Głosowanie na 1372 LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Re: Głosowanie na 1372 LP3

Post autor: zbyszu »

abd3mz pisze:
zbyszu pisze:
zbyszu pisze:Przypatrzecie się dokąłdnie i oceńcie. Jak wygląda strona www LP3 przy Liście Złotych Przebojów!!! Można zrobić łądnie i funkcjonalnie??? Można!!!
Mam nadzieję, że Trójka nie pójdzie w tę stronę. Strona Złotych jest obrzydliwa i do bólu nie funkcjonalna.
Przeczytaj jeszcze raz uważnie moj post. Pisałem nie o strone radia, ale o cześci dotyczącej List Przebojów. Wygodne logowanie. Odsłuchiwanie utworów. Wygodne głosowanie i kontrola na co głosuję. Tak jest w Złotych. Niefunkcjonalne???

W Programie III mamy tak, ze mozemy zaznaczyć(czyli zagłosowac) nawet i 30 utworów a i tak zobaczymy komunikat "Dziękujemy za głosy itp...". Skąd mam wiedzieć, które głosy zostaną zaliczone, skoro można tylko na 10?

Krytyka jest cnotą. Krytyka to oceny pozytywne i negatywne.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

abd3mz pisze:A wiesz może jakie było najwyższe miejsce płyty dopisanej przez słuchaczy? Myślę, że nie było za wysokie i to może być główny argument przeciw temu rozwiązaniu.
Ale przypomnę Ci, że to audycja nakierowana na rock progresywny i świetna płyta Stripesów, "Icky Thump", nie weszła do czterdziestki! I moim zdaniem to jest argument jeszcze bardziej na za, bo mimo praktycznie zerowych szans na sukces, taka opcja została wprowadzona. A na LP3 jestem pewien, że parę utworów dodawanych masowo przez użytkowników weszłoby bez problemu do poczekalni. A co było np. z Akurat? Doszli do 30. miejsca i to tylko dlatego, że odpowiednia osoba zadziałała :-) Nie chodziło mi o to, żeby piosenki wchodziły sobie dzięki 1 głosowi, ale jeśli byłoby ich już z 40-50...
abd3mz pisze:A zestaw nie jest z gumy i moim zdaniem nie byłoby dobrze wybierać z 500 utworów.
To fakt. Ale lepiej chyba więcej niż mniej. W Topie wszechczasów jest wiele propozycji i co? I żyjemy :-)
abd3mz pisze:Gratuluję podejścia. [Mam takie zdanie jak wyżej pisze Martyrka.]
Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale coś w tym musi być. Chociażby kwestia parcia na szkło - niektórzy redaktorzy na pewno mają lepszą pozycję w radiu i łatwiej im forsować pewne zespoły - utwory niż innym.

Aaa... jeszcze co do Moby'ego - tu was zaskoczę. Wedle wikipedii:
"Everyday It's 1989" is a double A sided promotional single released by electronica artist Moby from his 2008 album Last Night."

"Everyday It's 1989" (single version) - 3:37
"The Stars" - 4:02
ku3a

Post autor: ku3a »

zbyszu pisze:
ku3a pisze:nie znam faktow - nie wypowiadam sie. proste.
Znasz!!! Faktem jest, ze w zestawie mamy trzy (3!!!) single Goldfrapp (włąsnie dodano trzeci nie kasując poprzednich). Dlaczego więc np. nie zostawiono jednak Mobiego i nie dodano kolejnego - tak by były dwa (2!!!). Same fakty.
postaram sie zachowac powage...
nie znam faktów o ktorych pisalem, a ktore raczyles pominąć - liczby głosów na poszczegolne utwory Goldfrapp i ich pozycje na Liscie, a tym samym to czy mają daleko do zmieszczenia sie do Poczekalni.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Fanatyk pisze:Naprawdę tak ciężko napisać - tak , 3 utwory jednoczesnie w zestawie niewiele znaczącego w historii Listy Goldfrapp to niedopatrzenie , nie bałagan tylko niedopatrzenie ?
Nie zauważyłem, żeby ktoś napisał, że to dobrze. Ja zwracam tylko uwagę na proporcje.
zbyszu pisze:Przeczytaj jeszcze raz uważnie moj post. Pisałem nie o strone radia, ale o cześci dotyczącej List Przebojów.
Masz rację. Moje niedopatrzenie. Przepraszam.
zbyszu pisze:Wygodne logowanie.
Nie widzę różnicy.
zbyszu pisze:Odsłuchiwanie utworów.
Wygodne głosowanie i kontrola na co głosuję.
Plus dla Złotych.
zbyszu pisze:Niefunkcjonalne???
Nie mogę skopiować wyników. Myślę, że to dla Ciebie jest nawet ważniejsze.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

