska ;-).
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kajman - swietnie, ze umiesciles Laurie Anderson. Szkoda tylko, ze nie "O superman" (jest w moim Topie Wszech Czasow), albo "Big science". Zreszta, mam te plytke i naprawde genialna! Jesli niektorzy nie znaja, to fajnie, ze beda mieli szanse uslyszec te niezwykle artystke.
A najlepsze jest to, ze poznalem ja dzieki... Rogerowi Taylorowi z Queen :D . Tak - kiedys na VH1 ogladalem taki program, gdzie rozni znani muzycy prezentowali swoje ulubione video i Roger zapuscil wlasnie "O superman", reklamujac teledysk jako niezwykly, niepokojacy, a nawet troche przerazajacy. I, okazalo sie, ze taki jest, totalnie niesamowity, chc prostszego nie mozna by sobie wyobrazic.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

No to czas zabierać sie do ostatecznego wboru szczęsliwej siódemki. na dzien dzisiejszy mam 6 pewniaków, oraz jedno miejsce wolne, ale 14 walczących o nie piosenek. Byc może konkurencja bedzie tak duża, że wejda dwie i odrzucę jeden z tej szóstki. Jeszcze jednk muszę się nad tym zastanowić.
Od momentu kiedy pierwszy raz przesłuchałem piosenki (kótre wtedy były dostępne) do dziś potencjalna siódemka się tak zmieniła, ze tylko jeden utwór z tamtej został. Czas może jeszcze troche zminiić w doborze, gdyz nie wsłuchałem sie za bardzo w utwory wczoraj dodane.
Fajnie, że sa nawet nagrody, ale najlepszą nagrodą byłaby możliwość wstawienia do zestawu do głosowania na LP3 piosenki zwycięzkiej. Szkoda, ze to mało możliwe.
Bedzie ostra walka miedzy piosenkami. Muszę zajrzeć do spisu uzytkowników, którzy dodali utwory, aby sprawdzić, których propozycje wstepnie wybrałem. Wszystkie mam alfabetycznie posortowane i nie wiem, kto co dodał.
ku3a

ja sobie zrobilem pliczek w excelu :-)
wykonawca, tytul, uzytkownik. Po przesluchaniu kazdej piosenki wystawiam ocene. Potem usrednie oceny i mam nadzieje, ze w miare jasno wyjdzie siodemka, na ktora oddam glosy...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Bodeczek
1. Dezerter - Nie ma ciszy w bloku
2. Dzieci Kapitana Klossa - Pieśń o bohaterze
3. Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
link: http://chomikuj.pl/adam_gr (plik Bodeczek.rar)
Kurcze, aż przypomniały mi się stare czasy, kiedy taką muzyke bardzo lubiłem i słuchałem nono stop. Dzisiaj mam bardzo duzo muzyki mp3 z polskim pukiem, ale z tych to najwięcej chyba Dzieci Kapitana Klossa.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A ja sobie zrobilem "pliczek" na karteczce ;). Mam liste wykonawcow, przy kazdym stawiam kropeczki, no i plusik, jesli przechodzi do rzeczy do glosowania, albo minusik, jesli odpada zdecydowanie. Ewentualnie nic nie dopisuje poza kropeczkami, jesli zostaje jeszcze do przesluchania. Na razie na 32 kawalkow jest 14 odrzuconych, 7 przeszlo dalej, reszta czeka na weryfikacje (no ale do grupy z "plusikami" jest coraz trudniej wejsc :) ). Nie patrze natomiast kompletnie, kto co dodawal, bo czy to takie istotne, wazna piosenka :) .
Dobre tez jest to, ze z tych 32 piosenek kojarzylem wczesniej zaledwie 12. Super jest tak poznawac tyle ciekawej (i zroznicowanej) muzy :) .

Co do Twilight Singers - pamietam, ze byli chyba nawet dosc dlugo w zestawie do glosowania, ale o dziwo nigdy nie weszli na liste. No ale podobnie bylo tez z Benem Foldsem.

tadzio nizej:
Robie podobnie :). W tej chwili, po 53 utworach, mam odrzuconych na pewno 22, a faworytow jest juz 11. Uff, bedzie ciezko wybrac. Ale jaki to mily klopot - klopot bogactwa :D.
Ostatnio zmieniony śr maja 23, 2007 1:06 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

ku3a pisze:ja sobie zrobilem pliczek w excelu :-)
wykonawca, tytul, uzytkownik. Po przesluchaniu kazdej piosenki wystawiam ocene. Potem usrednie oceny i mam nadzieje, ze w miare jasno wyjdzie siodemka, na ktora oddam glosy...
Ciekawy system, tez mogłem o tym pomyslec. Ja robiłem w taki sposób, ze słucham wszystkich po kolei utworów. Za drugim, trzecim razem kiedy słucham robie juz małą selekcję, tzn te które mniej mi się podobają odrzucam i wrzucam do innego katalogu, a jeżeli zdarzyło się że piosenka juz bardzo mi się podoba jest przesuwana do katalogu z szczęsliwą siódemka. Reszta zostaje i czeka na kolejne przesluchania i podjęcie decyzji.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Miszon pisze:Co do Twilight Singers - pamietam, ze byli chyba nawet dosc dlugo w zestawie do glosowania, ale o dziwo nigdy nie weszli na liste.
Chyba ich nie było w zestawie do głosowania. Byli tylko grani przez Kostrzewę w jego audycji.
Przynajmniej tak wychodzi ze spisu Kajmana, który ma wykaz wszystkich utworów do głosowania od 2000 r.:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=22732#22732
IZA

