Do przesłuchania mamy 85 utworów, czyli 8:01:16 muzyki

Średnia długość utworu 5:40. Trzeba ściągnąć ok. 620 MB danych.
Lista utworów:
http://chomikuj.pl/adam_gr/Nasza+Lista/utwory.xls
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Grycek pisze:Trochę statystyk:
Do przesłuchania mamy 85 utworów, czyli 8:01:16 muzyki. Najdłuższy utwór - 20:34, najkrótszy 1:40.
Średnia długość utworu 5:40. Trzeba ściągnąć ok. 620 MB danych.
Chyba "...wiedzieć"Kaczy1993 pisze:Nie ma nawet najmniejszych szans, żebym ściągnął to z rapidshare, ponieważ nie wiedzieć czemu nie mogę nic ściągać z tego serwera
Tu nie o to chodzi... Normalnie wszystko ładnie jest, rozpoczynam pobieranie, przez 5 sekund się ściąga, a potem stajedominik_fi pisze:Chyba "...wiedzieć", ponieważ administrator sieci zablokował pewnie możliwość ściągania z tego serwera, albo ktoś w sicie cały czas z niego pobiera i nie będziesz mógł.
To chyba rekord.Grycek pisze:Najdłuższy utwór - 20:34
To chyba też.Grycek pisze:najkrótszy 1:40.
No ja wrzuciłem dla Grycka właśnie na rapida. U mnie zawsze działa bardzo dobrze, a te 15-minutowe przerwy nie drażnią tak bardzo jak swego czasu było do ok. 2 godzin czekania.abd3mz pisze:Skoro każdy i tak wrzucił gdzieś swoje pliki to może podamy teraz linki, żeby Ci którzy nie mogą korzystać z rapida pobrali?
Nie wiem, ale utwór naprawdę ma chyba dokładnie 20 minut, a te 34 sekundy to są oklaski (no chyba że nie chodzi o mój utwór, bo u mnie pokazuje tylko 20:33.Robinson pisze:To chyba rekord.Grycek pisze:Najdłuższy utwór - 20:34
Piękna robota, wielkie dziękidominik_fi pisze:Pobrałem z rapida i wrzuciłem na 4shared tak jak było w paczkach.
To w tej chwili jedyne dobre rozwiązanie, żeby było na co najmniej dwóch serwerach. To by Grycek miał sporo roboty gdyby miał teraz jeszcze wrzucać na jeden serwer wszystko. A przecież chodzi o to w tej zabawie, żeby każdy mógł się zapoznać z utworami.neon.ka pisze:ale jeśli z rapida nie moga pobrac wszyscy, a np. z mediafire, czy innego, mogliby wszyscy, to nadal twierdzę, że szkoda czasu Grycka, skoro potem to i tak jest do pobrania z innego miejsca.
Tylko Grycek ma linki przed podaniem na forum.neon.ka pisze:a chodziło mi o to, żeby ktoś przed podaniem do ogólnej wiadomości wrzucił wszystko w jedno miejsce, które będzie pasowało wszystkim. a dla Grycka to przy okazji mała ulga czasowa.
toteż mi chodziło o to właśnie, żeby odciążyć Grycka, czyli żeby tego nie robił on, tylko ktoś inny. Skoro i tak potem to ten ktoś inny [ktokolwiek to by nie był] robi.dominik_fi pisze:To w tej chwili jedyne dobre rozwiązanie, żeby było na co najmniej dwóch serwerach. To by Grycek miał sporo roboty gdyby miał teraz jeszcze wrzucać na jeden serwer wszystko. A przecież chodzi o to w tej zabawie, żeby każdy mógł się zapoznać z utworami.neon.ka pisze:ale jeśli z rapida nie moga pobrac wszyscy, a np. z mediafire, czy innego, mogliby wszyscy, to nadal twierdzę, że szkoda czasu Grycka, skoro potem to i tak jest do pobrania z innego miejsca.
no to jeszcze raz:dominik_fi pisze:Tylko Grycek ma linki przed podaniem na forum.neon.ka pisze:a chodziło mi o to, żeby ktoś przed podaniem do ogólnej wiadomości wrzucił wszystko w jedno miejsce, które będzie pasowało wszystkim. a dla Grycka to przy okazji mała ulga czasowa.
kropka.neon.ka pisze:może lepiej by było, gdyby w takim razie przed samym podaniem linków wysłał adresy miejsc, w których znajdują się poszczególne utwory, komuś, kto może je załadować bezpośrednio w najkorzystniejsze według wszystkich/większości miejsce?...
No więc w kwestii formalnej to jednak nie każdy, bo ja na przykład muszę najpierw zrobić wolne miejsce na dysku, co kilka dni może mi zajdominik_fi pisze:wiem że u nas to nie ma znaczenia, bo każdy pobiera odrazy po wrzuceniu.
1. na mediafire jest tylko jedno ograniczenie. plik nie może przekroczyć 100MB. innych -w tym czasowych- nie ma.dominik_fi pisze:1. Jeszcze też tak, że z serwerów: [...] mediafire[...] tracą pliki gdy nie są mniej więcej około 30 dni pobierane przez nikogo, 2. wiem że u nas to nie ma znaczenia, bo każdy pobiera odrazy po wrzuceniu.
Wierzę, ale jeśli było to z rapida to pliki te musiały być pobierane też przez innych, w odstępach do 30 dni.2. nie do końca, np. ja pobrałem kiedyś wszystkie pliki z poprzednich edycji.
Nie 'oraz' tylko 'or', czyli 'lub'.dominik_fi pisze:1. Są limity czasowe i na mediafire. Proponuje przeczytać "Uploading FAQs" na dole strony. Jest tak samo jak na rapidzie jeśli plik nie jest pobierany przynajmniej raz na 30 dni zostaje usuwany oraz jeśli raz na 60 dni nie nastąpi logowanie do konta.