abd3mz pisze:Jeślibyś lubił Meluę to nie mówiłbyś o zamęczaniu.
Moim zdaniem Melua nie była aż tak bardzo zamęczona. Ale z Lao Che... Czy nikt nie pomyślał, że Laosi będą chcieli wysłać kolejnego maila? A nie można było przed wrzuceniem "Hydropiekłowstapienia" wysłać maila czy zadzwonić do wytwórni?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze: postaram sie zachowac powage...
.
Jeszcze..."całkowicie mi o coś innego chodziło..." "...nieważne...".

O, taka jest rozmowa. Zadnych konkretów. Ja spytałem sie konkternie:

Fakt: 3 x Goldfrapp w zestawie
Teza: bałagan w zestawie do głosownia

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

abd3mz pisze:
Można bez problemów skopiowac ze strony Archiwum LPMN
Awatar użytkownika
abd3mz

prz_rulez pisze:(...) A na LP3 jestem pewien, że parę utworów dodawanych masowo przez użytkowników weszłoby bez problemu do poczekalni. (...)Nie chodziło mi o to, żeby piosenki wchodziły sobie dzięki 1 głosowi, ale jeśli byłoby ich już z 40-50...
Jeśli tyle byłoby głosów to i tak jest ich za mało, żeby coś zdziałały na Liście. A jeśli nic nie zdziałają to czy jest sens je dodawać?
prz_rulez pisze: W Topie wszechczasów jest wiele propozycji i co? I żyjemy :-)
Około czterystu, ale głosujesz raz na rok.
prz_rulez pisze: Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale coś w tym musi być.
Nie musi.
ku3a

Fanatyk pisze:Naprawdę tak ciężko napisać - tak , 3 utwory jednoczesnie w zestawie niewiele znaczącego w historii Listy Goldfrapp to niedopatrzenie , nie bałagan tylko niedopatrzenie ?
poki nie wiadomo jakie sa zasady wrzucania i wyrzucania z zestawu nie mozna jednoznacznie powiedziec czy to jest niedopatrzenie. oczywiscie jest duza szansa, ze rzeczywiscie tak jest. a Goldfrapp to nie jedyny przyklad.
moge Was jedynie zapewnic, ze postaram sie dowiedziec jak to dziala. choc moje starania nie zawsze wystarczają...
Fanatyk pisze:Głosy krytyczne były zawsze , bardziej akcentowane po odejściu Marka
i to mnie wlasnie intryguje...
(i tez nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych...)
Fanatyk pisze:Tworzenie zjednoczonego frontu obrońców "wszystkiego i wszystkich" związanego z Listą ma swoje zalety , ale ma i wady.
ja sam nie jestem obrońcą wszystkiego i wszystkich, ale moje dzialania przybierają "troche" inna formę.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

abd3mz pisze:
zbyszu pisze:t;]Wygodne logowanie.
Nie widzę różnicy.
.
Drobna jest. W Złotych nie muszę wpisywać hasła. Logowanie załatwam jednym przyciskiem. Plus dla Złotych
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

abd3mz pisze:
Jest gorszy grzech, niewybaczalny - bywa, że strona Złotych NIE DZIAŁA (albo ładuje się w nieskończoność).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

