Tym razem wypada mi się tylko cieszyć

Na podium wyłącznie utwory, które otrzymały moje głosy

Oby tak w bieżących notowaniach listy!
Choć rzeczywiście gdyby nie zaledwie jeden punkt, to podium wyglądałoby trochę gorzej. Cieszę się ponadto, że mój numer jeden, czyli Sabaton, załapał się do czołowej dziesiątki. Na początku mojego pobytu na Forum odnosiłem wrażenie, że spora część jego Użytkowników jest na ten utwór uczulona, ale jednak się okazuje, że nie tylko ja doceniłem ten w moim przekonaniu zdecydowanie najlepszy przebój minionego roku.
Co prawda w czołowej dziesiątce jest kilka koszmarków, ale nie ma co narzekać, bo liczy się to, że samo podium jest naprawdę zacne

A i w drugiej dziesiątce są moi czołowi faworyci!
Krótko mówiąc: Forumowicze, trzymajcie tak dalej!
Ogólna uwaga: zeszły rok był naprawdę dobry, jeśli chodzi o muzykę goszczącą na LP3. Wiele innych utworów wskazywanych przez Was też mi się podobało, ale niestety można było głosować tylko na 30. Sądzę, że bez problemu mógłbym ułożyć pięćdziesiątkę, a nawet sześćdziesiątkę! Tylko niestety wszystko zaczęło się psuć w okolicach początku grudnia

Wówczas do trzydziestki dostało się mnóstwo koszmarnych utworów, a cała Lista zaczęła przechodzić ogromny kryzys. Który niestety moim zdaniem trwa do teraz.

Ale widzę, że są już lekkie symptomy poprawy, bo w ostatnich tygodniach do zestawu dodano wiele ciekawych kawałków, a niektóre koszmary (jak choćby Red Box) się pożegnały. Mam nadzieję, że ten kurs nadal będzie się trzymał!