FOXD pisze: zawsze warto wpierw spytać o intencje autora wypowiedzi, niż się ją oceni Można pobłądzić, co właśnie uczyniłeś
Oj, FOXDzie, jeśli trzeba prosić mówiącego kawał, żeby tłumaczył jego sens, to by znaczyło, że kiepski z niego kawalarz.
Też odczytałem Twoją wstawkę jako żart, aczkolwiek nie wiem, któż to jest ten Pul... Pul... Jak mu było? Nieważne. Jeśli na luzie dla żartu rzucasz takie wtrącenie do wypowiedzi, to musisz się liczyć, że może zostać zinterpretowane jako ironia (w której zresztą nie widzę nic złego).
Skoro mówiłem już o dziś o nadchodzącym zlocie, to wspomnę też o poprzednim - na stronie http://jacek.uci.agh.edu.pl/lp3/zloty/zlot18/ pojawiły się ostatnio także moje zdjęcia z jesieni.
FOXD pisze: zawsze warto wpierw spytać o intencje autora wypowiedzi, niż się ją oceni Można pobłądzić, co właśnie uczyniłeś
Oj, FOXDzie, jeśli trzeba prosić mówiącego kawał, żeby tłumaczył jego sens, to by znaczyło, że kiepski z niego kawalarz.
Też odczytałem Twoją wstawkę jako żart, aczkolwiek nie wiem, któż to jest ten Pul... Pul... Jak mu było? Nieważne. Jeśli na luzie dla żartu rzucasz takie wtrącenie do wypowiedzi, to musisz się liczyć, że może zostać zinterpretowane jako ironia (w której zresztą nie widzę nic złego).
Bez względu na formę wypowiedzi, zawsze jest to problem "interpretatora" wypowiedzi. Wbrew pozorom wiele wypowiedzi nie jest jednoznacznych, stąd konieczność dochowania takowego zabiegu jeśli ktoś nie chce się narazić na śmieszność;) Cieszy mnie, że trafnie odcztałeś moja aluzję, która nie miała żadnych niecnych podtekstów
Jaromirek oczywiście na "NIE" Juz wolę AA, który go nawet nieźle małpuje
ku3a jak tu pozaglądasz to powiedz czy dodany właśnie do zestawu Stanisław Soyka to słynne Let The Good Times Roll ? Bo nie wyświetla się cały tytuł. Jeśli tak to chyba będę miała na co głosować, bo i AC/DC zacne