prz_rulez pisze:
abd3mz pisze:Jeślibyś lubił Meluę to nie mówiłbyś o zamęczaniu.
Moim zdaniem Melua nie była aż tak bardzo zamęczona. Ale z Lao Che... Czy nikt nie pomyślał, że Laosi będą chcieli wysłać kolejnego maila? A nie można było przed wrzuceniem "Hydropiekłowstapienia" wysłać maila czy zadzwonić do wytwórni?
Nie wiem. Nie znam szczeg. Więc nie oceniam. Stwierdzam tylko fakt: dwa Lao Che jeden po drugim w przeciągu miesiąca
ku3a

zbyszu pisze:O, taka jest rozmowa. Zadnych konkretów. Ja spytałem sie konkternie:

Fakt: 3 x Goldfrapp w zestawie
Teza: bałagan w zestawie do głosownia
ctrl-c, ctr-v, ctrl-c, ctr-v, ctrl-c, ctr-v...
i tak w kółko.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Kolego abd3mz , masz chyba kłopoty z interpretowaniem treści postów , chyba coś w stylu szklanka do połowy pusta czy pełna. Pisać dla samego pisania i pózniej prostować i przepraszać - jest sens ?
ku3a

zbyszu pisze:Drobna jest. W Złotych nie muszę wpisywać hasła. Logowanie załatwam jednym przyciskiem. Plus dla Złotych
na stronie Trojki tak samo.
gol nie uznany.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Miszon pisze:
abd3mz pisze:
Jest gorszy grzech, niewybaczalny - bywa, że strona Złotych NIE DZIAŁA (albo ładuje się w nieskończoność).
To już "grzech" raczej Twojego komputerka. mam okazję korzystać z 5 róznych komputerów. Wszędzie strony działają normalnie...
Awatar użytkownika
abd3mz

prz_rulez pisze:Moim zdaniem Melua nie była aż tak bardzo zamęczona. Ale z Lao Che...
Nie słucham Trójki non stop, ale wydaje misie to bardzo mało prawdopodobne. Zresztą trudno porównywać "zamęczenie" [którego według mnie nie ma] kilkumiesięczne z kilkuletnim.
prz_rulez pisze:Czy nikt nie pomyślał, że Laosi będą chcieli wysłać kolejnego maila?
Rozumiem, że chodzi o singiel? Z każdej z poprzednich [dwóch] płyt był tylko jeden singiel, który -delikatnie mówiąc- był olany przez wszystkich.
prz_rulez pisze:A nie można było przed wrzuceniem "Hydropiekłowstapienia" wysłać maila czy zadzwonić do wytwórni?
A może tak zrobiono? Było jeszcze kilka tygodni, więc wrzucono do zestawu grany utwór. A może wytwórnia nie miała zamiaru wypuszczać singla i zrobiła to dopiero po sukcesie Hydropiekłowstąpienia?
zbyszu pisze: Można bez problemów skopiowac ze strony Archiwum LPMN
A Archiwum LPMN jest oficjalnym archiwum LPMN? [Po prostu pytam, bo nie wiem.]
ku3a

zbyszu pisze:Nie wiem. Nie znam szczeg. Więc nie oceniam.
o!
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze:
zbyszu pisze:Drobna jest. W Złotych nie muszę wpisywać hasła. Logowanie załatwam jednym przyciskiem. Plus dla Złotych
na stronie Trojki tak samo.
gol nie uznany.
A pozostałe? Zrecznie ominąłes?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze: poki nie wiadomo jakie sa zasady wrzucania i wyrzucania z zestawu nie mozna jednoznacznie powiedziec czy to jest niedopatrzenie. oczywiscie jest duza szansa, ze rzeczywiscie tak jest. a Goldfrapp to nie jedyny przyklad.
moge Was jedynie zapewnic, ze postaram sie dowiedziec jak to dziala. choc moje starania nie zawsze wystarczają... -
Bingo!!! Wreszcie jakiś konkret!!! Po takiej dyskusji!!! To moze jeszcze raz powtórze: " Póki nie wiadomo jakie są zasady wrzucania i wyrzucania..." Poki co wiadomo tylko jedno: utwory wypadajace z Top 30 wypadają z zestawu. Reszta to nieststy "wolna amerykanka"...oj znaczy sie dowolna interpretacja...
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 9:55 pm przez zbyszu, łącznie zmieniany 3 razy.
ku3a

