Aktualności (Około) Trójkowe
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
u mnie też jest już stara strona, oby tak zostało ...
- tadzio3
- Kontakt:
Kilka dni nie wchodziłem na Tematy okołolistowe, a tu tyle się działo. Kaczkowski w Minimaxie! To jest dla mnie wspaniała wiadomość. Nie słuchałem ostatnio Minimaxu, ale zaraz zerknę do Jotemowego Chomika. A nowej strony Trójki nawet nie zauważyłem, że takowa była. Dla mnie może zostać ta, chociaż nie jest ona rewelacyjna w porównaniu do jeszcze wcześniejszej
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
"Szansa na sukces" 26.09.2010 w niedzielę o 15.15 w programie 2 TVP z piosenkami z Listy przebojów radiowej Trójki

proponuję zasiąść przed telewizorem z 15 minut wcześniej
tak na wszelki wypadek 

proponuję zasiąść przed telewizorem z 15 minut wcześniej

Ja zasiądę tak 15 minut później, jak już Kubica doturla się do mety. 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A co? Startowałeś?Yacy pisze: proponuję zasiąść przed telewizorem z 15 minut wcześniejtak na wszelki wypadek

- Yacy
- Kontakt:
prawie zgadłeś
we wtorek prawdopodobnie będę na nagraniu "Szns", bo do udziału został zaproszony mój brat!
Ale nie napiszę z czyim udziałem, bo to byłby za duży off-top
Wykonawca nie mający NIC wspólnego z PR3. 

we wtorek prawdopodobnie będę na nagraniu "Szns", bo do udziału został zaproszony mój brat!

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
takiej imprezy nie można przegapić
zaśpiewacie coś ze Slasha ? 

szkoda, że nie pomyśleli o tym by zaprosić do udziału w tym programie forowiczów, najbardziej chciałbym zobaczyć kajmana śpiewającego "Ja wiedziałem że tak będzie"Yacy pisze:"Szansa na sukces" 26.09.2010 w niedzielę o 15.15 w programie 2 TVP z piosenkami z Listy przebojów radiowej Trójki

- Miszon
- Kontakt:
ALbo Lambadę
.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1369
Takie nazwiska zamiast polityki. Aż chcę się słuchać.Atrakcją dla Słuchaczy będzie powrót autorskich audycji muzycznych pod hasłem „W tonacji Trójki”. Cyklu, nawiązującego do popularnego przed laty pasma o tej samej nazwie, będzie można słuchać codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 15.05-16.00. Odświeżona formuła „W tonacji Trójki” na pewno ucieszy wiernych słuchaczy programu; młodsi odbiorcy także znajdą w niej wiele ciekawych i różnorodnych muzycznie propozycji. Program poprowadzą doskonale znane z eteru Trójkowe głosy: Piotr Stelmach (poniedziałek), Anna Gacek i Wojciech Mann (wtorek), Piotr Kaczkowski (środa), Marek Niedźwiecki (czwartek), Michał Margański (piątek).
Muzyczną nowością jest też godzinna audycja Anny Gacek i Tomasza Żądy zatytułowana „Historia pewnej płyty”, podczas której autorzy poświęcają uwagę jednej, wybranej, legendarnej polskiej płycie. Cykl, emitowany w wakacje, spotkał się z zainteresowaniem Słuchaczy, jego kontynuacji będzie można słuchać w każdą niedzielę o godz. 9.05.
Od poniedziałku do czwartku o godzinie 21.00 Jerzy Sosnowski i Dariusz Bugalski prowadzić będą „Klub Trójki”, a w piątki Jerzy Sosnowski zaprasza także do wysłuchania swojej nowej audycji poświęconej przemianom kulturowym, społecznym i obyczajowym, które miały miejsce od lat 60-tych do dziś. „Muzyczny wehikuł czasu” zabierze Słuchaczy o godz. 12.05.
Natomiast ulubienica dzieci, Katarzyna Stoparczyk, będzie poszukiwać odpowiedzi na zagadkowe pytania godzinę wcześniej, niż dotychczas. Od 3 października „Zagadkowa niedziela” rozpoczynać się będzie o godzinie 7.00
- Miszon
- Kontakt:
Hmm...w każdą niedzielę o godz. 9.05.
pozostaje jotem3.
Już wolałbym o północy/o 20/o 18.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Poza Kaczkowskim to zmiana na gorsze. Słuchacz Trójki nie żyje tylko muzyką, chyba można wymagać od niego czegoś więcej. Tak jak ja od radia wymagam czegoś więcej niż bycia grającą puszką.mkuzanski pisze:Takie nazwiska zamiast polityki. Aż chcę się słuchać.
Margański... Czyli ciąg dalszy upadku muzyki w tej radiostacji. Ale szat nie rozdzieram, mamy przecież wybór, słuchać nie muszę.
"Historia jednej płyty" czy jak to się zwało, podobało mi się kilka lat temu, gdy jednym z współprowadzących był Filip Łobodziński.
Zgadzając się z Krzyśkiem, że słuchacz trójki nie samą muzyką żyję, to wolałbym jednak intelektualistów o różnym światopoglądzie, w typie Jerzego Sosnowskiego, niż politycznych za przeproszeniem "młotów" w typie Sakiewicza, czy też np. Żakowskiego.
Zgadzając się z Krzyśkiem, że słuchacz trójki nie samą muzyką żyję, to wolałbym jednak intelektualistów o różnym światopoglądzie, w typie Jerzego Sosnowskiego, niż politycznych za przeproszeniem "młotów" w typie Sakiewicza, czy też np. Żakowskiego.

