Postaram się krótko odpowiedzieć na ten post:
obserw99 pisze:1. Jednak ogłosiłbym taki plebiscyt na "Największa pierdoła krytykująca muzykę roku 2009".
Nominuję tylko jednego zawodnika "Kajman"
2. Ten facet jest jakiś totalnie ograniczony i zajadliwy do bólu jak "Ojciec R. z Radia M."
3. Na każdym forum czy to komentarze listy bieżącej czy wszechczasów na forum LP3 czy forum LMN najeżdża i wręcz pastwi się nad zespołem a-ha. Każdy komentarz tego gościa to "Wieczna krytyka tego zespołu" z totalnym obrażaniem jego zwolenników. Tak ludziska nie może być.
4. Ostatnio wszedł na największy hit a-ha w historii tj./ "Take on me", który dał im sławę i potem możliwość grania przez następne 25 lat.
44. Kajman pisze fatalne głupoty a praktycznie nie zna muzyku tego zespołu – kiedyś twierdził, że słyszał 30 piosenek (ze 110 wydanych !!!).
5. Uważa, że „Manhattan Skyline” to jedyny ich dobry kawałek a co np. z pozostałymi które były na LP3 [...] To są słabe utwory i przeboje - wspomniałem tylko single??
6. Nie wspominam o najwięszych hitach w skali światowej tj “Take on me” czy “The sun always shines on TV”...
7. Na rynku jest pełnio gniotów słyszanych np. w RMF FM ale żeby aż tak napadać na a-ha i jego zwolenników.
8. Koncert a-ha w Łodzi to był majstersztyk w opinii 99% uczestników, ale Kajman oczywiście nie był tylko cedzi brednie non stop na temat a-ha.
9. Ostro krytykuje "Nothing is keeping you here" ale słuchacze dali temu kawałkowi już 2 x pozycję nr #1 na LP3. Mało tego, to już 9 kawałek a-ha który osiągnął szczyt LP3. BRAWO gusta słuchaczy LP3 a nie pierdołowatych krytyków.
10. Wielka prośba do forumowiczów. Wiem, że cenzura to największa porażka okresu komunizmu, ale chociaż ten jeden raz zróbmy wyjątek i nie dajmy więcej wypisać żenujących głupot temu największemu pierdole krytycznemu... Niech swoje żale wylewa na forum Pudelka czy Onetu – tam jest takich jemu podobnych wielu.
11. Tego typu jego teksty odstraszają od Waszego forum niejednego słuchacza, sam zaglądam rzadko, ale o LP3 mogę powiedzieć wiele, bo słucham jej od 1982 roku.
12. Nie raz korespondowałem bezpośrednio z Markiem N. a teraz z P. Piotrem Baronem, który nie raz na antenie Trójki i w naszej korespondencji nie krył, że lubi muzykę a-ha pomimo, że uwielbia też ostrzejsze rockowe granie.
13. To tak jak ja, bo u mnie na szczycie ulubionych kapel wszechczasów niezmiennie są kapele 1. Led Zeppelin. 2. King Crimon 3. Yes 4. Pink Floyd 5.Deep Purple 6. Queen 7. Genesis 8. Black Sabbath 9.The Doors 10. Emerson Like & Pulmer.
14. Z kapel pop-rockowych lubię tyko a-ha i U2, ale głównie z płyt wydanych do roku 1993.
1. Gdyby nie ta pierdoła to byłbym zaszczycony.
2. Jedynym co łączy mnie z TR to fakt, że kiedyś spędziliśmy 2 tygodnie razem.
3. Najeżdżam i atakuję wielu innych wykonawców. a-ha jest tylko jednym z nich. I nie wiem czy można nazwać to pastwieniem się.
4. O to ciekawe! Gdzie konkretnie wszedłem na ten utwór? Jedyne co pamiętam, to to, że przewidywałem go w czołówce TWC, ale jeżeli takie wchodzenie uważasz za obraźliwe...
44. 30 utworów na 110 to jest na pewno reprezentatywna próbka, na podstawie której można sporo powiedzieć o wykonawcy.
5. Moim zdaniem są słabe, chociaż niektóre (np. Stay...) brzmią całkiem przyjemnie.
6. To że były hitami nie świadczy o ich wartości.
7. Może i jest, ale nie słucham RMF, więc ich nie znam. Jeżeli byłyby w Trójce i uznałbym je za słabe (a tak przypuszczam) to też bym je krytykował.
8. O koncercie się nie wypowiadałem, a o a-ha wypowiadałem tylko własne opinie. Prosiłbym o podanie choiciaż jednej bredni.
9. p. p. 6.
10. Swego czasu byłem bardzo aktywnym uczestnikiem pewnego wątku na forum Onetu, ale odszedłem ze względu na to, że zamiast dyskusji merytorycznej pojawiły się tam ataki personalne katolików na ateistów i vive versa.
11. To, że słuchasz od 1982 nie ma nic do rzeczy. Ja słucham listy Niedźwieckiego od 1981 r.
12. Niejednokrotnie rozmawiałem i z Markiem Niedźwiedzkim i Piotrem Baronem (swoją drogą, jeżeli używasz formy Pan to powinieneś w stosunku do obydwu osób i tak samo jest z nazwiskiem), ale Ich gust nie jest dla mnie muzyczną wyrocznią.
13. Ładny zestaw. U mnie też większość byłaby w czołówce, chociaż pewnie (poza Crimsonami i wczesnym Genesis) niżej, ale to znów nie ma w tej sprawie znaczenia.
14. A ja nie lubię a-ha i średnio lubię U2 i uważam, że opinię na ten temat wolno mi wyrażać.