Re: Głosowanie na 1372 LP3

zbyszu pisze:W Programie III mamy tak, ze mozemy zaznaczyć(czyli zagłosowac) nawet i 30 utworów a i tak zobaczymy komunikat "Dziękujemy za głosy itp...". Skąd mam wiedzieć, które głosy zostaną zaliczone, skoro można tylko na 10?
to koniecznie musi byc naprawione! poruszalem juz ten temat na Mysliwieckiej i nadal bede to robic, bo po prostu nie moze byc tak jak jest teraz!
Awatar użytkownika
abd3mz

Fanatyk pisze:Kolego abd3mz , masz chyba kłopoty z interpretowaniem treści postów , chyba coś w stylu szklanka do połowy pusta czy pełna.
A konkretnie co masz na myśli?
Fanatyk pisze:Pisać dla samego pisania i pózniej prostować i przepraszać - jest sens ?
Jeśli inni też tak uważają to nie będę się dalej wypowiadał w tym temacie.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

zbyszu pisze:
Miszon pisze:
abd3mz pisze: Nie mogę skopiować wyników. Myślę, że to dla Ciebie jest nawet ważniejsze.
To już "grzech" raczej Twojego komputerka. mam okazję korzystać z 5 róznych komputerów. Wszędzie strony działają normalnie...
W takim razie wydaje mi się, że lepsza jest strona, która niewymaga komputera za 2k PLN i magawypas łącza interneowego.

Co do Lao Che - byłem zdumiony (i raczej niemile zaskoczony) pojawieniem się nagle drugiego singla, ale po wyjaśnieniach ku3y uważam sprawę za zamkniętą i się nie czepiam. Mam tylko nadzieję, że "Czarne kowboje" nie przeszkodzą "HPW" w zdobyciu 4*1miejsca i 17 tygodni pobytu na LP3 (bo taki potencjał mniej więcej ma ta piosenka) ;) .
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Miszon pisze:
zbyszu pisze:
Miszon pisze:Jest gorszy grzech, niewybaczalny - bywa, że strona Złotych NIE DZIAŁA (albo ładuje się w nieskończoność).
W takim razie wydaje mi się, że lepsza jest strona, która niewymaga komputera za 2k PLN i magawypas łącza interneowego.
Ja mam komputer sprzed 6 lat a łączę...chyba 1 G, czy jak to sie tam pisze...
ku3a

zbyszu pisze:koniec cytatu ku3y - sorki, ale nie wiem jak to technicznie zrobić :cry:
się robi, juz pomagam :-).
zbyszu pisze:
ku3a pisze:moge Was jedynie zapewnic, ze postaram sie dowiedziec jak to dziala. choc moje starania nie zawsze wystarczają...
Bongo!!! Wreszcie jakiś konkret!!! Po takiej dyskusji!!! To moze jeszcze raz powtórze: " Póki nie wiadomo jakie są zasady wrzucania i wyrzucania..." Poki co wiadomo tylko jedno: utwory wypadajace z Top 30 wypadają z zestawu. Reszta to nieststy "wolna amerykanka"...oj znaczy sie dowolna interpretacja...
sorry, ale ja nie naleze do ludzi ktorzy rozglaszają to co robią. nie muszę tu wypisywac co robię dla forum. czasem staram sie przemycic miedzy wierszami pewne tresci, ale najwyrazniej jest to zbyt małą czcionką.
mimo wszystko nie mam zamiaru zmieniac swojego podejscia.
ODPOWIEDZ