Trochę jakby stwierdzić, że równie nie fair jest jak autobus odjedzie 5 minut wcześniej niż w rozkładzie co 5 minut później.konwicki1980 pisze:A ja uważam, że równie nie fair jest przedłużanie. Nie fair wobec tych, którzy wyrobili się w czasie.

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Trochę jakby stwierdzić, że równie nie fair jest jak autobus odjedzie 5 minut wcześniej niż w rozkładzie co 5 minut później.konwicki1980 pisze:A ja uważam, że równie nie fair jest przedłużanie. Nie fair wobec tych, którzy wyrobili się w czasie.
Ano właśnie. Przyznam szczerze, że od dawna chodzi mi po głowie taka myśl, aby w taki dość perfidny sposób obnażyć niedoskonałości obecnego systemu głosowania (i jednocześnie dać do zrozumienia, że wprowadzenie tajności głosowania lub/i przejście na system dwurundowy wydają się potrzebą chwili).kajman pisze:ktoś może chcieć czekać do końca, żeby móc ustawić wyniki częściowo pod siebie
Zagłosuj w sposób wypaczony. Skoro obecny system stwarza takie możliwości to wykorzystaj je tak aby dla Ciebie było najlepiej.gżegoż pisze:Tak więc mam jeszcze niecałą godzinę na podjęcie decyzji, czy zagłosuję w sposób wypaczony, czy... nie zagłosuję w ogóle
OK, proszę bardzo.Geephard pisze:Zagłosuj w sposób wypaczony. Skoro obecny system stwarza takie możliwości to wykorzystaj je tak aby dla Ciebie było najlepiej.
gżegoż pisze:OK, proszę bardzo.
Nie. Może dzięki temu zwrócę uwagę na niedoskonałość obecnego systemu i skłonię do dyskusji, która mogłaby się przyczynić do wprowadzenia zmian w przyszłym roku.jollyroger72 pisze:Ale kombinujesz, gżegoż... Nie szkoda Ci na to czasu?
Oto wyniki plebiscytu topowego 9:kajman pisze:Jak napisałem wcześniej głosuję tajnie.
1. Kate Bush
2. Skaldowie
3. Tadeusz Woźniak
4. Carlos Santana
5. Katie Melua
Ale po co kombinować? Żaden system nigdy nie będzie doskonały, więc szkoda czasu. Zresztą, ktoś kiedyś napisał przy okazji poprzedniego plebiscytu, że to tylko zabawa. A jak zabawa to zabawa a nie sejm i zmiana ustaw. Ale to tylko moje zdanie. A głosować wolę jawnie.gżegoż pisze:Nie. Może dzięki temu zwrócę uwagę na niedoskonałość obecnego systemu i skłonię do dyskusji, która mogłaby się przyczynić do wprowadzenia zmian w przyszłym roku.
Być może wcale nie ostateczne.konwicki1980 pisze:Oto wyniki plebiscytu topowego 9
Cholera, gdybyś dał Archive na pierwszym to i tak top T.Love (który przy uwzględnieniu mojej propozycji będzie pewnie tak gdzieś w marcu i kwietniu, bez uwzględnienia tak gdzieś w maju i czerwcu) i tak byłby czwarty, a udałoby się uniknąć topu Roxette.gżegoż pisze:OK, proszę bardzo.
Ale dyskusja już była. Top tajny nie ma zwolenników (a szkoda że w krzyżowym tak mało osób głosuje tajnie), a system dwurundowy jeżeli w pierwszej rundzie nie ograniczy się do dwóch podmiotów i nie będzie tajny grozi szaleństwem w drugim etapie, a nawet jeżeli będzie tak jak pisałem powyżej to w drugiej rundzie przekręty i tak mogą być.gżegoż pisze:Może dzięki temu zwrócę uwagę na niedoskonałość obecnego systemu i skłonię do dyskusji, która mogłaby się przyczynić do wprowadzenia zmian w przyszłym roku.
To byłby dobry pomysł, jeżeli tak gdzieś od 10 stycznia ruszymy z topem DCD.Yacy pisze:A co do Camela. 15 płyt, ze 150-160 utworów... dwa miesiące? do końca stycznia?
No raczej wypada mi nie być "potencjalnym". A czy dotychczas był zwyczaj rozpoczynania topu, gdy trwa Nasza Lista? A poza tym robienie "na zakładkę" końca poprzedniego topu i początku następnego wydaje mi się nienajlepszym pomysłem.kajman pisze:I jeszcze pytanie do konwickiego1980: czy jesteś tylko potencjalny czy prowadzisz? I czy ruszysz jutro?
kajman przystopuj ciutkajman pisze:To byłby dobry pomysł, jeżeli tak gdzieś od 10 stycznia ruszymy z topem DCD.
Popieram zdanie Yacego, choć nie będę się upierał, bo dwa pierwsze topy omijam... Na Ironów zdążę się przygotować nawet w styczniuYacy pisze:kajman przystopuj ciut
zdaje się, że jak na razie obowiązuje zasada, że kolejny top zaczyna się gdy poprzedni się skończy...
a czemu mamy zdanrzać do września? i co złego jest w 2015 roku?
No ja niestety całkowicie wypadam z topowej maszyny. Pierwszych dwóch wykonawców mnie nie przekonuje, a - tak orientacyjnie wyliczyłem - Maideni będą toppowani w kwietniu/maju, co jest dla mnie momentem na plebiscyt, hm, conajmniej newralgicznym.jollyroger72 pisze:Popieram zdanie Yacego, choć nie będę się upierał, bo dwa pierwsze topy omijam... Na Ironów zdążę się przygotować nawet w styczniuYacy pisze:kajman przystopuj ciut
zdaje się, że jak na razie obowiązuje zasada, że kolejny top zaczyna się gdy poprzedni się skończy...
a czemu mamy zdanrzać do września? i co złego jest w 2015 roku?
Teoretycznie jest to myśl. Tylko nie wiem, jak mi to wyjdzie w praktyce, bo już jestem w trakcie przesłuchań do jednego topu, nie wiem, a - co za tym idzie - kiedy zabiorę się za Maidenów.Miszon pisze:Lemmy - ale możesz sobie zatopować Ajronów w czasie kiedy będą trwały te 2 nieinteresujące cię Topy i dopiero wtedy wkleić wyniki. Ja tak zrobię z DCD i jeszcze z czymś pewnie.