- krzysiek83
To była rewelacja!!! Pamiętam jak pan Filip opowiadał o płycie Sisters of Mercy... Wyobraźnia wtedy pracowała. Kto wie, to mógł być jeden z impulsów dzięki któremu polubiłem ten zespół.
Sakiewicz zrobił fatalną prasę programowi... Był do wymiany rzeczywiście. Ale np. taki program gdyby był z Ziemkiewiczem, Wróblewskim, Magierowskim plus z Sosnowskim i np.Bugajem (w opozycji do liberalnego Wróblewskiego) czy genialnym Wojciechem Jagielskim z Wyborczej byłby znakomitym ulepszeniem pomysłu. Lepiej ulepszać coś niż niszczyć. Ferment intelektualny nie jest obecnie w cenie co widać po jego braku na polskiej scenie politycznej jednak Trójka mogłaby iść pod prą temu trendowi.
Sakiewicz zrobił fatalną prasę programowi... Był do wymiany rzeczywiście. Ale np. taki program gdyby był z Ziemkiewiczem, Wróblewskim, Magierowskim plus z Sosnowskim i np.Bugajem (w opozycji do liberalnego Wróblewskiego) czy genialnym Wojciechem Jagielskim z Wyborczej byłby znakomitym ulepszeniem pomysłu. Lepiej ulepszać coś niż niszczyć. Ferment intelektualny nie jest obecnie w cenie co widać po jego braku na polskiej scenie politycznej jednak Trójka mogłaby iść pod prą temu trendowi.
Ostatnio zmieniony pt wrz 24, 2010 10:59 pm przez krzysiek83, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja doceniłem "III" Zeppelinów. Przedtem uważałem ją za album "ułomny" w serii 1-4, z jednym genialnym nagraniem i jednym bardzo dobrym. Po audycji zacząłem inaczej na nią patrzeć. 

- krzysiek83
III ustawiam obok II czyli w czołówce płyt wszech czasów
Nie wiem co tak ułomnego słyszałeś

- Yacy
- Kontakt:
Na szczęście - dla mnie - uważam inaczej: oprócz Margańskiego jest po prostu superkrzysiek83 pisze:Poza Kaczkowskim to zmiana na gorsze. Słuchacz Trójki nie żyje tylko muzyką, chyba można wymagać od niego czegoś więcej. Tak jak ja od radia wymagam czegoś więcej niż bycia grającą puszką.

- krzysiek83
Ja nie rozpaczam Yacy, bo mam zawsze przy sobie mp3, więc dużo dobrej muzyki przy sobie. A w pracy i tak nie mam możliwości słuchać radia. Ja zawsze preferowałem gadane radio, wychowałem się na klubie ludzi ciekawych wszystkiego (który zniknął dzięki dyr. Laskowskiemu) dlatego im mniej słowa na antenie tym dla mnie gorzej.
Nie tyle ułomnego, co jej do końca może nie rozumiałem. (U mnie I, II i IV + Phisycal Grafitti" są w czołówce wszech czasów, a III już gdzieś blisko.krzysiek83 pisze:III ustawiam obok II czyli w czołówce płyt wszech czasów![]()

Właśnie o ten ferment chodzi, ale gdy to jest skład "konstytucyjny" typu Sakiewicz a gośćmi są Janecki z Sakiewiczem (nie wiem czy takowe były, ale podaje jako przykład) to trudno tutaj o jakiś ferment. Bardziej mi chodziło o takich ludzi jak np. Szuldrzyński z Rzepy, który ma swoje poglądy, ale słowem operuje nie gorzej od Sosnowskiego, a i chęci do dyskutowania z własnym lustrem u niego nie dostrzegam.krzysiek83 pisze:Sakiewicz zrobił fatalną prasę programowi... Był do wymiany rzeczywiście. Ale np. taki program gdyby był z Ziemkiewiczem, Wróblewskim, Magierowskim plus z Sosnowskim i np.Bugajem (w opozycji do liberalnego Wróblewskiego) czy genialnym Wojciechem Jagielskim z Wyborczej byłby znakomitym ulepszeniem pomysłu. Lepiej ulepszać coś niż niszczyć. Ferment intelektualny nie jest obecnie w cenie co widać po jego braku na polskiej scenie politycznej jednak Trójka mogłaby iść pod prą temu trendowi.

