Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Oczywiscie że tak . Tym bardziej że "In The Court Of The Crimson King " jak dla mnie jest jedną z kilku płyt wszechczasów. Moim zdaniem nie ma tam zbyt długich utworów . Taki MOONCHILD ledwie nieco powyżej 12 minutkajman pisze:w pięć minut to się można zacząć rozkręcać.prz_rulez pisze:Nie wiem po co takie długie kawałki... 5 minut w zupełności wystarczy.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Again 16:19 jest dla mnie ledwie akceptowalny. Again 5:35 jest przepiękny.Aro pisze:Oczywiscie że tak . Tym bardziej że "In The Court Of The Crimson King " jak dla mnie jest jedną z kilku płyt wszechczasów. Moim zdaniem nie ma tam zbyt długich utworów . Taki MOONCHILD ledwie nieco powyżej 12 minutkajman pisze:w pięć minut to się można zacząć rozkręcać.prz_rulez pisze:Nie wiem po co takie długie kawałki... 5 minut w zupełności wystarczy.A "taki" AGAIN - Archive ponad 16
- i co
Sądze ze dla wielu (w tym dla mnie) jak na razie utwór XXI wieku
Przypomnę, że podczas listy grana była wersja 5:35...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Proszę, nie dręczcie mnie jużretry2 pisze:A może czterdziestominutowy Moonlop? Nie? To może Amused to death, jedyne 70 min (To suita w zasadzie?

Trochę późno się zorientowałam, że już IV Nasza Lista wystartowała, więc na szybko wpiszę co zaproponowałam. Wybaczcie brak opisu, ale to już chyba nie są tak tajemnicze rzeczy jak te, które zgłaszałam do poprzedniej zabawy. A więc:
1. Morningwood - New York Girls
2. Darkwater - Alone And
3. Polemic – Komplikovana
Trzeci utwór tradycyjnie od sąsiadów. W poprzedniej edycji byli Czesi, to teraz kolej na Słowaków.
Plik jest już w drodze do Grycka
1. Morningwood - New York Girls
2. Darkwater - Alone And
3. Polemic – Komplikovana
Trzeci utwór tradycyjnie od sąsiadów. W poprzedniej edycji byli Czesi, to teraz kolej na Słowaków.
Plik jest już w drodze do Grycka

Przepraszam, że post pod postem, ale...
Świetnie, że to zaproponowałeś. Pan z Kanady, ale niezwykle populany był swego czasu w słowackich stacjach radiowych, gdzie go właśnie pierwszy raz usłyszałam. Zresztą to były najlepsze czasy FUN Radia gdy grali między innymi takie utwory.Artur pisze:Bran van 3000 - Drinking in L.A. - pan jest z Canady
Mój zestaw:
1. Moja ulubiona kapela jazzrockowa nagrała tylko 3 płyty, gdyż 4 członków zespołu (z liderem włącznie) zginęła w katastrofie lotniczej. A oto nagranie z pierwszej:
Chase - Invitation To A River
2. Bardziej tekściarz niż wokalista i gitarzysta, ale ta piosenka na taki piękny text, że nie mogłem sobie podarować:
Waldemar Chyliński - Ptakom na drzewach
3. Klasyka rocka z l. 70-tych czyli:
Colloseum - Downhill And Shadows
1. Moja ulubiona kapela jazzrockowa nagrała tylko 3 płyty, gdyż 4 członków zespołu (z liderem włącznie) zginęła w katastrofie lotniczej. A oto nagranie z pierwszej:
Chase - Invitation To A River
2. Bardziej tekściarz niż wokalista i gitarzysta, ale ta piosenka na taki piękny text, że nie mogłem sobie podarować:
Waldemar Chyliński - Ptakom na drzewach
3. Klasyka rocka z l. 70-tych czyli:
Colloseum - Downhill And Shadows
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
ja też już wrzucam, bo w końcu to chyba 11.11 już nie można (a tak na początku pomyślałem), oto moje propozycje:
1)T Rex - Children of the Revolution: ciekawy kawałek, jeden z najlepszych (i w sumie nielicznych jakie znam) zespołu założonego 40 lat temu, a rozwiązanego 30 lat temu
2)The Gossip - Coal to Diamonds: zespół znany, siła głosu wokalistki jeszcze lepiej, jedna z moich dwóch ulubionych piosenek z ostatniej płyty "Standing in the Way of Control" (drugim jest piosenka tytułowa, ale jest bardzo znana, więc wybrałem tą)
3)Ghost World Soundtrack- Mohammed Rafi - Jaan Pehechaan Ho: jak widać kawałek filmowy (temat filmu), ciekawy, niepospolity, zupełnie jak film (który polecam)

1)T Rex - Children of the Revolution: ciekawy kawałek, jeden z najlepszych (i w sumie nielicznych jakie znam) zespołu założonego 40 lat temu, a rozwiązanego 30 lat temu
2)The Gossip - Coal to Diamonds: zespół znany, siła głosu wokalistki jeszcze lepiej, jedna z moich dwóch ulubionych piosenek z ostatniej płyty "Standing in the Way of Control" (drugim jest piosenka tytułowa, ale jest bardzo znana, więc wybrałem tą)
3)Ghost World Soundtrack- Mohammed Rafi - Jaan Pehechaan Ho: jak widać kawałek filmowy (temat filmu), ciekawy, niepospolity, zupełnie jak film (który polecam)