Dekodi pisze: ↑pn sty 01, 2024 10:25 am
Już na pierwszy rzut oka widać, że Queen będzie jednym z wykonawców, którzy znacznie awansują w zestawieniu.
Co z teorią o początku alfabetu?
Teorii alfabetu przeczą też Depeche Mode, chyba tak szybko ludzie nie wyprztykali się z głosami. Choć kontrargumentem może być to, że z tych najpopularniejszych zespołów im chyba najwięcej nowego dodano
No i generalnie w całym top 302 tylko 4x Led Zeppelin to jednak szok
W tym roku teoria alfabetu chyba przegrała z teorią "mniej mocnego rocka, więcej delikatniejszego grania i radiowych przebojów".
Miszon pisze: ↑pn sty 01, 2024 1:35 pm
W tym roku teoria alfabetu chyba przegrała z teorią "mniej mocnego rocka, więcej delikatniejszego grania i radiowych przebojów".
Obie teorie są prawdziwe, to nie jest nigdy tak, że jest jedna. To samo zresztą było rok temu, tylko teraz jest bardziej - lata 80. ciągle w górę. A z Depeszami pewnie chodzi o to, co napisał Gary, plus to jeszcze może, że rok temu były awanse spowodowane wiadomym wydarzeniem.
Ostatnio zmieniony pn sty 01, 2024 1:39 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Neo01 pisze: ↑pn sty 01, 2024 1:34 pm
No, Metallica to zdecydowanie Kuba, bobby i... ja
A na tej liście rockserwisu "Dogs" Floydów wyżej niż "Schody" - poszaleli
bo Schody są zbyt oczywiste, ja też bym wybrał Psy
obserw99 pisze: ↑pn sty 01, 2024 11:22 am
Tina awansuje i to było do przewidzenia. Ciekawe jak długo jeszcze będzie działał efekt filmu Bohemian Rhapsody, który tak mocno wywindował utwory Queen (?).
wydaje mi się, że to nie tylko efekt filmu. Tzn film temu pomógł, ale ogólnie z klasycznych wykonawców Queen jest o ile pamiętam jedynym, który jest w szerokiej czołówce odsłuchów na YouTube i Spotify/Tidal.
Neo01 pisze: ↑pn sty 01, 2024 1:34 pm
No, Metallica to zdecydowanie Kuba, bobby i... ja
A na tej liście rockserwisu "Dogs" Floydów wyżej niż "Schody" - poszaleli
bo Schody są zbyt oczywiste, ja też bym wybrał Psy
Wynik Schodów tam mnie nie ucieszył ale boję się, że w Topie357 Schody mogą wypaść poza Top5. Wtedy uznam to notowanie za koszmarne.
barb42 pisze: ↑pn sty 01, 2024 11:46 am
Layla i Clapton skojarzenie z lady - pozdrawiam!
Dziękuję
Jeszcze nadrabiam czytanie, a w głośnikach świetny Cohen (sorry kajman). Ostrzegam, że jak wyskoczą z jakimś Weekndem, to przełączam się na bluesa
Cohen nagrał jeden zły utwór w całej swojej karierze i stało się to jego największym przebojem. U nas na 183 i co mnie cieszy nie jest to jego najwyżej notowany utwór.