Ja przerzucam się tymczasem na holenderski top

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Akurat gra Jeff Buckley "Hallelujah". Które to miejsce?Neo01 pisze:No to do nowego roku
Ja przerzucam się tymczasem na holenderski tophttp://radioplayer.omroep.nl/radio2/ jakby ktoś nie szedł na imprę
51. A przed nami Procol Harum, Nirvana i największy chyba skok - Alive PJGary pisze:Akurat gra Jeff Buckley "Hallelujah". Które to miejsce?
Wiesz, ja też oddałem kilka głosów na całkiem nowe piosenki (i na mało rozbudowane także), a Tina chyba jest wcześniejsza niż np. U2. Ale w sumie jednak te głosy na klasyki przeważały, a tym razem jakoś nie mogą i mamy Anarchy in the TWC.Yacy pisze:możemy sobie poteoretyzować...
ja oddałem głos i na Tinę i na Epitaph. tzn., że ja jestem dwupokoleniowy...? Nie, bo ... na SOYCD nie głosowałem, a głosowałem na WYWH... Może to, że jestem spod znaku Bliźniąt powoduje moje rozdwojenie
Wolałbym aby kolejność TT KC była zupełnie inna... ale cóż...
A ja myślałem że skorpion, jak jakajman pisze: Nota bene też powinienem być rozdwojony, bo też jestem Bliźniak.
Pokoleniowa to niezbyt precyzyjne określenie. Tu chodzi raczej o inny typ słuchacza. Dlatego mocno mnie martwi od dłuższego czasu wzrost słuchalności Trójki, która jest coraz mniej elitarnym radiem.soveryspecial11 pisze:ja jeszcze niepełnoletni, a tylko na jedną piosenkę Floydów nie głosowałem. chociaż miło by było zobaczyć kilka piosenek z XXIkajman pisze:Ewidentnie widać zmianę pokoleniową w głosach. Te najbardziej rozbudowane utwory, te perły, te diamenty już nie świecą. Wyżej są utwory proste, nie wymagające uwagi, które przelatują obok.
Trochę to dziwne, bo pamiętam, że około 10 lat temu "Alive" było nr 1 w Holandii albo przynajmniej top 10 (bo nr 1 było "One" Metallici)Neo01 pisze:51. A przed nami Procol Harum, Nirvana i największy chyba skok - Alive PJGary pisze:Akurat gra Jeff Buckley "Hallelujah". Które to miejsce?
nie wiem ale zdaje się że rok temu byli na 1870Gary pisze:Trochę to dziwne, bo pamiętam, że około 10 lat temu "Alive" było nr 1 w Holandii albo przynajmniej top 10 (bo nr 1 było "One" Metallici)
A płacisz abonament? Ja myślę, że Trójki już po prostu nie stać na bycie elitarną...Kajman pisze:Pokoleniowa to niezbyt precyzyjne określenie. Tu chodzi raczej o inny typ słuchacza. Dlatego mocno mnie martwi od dłuższego czasu wzrost słuchalności Trójki, która jest coraz mniej elitarnym radiem.
Ja płacę i co z tego? Skoro z 17 złotych do trójki w najlepszym przypadku trafia z tego 50 groszy....Geephard pisze:A płacisz abonament? Ja myślę, że Trójki już po prostu nie stać na bycie elitarną...Kajman pisze:Pokoleniowa to niezbyt precyzyjne określenie. Tu chodzi raczej o inny typ słuchacza. Dlatego mocno mnie martwi od dłuższego czasu wzrost słuchalności Trójki, która jest coraz mniej elitarnym radiem.
No to akurat fakt, dlatego ja jestem przeciwny płaceniu... chodziło jednak o to, że jak każda rozgłośnia ogólnopolska Trójka do swojego działania potrzebuje pieniędzy. A skoro nie dostaje ich od państwa tyle ile kiedyś to musi zarabiać na siebie reklamami. A żeby z nich mieć pieniądze musi walczyć o słuchaczy, nie tylko tych elitarnych.Gary pisze:Ja płacę i co z tego? Skoro z 17 złotych do trójki w najlepszym przypadku trafia z tego 50 groszy....Geephard pisze:A płacisz abonament? Ja myślę, że Trójki już po prostu nie stać na bycie elitarną...Kajman pisze:Pokoleniowa to niezbyt precyzyjne określenie. Tu chodzi raczej o inny typ słuchacza. Dlatego mocno mnie martwi od dłuższego czasu wzrost słuchalności Trójki, która jest coraz mniej elitarnym radiem.
http://top2009.radio2.nl/page/lijsten_uur/Gary pisze:Akurat gra Jeff Buckley "Hallelujah". Które to miejsce?Neo01 pisze:No to do nowego roku
Ja przerzucam się tymczasem na holenderski tophttp://radioplayer.omroep.nl/radio2/ jakby ktoś nie szedł na imprę
przecież w ciągu roku aż tak czasy i ludzie się nie pozmienialibear pisze:Nie powiem żeby mi się podobało to co się nawyrabiało... cóż, czasy się zmieniają, ludzie też... trochę szkoda, ale chyba po prostu trzeba się z tym pogodzić...
bardzo ŚWIADOMIE oddałem głos na Tinę!!! jako 31! - to może się naprawdę podobać. Uwierzcie, że można czuć sentyment do tego utworu. I można go umieścić w topie. - a potem wróciłem i oddałem głosy m.in. na Beatlesów!mefiu pisze:co z tego że wielu uważa Epitaph za genialny i jest u nich w TOP10, jak ci sami nie mając już na co oddać głosów wzięli taką Tinę na odczepkę