Pierwszy Polski Top Wszechczasów w Trójce!!!

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

NO to własnie usłyszałem CICHOSZA Turnaua jest zmiksowana z CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ - T.Love ;-)
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

adr pisze:
adr pisze:
na stronie Trójki ktoś pisze:Republika - Republika
:?:
Czy jest taki utwór?
oops :oops:
Jakoś tej piosenki nie zapamiętałem, przeglądałem też stronę Republiki i wtedy nie znalazłem takiego tytułu. Teraz już tak. :roll:

Ale nie zmieniam zdania, że ta piosenka znalazła się w zestawie wskutek pomyłki. W naszym forumowym topie Republiki i G.C. "Republika" nie dostała żadnego punktu i głosu. O ile pamiętam (nie znalazłem teraz wyników) w topie na antenie Trójki w ogóle jej nie było. Tej piosenki nie było też na liście Trójki. No i ja zupełnie jej nie kojarzę. To chyba nie jest jakiś wielki kultowy hit, który powinien znaleźć się w Polskim Topie Wszech Czasów, gdy z Republiki brakuje "Mojej krwi" albo "Arktyki". :!:
Podejrzewam, że to jest to samo co Republika marzeń
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

dominik_fi pisze:Podejrzewam, że to jest to samo co Republika marzeń
Mylisz się. To dwa zupełne różne utwory. Pod każdym względem. Tekst, muzyka, klimat...
http://republika.art.pl/teksty_1991.html#republika
http://republika.art.pl/teksty_republik ... #Republika
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Skoro jest tak jak piszesz to, czy nie jest dziwne że "mało znany" kawałek jest na liście do głosowania a nie ma Republiki marzeń?
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Nie mam odpowiedniej perspektywy, żeby stwierdzić który z nich jest lepiej znany.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Na pewno lepiej znany jest utwór "Republika marzeń" i sądzę, że jeśli tak by się stało, że dostałby się do top 100, to właśnie on byłby zagrany.
ODPOWIEDZ