Miszon pisze:Ciekawa sytuacja z placu przygotowań do audycji: czołowa 20-ka przekracza czasem długości 2h audycji plus reklamy . Jeszcze nie wiem, czy oznacza to audycję trzygodzinną .
Byłbym zdecydowanie ZA, ale to już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie . Już sam fakt, że taka audycja się odbędzie (przynajmniej tak konkluduję) jest krzepiący.
Ja też byłbym za, gdyby nie to, że jeśli będą 3godziny, to audycja skończy się o 1 w nocy. I tego chyba trochę się boję, że wtedy pierwsza 10-ka będzie zbyt późno dla wielu osób.
Względnie mogę zrobić tak, że 3 godzina będzie niejako "bonusowa", czyli zagrałbym tam miejsca niższe niż... (nie wiem, 15? Zobaczymy w praniu).
jeśli mogę coś napisać to zgadzam się Miszon z Twoim ostatnim postem. do północy top20, a (ewentualnie) potem bonus.
wg mnie to byłoby bardzo rozsądne rozwiązanie.
To wtedy nie potrzeba aż godziny na bonusa. Tak mi się wydaje. Już sobie zasadniczo sprawdziłem i w 2h możliwe jest zagranie w całości max 12 utworów, a resztę 20-ki w dużych skrótach. NIe wiem, czy to nie gorsze niż zagranie w całości np. 15-ki, a resztę 20-ki także w całości i parę bonusów w trzeciej godzinie. Jak wolicie?
Zdecydowanie wolę drugą wersję.
Wyciszaniu utworów mówię gromkie i stanowcze - no no no.
Swoją drogą niezłe długasy się trafiły - "Paranoida" nie ma w 12-tce?
ja ze względów egoistycznych wolałbym posłuchać nr 1 przed północą. a jak to zrobisz i co będzie potem to już mniej mnie interesuje.
no niestety w sobotę grozi mi pobudka przed 6:00 i jeśli nie będę mógł liczyć na nr w piątek to po prostu sobie daruję...
Miszon pisze:Nie wiem, czy to nie gorsze niż zagranie w całości np. 15-ki, a resztę 20-ki także w całości i parę bonusów w trzeciej godzinie. Jak wolicie?
A wiesz, że będę chciał posłuchać tej audycji?
Z punktu widzenia potencjalnego słuchacza północ jest jednak maksymalnym czasem - wiem to z własnego doświadczenia.
Dlatego jestem za drugą opcją. Bleksabatowi hardkorowcy pozostaliby z Tobą i do drugiej, jakby trzeba było.
Tylko, gdzie jest przepraszam jakaś informacja kiedy jest audycja?
Dlaczego JESZCZE nie ma info na pasku...
Sorry Miszon za ten bęcek, ale jakieś minimum "reklamy" przydałoby się.
No i na koniec: cieszę się niezmiernie, że zawitasz do Radia Orbit.
Tylko, gdzie jest przepraszam jakaś informacja kiedy jest audycja?
Dlaczego JESZCZE nie ma info na pasku...
Sorry Miszon za ten bęcek, ale jakieś minimum "reklamy" przydałoby się.
Raz, że dopóki nie nagram (co zaraz uczynię), to reklama była zbędna, a dwa że nie wiem jak się organizuje coś takiego jak pasek .
Dwa, że przemyślałem sprawę biorąc wszystkie za i przeciw i aż tak dużo skrótów nie będzie, jakoś damy radę 20-kę w 2h, a dla hardkorowców bonus po północy .
tak, info na górze forum i na stronie RO jest prawdziwe:
prezentacja TOPU BLACK SABBATH w najbliższy piątek godzina 22-24 na antenie Radia Orbit - strona radio-orbit.pl (bez reklam w środku i na początku, więc od razu po Liście się przełączamy! )
Po 24 do ok. 1 w nocy (a jak ktoś będzie jeszcze słuchał, to może i dłużej ) planowany jest suplement, czyli te nagrania z 20-ki, które zostaną mocno skrócone oraz po 1 reprezentancie każdej płyty, takim który zebrał najwięcej punktów (spośród rzeczy, które nie weszły do 20-ki).
Niestety nie będę mógł słuchać dzisiejszej audycji
W związku z tym mam pytanie, czy byłaby możliwość nagrania przez jakąś miłą duszyczkę, ewentualnie czy będzie może powtórka?
A co do samego liczenia wyników to jak już policzyłem w taki sposób to nie będę zmieniał. W błąd mnie wprowadziły wyniki topu Arki Noego. Na tym topie sprawdzałem jak rozstrzygać który utwór wyżej jak maja tyle samo punktów. Tam decyduje właśnie wyższa pozycja.
przykłady:
3. Nigdy nie zostawisz mnie [A gu gu] (16, 16, 19, 6, 7, 20, 20) 104 ->7 osób, 2 razy na pierwszym
4. Dobre dobre bardzo dobre [Hiphip hura Alleluja!] (15, 11, 15, 13, 6, 9, 16, 19) 104 -> 8 osób, raz na drugim
18. Moje serce śpi [Daj na zgodę] (10, 20, 17) 47 -> 3 osoby, raz na pierwszym
19. Najlepsza modlitwa na świecie [A gu gu] (14, 4, 13, 6, 10) 47 ->5 osób, raz na siódmym
W topie Stinga, Anny Marii Jopek i System Of a Down jest tak jak pisaliście - decyduje liczba głosujących.
Jak chodzi o topy w Radio Orbit, to nie policzyłem i nie wiem ich dokładnie było.
Myślę, że około dwudziestu może nawet...
Jeszcze z czasu mycharts.pl był Depeche Mode i U2.
Z topów poza Forum LP3 były jeszcze na pewno: 2 Tm 2,3, Houk i Izrael (dzięki forum Luxtorpedy).
No i oczywiście jeszcze: Myśli Rozczochrane Wiatrem Zapisane (forum sebastos.pl).
Zatem, drogi Miszonie prowadzący, trochę pokręciłeś, ale to nie jest istotne.
Chcę tylko nieco wyprostować...
Into The Void, absolutna czołówka Sabbatów. Filar doom metalu, została wykonana jego niezliczona ilość kowerów, i jeden z najważniejszych utworów w historii tegoż gatunku. Szkoda, że tak nisko, ale grunt, że jest .
Skoro mowa o narkotykach, to zawsze przypomina mi się "FX", który Iommi zagrał w całości na haju .