Przecież to jest i było - pozostało u mnie w tych 209 utworachGary pisze:Paryż-Moskwa 17.15 - Obywatel G.C.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Przecież to jest i było - pozostało u mnie w tych 209 utworachGary pisze:Paryż-Moskwa 17.15 - Obywatel G.C.
W tym zestawie można i 500 wymienić, o których można tak powiedzieć, ale te mają swoje "demokratyczne" uzasadnienie.Miszon pisze:Tych mi nie żal. Na Polski Top są OK, ale na Ogólny to jednak byłaby przesada.
Dla mnie większym zaskoczeniem jest, że The Fugees, a nie Roberta Flack.Miszon pisze:- brak "with his song" przy "Killing me softly (with his song)" The Fugees
We can't dance to tytuł płyty, a tytuł piosenki jest prawidłowy.Miszon pisze:- tu nie jestem pewien: Genesis - We can't dance? (jest I can't dance)
A mnie przeszkadza, no kurna bez przesady !!! Nawet jako przykładowy fan Beatlesów musisz wybrać 20 z 30, bzdura, max powinno być 20.Miszon pisze:Że 30 Beatlesów to mi nie przeszkadza.
Brakuje mi GIRL Beatlesów. Kłania się formularz do głosowania na nowe propozycje, każdy słuchacz może zaproponować 100 utworów, zbieramy głosy do końca paźdzernika, głosujemy na top podstawowy i top propozycji a najlepsza setka propozycji wchodzi od 1 grudnia do topu podstawowego i głosujemy, miesiąc to spokojnie wystarczający czas aby zamieszać w wynikach topu.Miszon pisze: Gorzej, że sporo jest dość dziwnych że tak powiem. ......Wiele bym dał, żeby za te 6 weszły jakieś inne 6 (np. LSD, Day in the life, Bulldog, Ob-la-di - przynajmniej większy hit niż one, Michelle, I Am The Walrus - który jest w czołówce wszelkich branżowych podsumowań). Oczywiście można by wybrać inne, ale sądzę że przykładowo te spokojnie biją wrzuconą szóstkę.
To żeś podsumował. To nie Kubo gadanie jest bez sensu tylko system doboru utworów jest bez sensu. Nie rozumiem nadmiernego promowania The Beatles (rozumiem zespół wszech czasów i takie tam) ale 30 kawałków to zdecydowanie przesada a pomijanie wcale nie gorszych innnych wykonawców.ku3a pisze:jak było 400 propozycji - źle, teraz 1400 - źle.
byłoby 14000, to też byłoby źle. i po co takie gadanie bez sensu.
Rozumiem, że Twoje upodobania są zupełne inne ale to co wymieniłem było ważne w latach 60-tych a skoro TY nie kojarzysz to (bez obrazy) musisz troszkę sie podszkolić przede wszystkim z muzyki lat 60-tych. Takich "zwykłych" słuchaczy Programu Trzeciego jest sporo w przedziale wiekowym 30-45 lat i 3/4 tych utworów które wymieniłem na pewno spokojnie zna. Owszem jest lepiej z 1400 zamiast 400 utworami ale moim zdaniem naprawdę bez sensu jest cały top skoro my słuchacze wybieramy sposród utworów Trzech Panów nie mając możliwości dodawania własnych. Na przykład - u mnie w 20-stce na pewno znalazł by się The Shadows ale zdecydowanie nie z tym utworem. A czy zmieścił by się w setce, dwusetce czy pięćsetce to już inna sprawa ale oddałbym głosy na to co lubię a nie na to co muszę wybrać z propozycji Radia Piotrków.Miszon pisze:bobby-x - nie kojarzę około 3/4 utworów, o których pisałeś... A skoro ja nie kojarzę, to co taki "zwykły" słuchacz, który chce sobie posłuchać fajnej audycji w Sylwestra czy Nowy Rok... Więc nie wiem, czy jest sens wrzucać. Ja i tak bym wywalił pewnie ze 100 obecnych kawałków (może 200, nie wiem jeszcze całego zestawu nie przejrzałem), a dodał 100 innych. Ale ogólnie jest lepiej niż jak było tego 400.
