XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki

Post autor: Piotr »

Tak ogólnie. Dajcie sobie siana z tym dywagowaniem kto ile głosów otrzymał bo to naprawdę nie ma sensu. Tak, tak, wiem, że Marek powiedział, że różnica pomiędzy pierwszym i drugim miejscem wyniosła ponad 800 głosów, ale to też nie jest prawdą. Dlatego moja dobra rada. Dajcie sobie z tym spokój i zajmijcie się analizowaniem i komentowaniem kolejnych pozycji.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Co do ostatniego zdania twojej wypowiedzi: na razie mój komentarz jest ten sam: bez zaskoczeń, to co było, to ewidentnie outsiderskie, często zapomniane rzeczy (za wyjątkiem tych 3 oldiesów o których wspomniałem wcześniej).

Aczkolwiek Joni Mitchell oczekiwałem wyżej. Ale że to mało trójkowa wykonawczyni, w Polsce zresztą w ogóle chyba niszowa, to też specjalnie nie jestem zdziwiony takim wynikiem (może jakby to był inny numer to owszem).
gżegoż

Post autor: gżegoż »

Piotr pisze:Tak ogólnie. Dajcie sobie siana z tym dywagowaniem kto ile głosów otrzymał bo to naprawdę nie ma sensu
Słusznie. Ale długo szukałem tej informacji sprzed roku o trzech głosach na ostatnim miejscu i skoro w końcu znalazłem, to trudno, żebym nie wkleił :wink: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 50#p406699:
mateusz15 pisze:Według tego co mówi Balonik każdy utwór na topie dostał przynajmniej 1 głos. Ostatnie miejsca topu to 3 głosy.
Ale ponieważ nie ma tu jakichś stuprocentowych konkretów, to chyba rzeczywiscie lepiej już się nad tym nie głowić :)
Piotr pisze:Tak, tak, wiem, że Marek powiedział, że różnica pomiędzy pierwszym i drugim miejscem wyniosła ponad 800 głosów, ale to też nie jest prawdą.
No to samo się narzuca pytanie, że skoro to nie jest prawdą, to dlaczego tak mówił? :lol:

Z tych ostatnio podanych miejsc to mocno zaskoczyły mnie pozycje tegorocznych nowości. Zwłaszcza Joni Mitchell, bo to przecież nie jest anonimowe nazwisko, a sam utwór może być kojarzony choćby z późniejszych coverów, np. w wykonaniu Counting Crows oraz nie tak dawnej polskiej interpretacji Martyny Jakubowicz.
Miszon pisze:(może jakby to był inny numer to owszem).
Jaki na przykład?

Shani Twain też się spodziewałem znacznie wyżej (tak mniej więcej ok. 1100. miejsca), Kim Wilde raczej też.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Shania Twain jak nisko :(
Chyba tylko ja byłem zadowolony z dodania jej do zestawu...
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

wwas pisze:
LLucky pisze:z obliczeń (zaokrągleń)
Rozumiem, że masz na myśli liczbę procent - jaka mogła być, żeby po zaokrągleniu wyszło 73?
Tak, oczywiście zakładając, że liczba otrzymanych głosów jest całkowita (a ściślej rzecz ujmując: jest liczbą naturalną ;) ).
Piotr pisze:Tak ogólnie. Dajcie sobie siana z tym dywagowaniem kto ile głosów otrzymał bo to naprawdę nie ma sensu. [...] Dajcie sobie z tym spokój i zajmijcie się analizowaniem i komentowaniem kolejnych pozycji.
Jest mi obojętne, kto dostał ile głosów, ale zadałeś zagadkę matematyczną, a takie rzeczy to ja lubię. Dlatego pozwól, że nie będę komentował pozycji, bo to mnie nie interesuje. Łamigłówkę natomiast chętnie skomentuję. :)
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

gżegoż pisze:Czyli skoro ostatnie miejsce miało 21 głosów, to bluesy z pozycji 1515-1516 pewnie ok. 30. A więc lady nie jest zupełnie sama :)
Cieszę się, że mimo braku promocji bluesów z zestawu na antenie i wśród fanów bluesa, ktoś oprócz mnie i mojego brata :wink: jeszcze zagłosował na Elmore'a :D To bardzo budująca wiadomość, że parę (bo dokładnie nie wiem ile) osób poświęciło jeden z 50 głosów na tak mało "oczywisty" blues. Ciekawi mnie gdzie jest Muddy Waters i John Lee Hooker oraz czy w końcu doczekam się w zestawie Roberta Johnsona w oryginale (bo obecnie jest w wersji Cream i właśnie Elmore'a Jamesa).
gżegoż

Tak jeszcze, aby nie sugerować się tymi awansami o ponad 100 pozycji (wynikającymi ze zmniejszenia zestawu), podam zestawienie, które według mnie może trochę lepiej obrazować rzeczywiste ruchy na dole zestawienia:

Utwory poniżej 1600. miejsca w XX TWC, które zostały w zestawie:

1675. Jackson Browne - RUNNING ON EMPTY
1663. Lovin' Spoonful - SUMMER IN THE CITY
1658. Mariah Carey - EMOTIONS
1657. Gene Vincent and His Blue Caps - BE-BOP-A-LULA
1656. Supremes - YOU CAN'T HURRY LOVE
1655. Kenny Loggins - WELCOME TO THE HEARTLIGHT
1651. Donovan - MELLOW YELLOW
1642. Mary Hopkin - THOSE WERE THE DAYS
1635. Little Eva - THE LOCOMOTION
1634. Robert Palmer - KNOW BY KNOW
1633. Pointer Sisters, The - I'M SO EXCITED
1632. New Kids On The Block - IF YOU GO AWAY
1629. Patsy Cline – CRAZY
1627. Eddie Cochran - SUMMERTIME BLUES
1626. Pat Boone - SPEEDY GONZALES
1625. Des'Ree – LIFE
1624. Pretenders, The - DON'T GET ME WRONG
1622. Moody Blues, The - YOUR WILDEST DREAMS
1617. Monkees, The - I'M A BELIEVER
1616. Meredith Brooks – BITCH
1615. Supremes - BABY LOVE
1614. Little Richard - TUTTI FRUTTI
1610. Manfred Mann - DO WAH DIDDY DIDDY
1606. Brotherhood of Man - SAVE YOUR KISSES FOR ME
1601. Isley Brothers, The - TWIST AND SHOUT

Tak więc:
RUNNING ON EMPTY: potencjalnie ostatnie miejsce, w XXI TWC trzecie od końca, a więc "awans" o dwie pozycje
SUMMER IN THE CITY: potencjalnie przedostatnie, w XXI 12. od końca, a więc +10
EMOTIONS: 3, 5, a więc +2
BE-BOP-A-LULA: 4, 2, a więc -2
YOU CAN'T HURRY LOVE: 5, 7, a więc +2
WELCOME TO THE HEARTLIGHT: 6, 10, a więc +4
MELLOW YELLOW: 7, 36, a więc +29
THOSE WERE THE DAYS: 8, 21, a więc +13
THE LOCOMOTION: 9, 8, a więc -1
KNOW BY KNOW: 10, 13, a więc +3
I'M SO EXCITED: 11, 37, a więc +26
IF YOU GO AWAY: 12, 27, a więc +15
itd.

Największy spadek byłby dziełem Woodstocku, bo wychodziłoby na to, że potencjalnie był na 74. miejscu od końca, a w rzeczywistości na czwartym, a więc poleciał aż o 70 pozycji (czyli nawet więcej niż w realu, w którym spadł z 1482. miejsca na 1527., czyli o 45 miejsc).
lady pisze:
gżegoż pisze:Czyli skoro ostatnie miejsce miało 21 głosów, to bluesy z pozycji 1515-1516 pewnie ok. 30. A więc lady nie jest zupełnie sama :)
Cieszę się, że mimo braku promocji bluesów z zestawu na antenie i wśród fanów bluesa, ktoś oprócz mnie i mojego brata :wink: jeszcze zagłosował na Elmore'a :D
Już Piotr sprostował, że te liczby (21 i 30) nie są prawdziwe, a więc prawdopodobnie jednak trochę mniejsze :) Ale to prawda, że najpewniej poza Waszą dwójką było jeszcze kilka osób :)
lady pisze:czy w końcu doczekam się w zestawie Roberta Johnsona
Będę "lobbował", aby tak się stało, ale nie ma żadnej pewności...
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2015 8:17 pm przez gżegoż, łącznie zmieniany 1 raz.
airborn

Post autor: airborn »

Na Joni nawet chciałem głosować (odpadła w ostatniej eliminacji). Z tym że rzeczywiście dałoby się wybrać parę jej lepszych kawałków, a i tak niewiele by to jej pomogło - ten nurt u nas po prostu dlaczegoś jest mało popularny. Mimo że to ulubiona artystka Edyty Bartosiewicz...
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Piotr pisze:Tak ogólnie. Dajcie sobie siana z tym dywagowaniem kto ile głosów otrzymał bo to naprawdę nie ma sensu.
skoro były podane różne szczątkowe informacje, to chyba naturalne, że na forum pełnym statystyków takie dane są szczegółowo analizowane ;)
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

gżegoż pisze:
Piotr pisze:Tak, tak, wiem, że Marek powiedział, że różnica pomiędzy pierwszym i drugim miejscem wyniosła ponad 800 głosów, ale to też nie jest prawdą.
No to samo się narzuca pytanie, że skoro to nie jest prawdą, to dlaczego tak mówił? :lol:
To samo mi się narzuciło. ;)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

piotr1990 pisze:
gżegoż pisze:
To samo mi się narzuciło. ;)
Może się pomylił, może miał na myśli inną liczbę, a podał inną. Czy to naprawdę ma znaczenie? Według mnie nie ma żadnego znaczenia czy to było 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 czy aż 1000 głosów różnicy.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No ale nie powinien w takim razie mówić, jaka była różnica, skoro nie wiedział. Celowe wprowadzanie w błąd jakoś nie wchodzi w grę (a raczej nie mieści mi się w głowie).
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Miszon pisze:No ale nie powinien w takim razie mówić (...)
Powinien, nie powinien... Jeśli to był ostatni TWC, to jakie to ma znaczenie? :lol:
Grzegorz1973
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984