Post autor: IZA »

U mnie szkolny system panuje. Plik worda: wykonawca - utwór, dwa taby i ocena. Może do wieczora szczęśliwa 7 się z tego ukształtuje.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ku3a pisze:ja sobie zrobilem pliczek w excelu :-)
A ja myślałe że tylko ja wpadłem na to :lol: z tym że użytkownika wstawiłem po kilku kolumnach przerwy... ja wstawiam po przesłuchaniu plusiki im więcej tym wyżej i już!
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

tadzio3 pisze: Ja robiłem w taki sposób, ze słucham wszystkich po kolei utworów. Za drugim, trzecim razem kiedy słucham robie juz małą selekcję, tzn te które mniej mi się podobają odrzucam i wrzucam do innego katalogu, a jeżeli zdarzyło się że piosenka juz bardzo mi się podoba jest przesuwana do katalogu z szczęsliwą siódemka. Reszta zostaje i czeka na kolejne przesluchania i podjęcie decyzji.
no to wygląda na to że połaczyłe system Ku3y i tadzia3 :lol: bo mam w pliku excella i w kilku - 4 - katalogach:-)

01 - nienienie - po pierwszym posłuchaniu - nie raz 10 sekund - lądowały tam bez szans
02- raczej nie - po przesłuchaniu , zdarzyło się że przechodziły do katalogu 03
03 - do słuchania - jest tam kilkanaście utworów z których muszę wybrać 4 lub więcej kosztem piosenek z 04
04- punktowane - tu na razie są 3, czas dorzucić 4 kolejne i ustalić miejsca :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

yacy - no ja kazdej piosence dalem to szanse, zeby chociaz raz przeszla w calosci. Bo biorac pod uwage to, ze mamy tu kawalki po 5 minut, albo i wiecej, to sam wstep moze tam miec z minute albo i dluzej. Ba! Idac tym tropem, nigdy bym nie polubil GranDaddy, ktorych swietny kawalek, ktory ma ponad 10 minut, przez pierwsze 2 i pol jest naprawde malo ciekawy (i daltego jak go pierwszy raz slyszalem w radio, to wylaczylem nagrywanie, a tu za chwilke zaczela sie ta wlasciwa, niesamowita czesc).
BTW. Ich tez chyba nie bylo na liscie, wiec moze tak w ktorej s z kolejnych edycji tutaj to zamieszcze? :twisted:
ku3a

Yacy pisze:A ja myślałe że tylko ja wpadłem na to :lol: z tym że użytkownika wstawiłem po kilku kolumnach przerwy... ja wstawiam po przesłuchaniu plusiki im więcej tym wyżej i już!
ja mam kolumne z uzytkownikiem ukryta, zeby sie tym nie sugerowac. Dopiero pozniej, jak juz bede znac swoje wyniki, odkryje i zobacze komu jakie oceny powystawialem ;-).
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Miszon pisze:yacy - no ja kazdej piosence dalem to szanse, zeby chociaz raz przeszla w calosci. Bo biorac pod uwage to, ze mamy tu kawalki po 5 minut, albo i wiecej, to sam wstep moze tam miec z minute albo i dluzej. Ba! Idac tym tropem, nigdy bym nie polubil GranDaddy, ktorych swietny kawalek, ktory ma ponad 10 minut, przez pierwsze 2 i pol jest naprawde malo ciekawy (i daltego jak go pierwszy raz slyszalem w radio, to wylaczylem nagrywanie, a tu za chwilke zaczela sie ta wlasciwa, niesamowita czesc).
to nie do końca tak bo jeśli znam utwór i wiem że nic z tego nie będzie. Albo gdyby np usłyszał ostre techno, beaty itp to po co mam dalej słuchać. Chodzi mi o ewidentne róznice w stosunku do mojego gustu.
Utwory które mnie nie odzrzciły od raz - było takich 4-5 - dostały szanse posłuchania w całości przynajmniej raz!
Z drugiej strony dwa pewniaki wrzuciłem do głosowania po kilkudziesięciu sekundach a kolejne przesłuchania tylko to potwierdziły! Ostatni z tych pewniaków wziął mnie po 2 czy 3 przesłuchaniu. Ale jestem pewien że te 3 już zostaną tylko kwestia miejsc.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

a ja po ściągnięciu plików wrzucałem je od razu do mojego odtwarzacza, lecz nie słuchałem tylko wrzuciłem na odrębną listę odtwarzania...odsłuch rozpocząłem jak zobaczyłem, że jest już 50 piosenek...co do tego kto zgłosił konkretną piosenkę już w ogóle nie pamiętam...może ze 3-4 piosenki kojarzę w ten sposób. Ogólnie za co najmniej dobre uznałem ponad 80 % piosenek...tylko, żeby się dostać do siódemki dobre nie wystarczy. Co do systemu to jest on podobny do Yacego po 1 przesłuchaniu dzieliłem je na 3 grupy raczej nie, przeciętne i co najmniej dobre co oczywiście jeszcze nic nie oznaczało, bo 1 pewniak z 4, które mam na teraz wyłonił się przy kolejnym odsłuchu z tej środkowej grupy. O ostatnie miejsca chyba urządzę wyścig australijski czyli wytypuję powiedzmy 10-15 utworów i będę słuchał a po każdej rundzie 1 odrzucał. :wink:
ODPOWIEDZ