nie musisz sie logowac, żeby zobaczyć zestaw. wystarczy, że wejdziesz na stronę Listy i klikniesz na "Top Wszech Czasów - Głosowanie". ale nawet jak się zalogujesz, ale nie zagłosujesz, to potem będziesz mógł się zalogować jeszcze raz.Matiass pisze:Mam pytanie: czy jesli zaloguje sie do systemu glosowania na Top i nie oddam glosow, tylko np. przejrze zestaw i sie wyloguje, to czy bede mogl ponownie zalogowac sie pozniej i oddac swoje glosy, czy wyskoczy mi komunikat " z tego konta oddano juz glosy"
przecież rozmawialiśmy o tym na zlocie.bobby-x pisze:Czy dodatkowy formularz do wpisywania nowych propozycji i głosowania na nie też jest dla Was bez sensu?
No może przesadziłem, ze 3/4, ale mniej więcej tych nie kojarzę. Może jeszcze znam tego Richarda, bo coś jego znam, ale nie po tytułach. The Shadows znam ze 3 kawałki, ale tez nie po tytułach. A co do starych kawałków dobrze by było, gdyby były:bobby-x pisze: Guitar Tango, Genie With The Light Brown Lamp, A Place In The Sun, Atlantis, Shinding, Theme For Young Lovers ?????
How Do You Do It oraz przefantastyczna ballada Don't Let The Sun Can't You Crying.
nie ma LOOK AT YOURSELF kolejny skandal !!!
Telstar - Tornados
Orchestral Manoeuvres In The Dark (O.M.D.) nie mylić z OMD brakuje mi So In Love oraz Secret takie "trójkowe" utwory.
CLIFF RICHARD brakuje SUMMER HOLIDAY, LUCKY LIPS, LIVING DOLL z 1986 roku,
THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING oraz tego drugiego SUGAR TOWN !!!
SummerMovedOn pisze:Pewnie domyślacie się czego mi tu brakujeRobinson pisze: 19. A-Ha - Hunting High And Low
20. A-Ha - Lifelines
21. A-Ha - Stay On These Roads
22. A-Ha - Take On Me
23. A-Ha - Touchy![]()
No właśnie...bobby-x pisze: a-ha brakuje SUMMER MOVED ON a jakim sposobem zabrakło THE SUN ALWAYS SHINES ON TV ????
Wszystko zgłoszone pojawia się ale w zestawie propozycji do Topu.ku3a pisze:przecież rozmawialiśmy o tym na zlocie.
formularz miałby sens tylko jeśli informacje szłyby do kogoś kto by to zbierał i potem policzył czego było najwięcej. nie będzie tak, że wszystko zgłoszone pojawia się od razu w zestawie, bo wtedy jeden utwór mógłby być wpisany w 10 różnych wersjach i byłby totalny... bałagan. a nie ma sensu robić formularza, żeby potem ktoś to policzył, bo równie dobrze można wszystko zgłosić mailem, zresztą Balonik mówił (i potwierdził mi to w sobotę), że wszystkie te propozycje będą rozpatrzone.
piotr.stelmach@polskieradio.plMash pisze:Btw - na który adres można wysyłać propozycje?
A to akurat kwestia gustu. Mnie bardziej podoba się ta nowsza wersja. Na pewno była też większym przebojem (choć oryginał też był sporym). I z tych dwóch powodów jak najbardziej rozumiem właśnie taki wpis.Mash pisze:A mnie zastanawia, dlaczego jest "Killing me softly" w wersji Fugees, a nie ma w oryginalnej wersji Roberty Flack? Ta druga chyba bardziej zasługuje na miejsce w Topie...