- Yacy
- Kontakt:
ja też nie wyłączam radia kiedy gadają. Ale tylko wtedy gdy gadają mądrze, obiektywnie, ciekawie... A w tamtej audycji gadali ... dokładnie odwrotnie. I dlatego jest to dla mnie radosna nowina.krzysiek83 pisze: Ja zawsze preferowałem gadane radio, wychowałem się na klubie ludzi ciekawych wszystkiego (który zniknął dzięki dyr. Laskowskiemu) dlatego im mniej słowa na antenie tym dla mnie gorzej.

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Historia jednej płyty - super! już się bałem że gdzieś przepadnie ta audycja, jednak głosy poparcia nie poszły na marne
Dobrze że chocaż tam Żąda będzie miał okazję się wykazać, bo w nowej-starej audycji znów zabrakło dla niego miejsca. Ale nie jest źle - Mann z Gackówną - super!
Pozostali prowadzący też oczywiście na plus, już się nie mogę doczekać
(a Margański na początek weekendu może się sprawdzić, trza dać mu szansę
).

Dobrze że chocaż tam Żąda będzie miał okazję się wykazać, bo w nowej-starej audycji znów zabrakło dla niego miejsca. Ale nie jest źle - Mann z Gackówną - super!

- tadzio3
- Kontakt:
Dla mnie bomba! Zmiany zdecydowanie na lepsze. No i Kaczkowski w środy 

Radio Zet będzie nadawać stare dżingle i programy z okazji 20. rocznicy powstania
Historyczne dżingle i dawną oprawę muzyczną przywróci 28 września br. Radio Zet (Eurozet).
W najbliższy wtorek stacja świętować będzie 20. urodziny. W ramówce Zetki (20 lat temu stacja nazywała się Radio Gazeta) pojawią się programy, prowadzący i dziennikarze, których od lat nie ma na antenie stacji, m.in.: ”Od Zetki do gazetki” i ”Czuj mózg” Szymona Majewskiego, ”Nautilus Radia Zet” Roberta Bernatowicza, ”Hip Hop Zet” Wojciecha Jagielskiego (wszystkie prowadzone na żywo). Na antenie Zetki w godz. 6.30-21 pojawią się też m.in.: Justyna Pochanke, Dorota Wellman, Jarosław Kuźniar, Edyta Jungowska i Hubert Urbański. Serwisy informacyjne czytać będą dziennikarze zatrudnieni w stacji od 1990 roku.
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=23946
taki tam mały przykład jak można świętować urodziny.
Historyczne dżingle i dawną oprawę muzyczną przywróci 28 września br. Radio Zet (Eurozet).
W najbliższy wtorek stacja świętować będzie 20. urodziny. W ramówce Zetki (20 lat temu stacja nazywała się Radio Gazeta) pojawią się programy, prowadzący i dziennikarze, których od lat nie ma na antenie stacji, m.in.: ”Od Zetki do gazetki” i ”Czuj mózg” Szymona Majewskiego, ”Nautilus Radia Zet” Roberta Bernatowicza, ”Hip Hop Zet” Wojciecha Jagielskiego (wszystkie prowadzone na żywo). Na antenie Zetki w godz. 6.30-21 pojawią się też m.in.: Justyna Pochanke, Dorota Wellman, Jarosław Kuźniar, Edyta Jungowska i Hubert Urbański. Serwisy informacyjne czytać będą dziennikarze zatrudnieni w stacji od 1990 roku.
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=23946
taki tam mały przykład jak można świętować urodziny.
- tadzio3
- Kontakt:
Rzeczywiście bardzo ciekawie. Chyba jutro przełączę się kilka razy na Zetkę z ciekawości. Przyznam się, że w tych pierwszych latach słuchałem tej stacji. I najbardziej pamiętam Komputerową Listę Przebojów, Szymoniada Szymona Majewskiego, Dzwonię do Pana, Pani Waissa, no i magazyn filmowy, który prowadziła Karolina Korwin, no i poranki z Jagielskim Ale to czasy, kiedy na zamianę słuchałem z Trójką. A Zetkę łapało się wieszając antenę wysoko przy suficie, albo za lufcikiem 

- tadzio3
- Kontakt:
Dzisiaj swa razy na chwilę włączałem, ale natrafiałem na takie denne kawałki, że po pół minuty przełączyłem na Trójkę. Nie wiem czy trafię na coś ciekawego.