Post autor: Grzegorz1973 »

Kim Wilde, jeśli się nie mylę, miała jedną propozycję do TOP-u, która okazuje się - wylądowała bardzo nisko.
Kolejna piosenka z mojej listy "bardzo lubię ale niestety zabrakło głosów". Pewnie, gdyby w propozycjach była "Cambodia" to otrzymałaby więcej punktów.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Piotr pisze: Tu się muszę uderzyć w pierś i to bardzo mocno. Niestety człowiek omylnym jest. Sprawdziłem przed chwilą wydruk i stwierdziłem, że rok temu przepisując ręcznie wszystkie pozycje do bazy zamieniłem miejscami utwór o tym samym tytule ale dwóch różnych wykonawców.
I wszystko jasne! :-)
Ciekawe, czy taka pomyłka miała też miejsce w przypadku podanym przez Garyego z piosenką "All Along the Watchtower".
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

Sorry, ale temat stał się nie do strawienia.. optymalnie by było gdyby na każdej podstronie tego tematu było podanych np. nowych 50 kolejnych miejsc z 21 TWC.. a tak sorry, zaczynają się robić flaki z olejem.. konkretów zdecydowanie jest za mało...
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

gżegoż pisze:Będę "lobbował", aby tak się stało
:D Dzięki !!!
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

obserw99 pisze: …optymalnie by było gdyby na każdej podstronie tego tematu było podanych np. nowych 50 kolejnych miejsc z 21 TWC…
Sorry, ale tak nie będzie
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Kopiowanie oraz publikacja w dowolnej formie poniższych pozycji XXI Topu Wszech Czasów zarówno we fragmentach jak i w całośœci bez wyraŸźnego podania Ÿźródła danych http://forum.lp3.pl / http://LPMN.pl jest zabronione.
1490
1553 • —
GRUPA ABC ANDRZEJA NEBESKIEGO
[1969] EP Napisz proszę / LP Grupa ABC Andrzeja Nebeskiego
1489
1629 • —
PATSY CLINE
[1961] Patsy Cline Showcase
1488
1563 • —
WILL SMITH
[1997] O.S.T. Men in Black
1487
1558 • —
STARSHIP
[1987] No Protection
1486
1550 • —
JERRY LEE LEWIS
[1957] SP Great Balls of Fire
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

1485
1570 • —
HERMAN’S HERMITS
[1966] SP No Milk Today
1484
1573 • —
MARIA MCKEE
[1990] Days of Thunder
1483
— • —
FINE YOUNG CANNIBALS
[1988] The Raw & the Cooked
1482
1490 • —
BANGLES
[1985] Different Light
1481
1539 • —
DORIS DAY
[1956] SP Whatever Will Be, Will Be (Que Será, Será)
Kopiowanie oraz publikacja w dowolnej formie powyższych pozycji XXI Topu Wszech Czasów zarówno we fragmentach jak i w całośœci bez wyraŸźnego podania Ÿźródła danych http://forum.lp3.pl / http://LPMN.pl jest zabronione.
gżegoż

Dzięki za kolejne miejsca i za podlinkowanie tytułów! :D
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

"To the moon & back" Savage Garden awansuje o co najmniej 20 pozycji.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

obserw99 pisze:Sorry, ale temat stał się nie do strawienia.. optymalnie by było gdyby na każdej podstronie tego tematu było podanych np. nowych 50 kolejnych miejsc z 21 TWC.. a tak sorry, zaczynają się robić flaki z olejem.. konkretów zdecydowanie jest za mało...
Właśnie że tak jest idealnie. Wrzucenie za dużej porcji naraz sprawi, że mało kto to przeczyta. A dawkowanie po troszku pozwoli dokładniej przyjrzeć się kolejności.
1485-86 - kolejne moje 2 głosy, kolejne oldiesy szorują doły :-( .
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Miszon pisze:
obserw99 pisze:Sorry, ale temat stał się nie do strawienia.. optymalnie by było gdyby na każdej podstronie tego tematu było podanych np. nowych 50 kolejnych miejsc z 21 TWC.. a tak sorry, zaczynają się robić flaki z olejem.. konkretów zdecydowanie jest za mało...
Właśnie że tak jest idealnie. Wrzucenie za dużej porcji naraz sprawi, że mało kto to przeczyta. A dawkowanie po troszku pozwoli dokładniej przyjrzeć się kolejności.
Mam podobnie, nie mam cierpliwości przeglądać większych dawek wyników tym bardziej pisanych małą czcionką, bo dostaję oczopląsu.
Grzegorz1973
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984

Post autor: Grzegorz1973 »

gżegoż pisze:Dzięki za kolejne miejsca i za podlinkowanie tytułów! :D
Ja również dziękuję.
ODPOWIEDZ