Marek żegna się z Trójką !!!!

„Ojciec założyciel„ Listy, jej twórca i wieloletni główny Prezenter. Pomysłodawca Topu Wszech Czasów. Przez ostatnie trzy dekady (z drobnymi przerwami) jest cotygodniowym gościem w naszych domach...

Moderatorzy: ku3a, tadzio3, ku3a, tadzio3

andrew01

Post autor: andrew01 »

Uważam, że dobry byłby również Piotr Metz, choć cały czas mam nadzieję, że jednak Pan Marek zostanie, przynajmniej na LP3.
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2007 7:00 pm przez andrew01, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

andrew01 pisze:Piotr Stelmach, Aleksandra Kaczkowska, Marcin Łukawski.
Tak każdy z tej trójki byłby idealny. Ważne żeby nie była to osoba starsza tylko młoda. I zgadzam się, że w żadnym wypadku Szydłowska, ona jest jak Mariusz Rokos (słyszałem go dziś w jakimś radiu jak poszedłem robić kompa u księgowej w gabinecie)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Oczywiscie, ze Stelmi bylby najlepszy, tylko.. hm.. 5 godzin pod rząd?
ku3a

Post autor: ku3a »

a mi nikt juz teraz nie pasuje, jedynie Marcel. I Manna bym chcial, ale to niewykonalne. Stelmi mnie denerwuje, Balon tak samo, Szydlowskiej nie lubie, O. Kaczkowska ma glos ktory mi sie nie podoba. I absolutnie nie Metz!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

JaceK pisze:
dominik_fi pisze:A Radio złote przeboje to radio podzielone na radia regionalne, zobaczcie na wikipedii. Z netu mam tylko oddział w poznaniu a jestem z mazowsza choć w necie niema to znaczenia
Teraz np. w RZP w Krakowie leci... Tora Tora Tora Numero uno -- kiedyś to było regionalne Radio Wanda bodajże...
Właśnie. Radio "Złote przeboje" jest podzielone regionalnie. Tak się składa, że w moim budynku, gdzie pracuję jest siedziba Radia "Złote Przeboje".
andrew01

Post autor: andrew01 »

No dobra, Metz może trochę za sztywny. Mann byłby super, ale... sam napisałeś. Łukawski to jednak nie dziennikarz muzyczny. Wychodzi mi, że najlepszy byłby Piotr Stelmach.
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2007 7:00 pm przez andrew01, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ku3a pisze:a mi nikt juz teraz nie pasuje, jedynie Marcel. I Manna bym chcial, ale to niewykonalne. Stelmi mnie denerwuje, Balon tak samo, Szydlowskiej nie lubie, O. Kaczkowska ma glos ktory mi sie nie podoba. I absolutnie nie Metz!
Mniej więcej tak samo myślę, oprócz Stelki. Tylko, że on do listy się po prostu nie nadaje.
Tylko broń Boże - Kostrzewa, którego pragną niektórzy komentatorzy na portalach. Niech on sobie prowadzi to "Lato z Radiem". Generalnie jeden z najbardziej nielubianych przeze mnie głosów radiowych.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 11:11 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Woyt

Post autor: Woyt »

Ciągle nie mogę uwierzyć. Niedźwiedź zaszczepił we mnie muzykę i zawsze była w tym wszystkim Trójka. Coś rzeczywiście musiało się stać skoro zdecydował się na taki krok. Trójka bez Niedźwiedzia to przecież tak jak Wawel bez Dzwonu Zygmunta. Może nie widział już dla siebie miejsca i dalszych perspektyw??? Legendy też jednak potrzebują rozwoju, może w Złotych Przebojach znajdzie się miejsce na nowe piosenki, które lubi promować???
Tak na gorąco tylko Stelmi może godnie poprowadzić dalej Listę...
Awatar użytkownika
dominik_fi

Trójka była tworzona jako radio dla młodych ludzi i powinno po odejściu p.Marka właśnie w tym kierunku podążyć, ale nie porzucając obecenj formuły tylko powinno być więcej rocka młodych nieznanych zespołów a mniej "popowego popu" i TZO może wróci jak będzie więcej wolnych godzin po odejściu. Ciekawe jak oni to teraz zapełnią.
Awatar użytkownika
dominik_fi

pisaliście już listy do Marka Niedźwieckiego?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Z takich realnych propozycji:
Marcel - lubię Go rano, podobał mi sie jako zastępowy
Stelmi - chociaż nie do końca...
Owczarek - lubię bardzo jego audycje, i jego - tak mi sie zdaje - gust jest taki wyważony pasujący do lp3
X - młody, zdolny świeży głos...

Szkoda ... :-(
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

tak. niestety. i stało się ...
właśnie w lipcu minęły 23 lata odkąd słucham listy. lista, nocne audycje z wierszami poświatowskiej i jaśminową herbatką, premiery i bisy, muzyczna poczta ukf (jeszcze z czasów, kiedy prowadził ją również tomasz beksiński) poranne zapraszamy do trójki, markomania, cafe del mar, muzyczna poczta ukf, moje miasto, chillout cafe, smooth jazz cafe, wzrockowa lista przebojów (pamiętam jak dziś i mam ją do dziś - dżinsową katankę z wyszytym "Joe Cocker Have A Little Faith, wygraną w jednym z komkursów). Pierwsza płyta kompaktowa, którą miałem to była ta wygrana w gazetce LISTA - Whitney Houston - I'm Your Baby Tonight. Wiele innych płyt, które udało mi się wylosować w markowych konkursach z autografami MN. Pierwsza jego książka, i korespondencja (wysyłana pocztą ślimaczą jeszcze wtedy ;) ) sprzed wydania książki. Radość z umieszczenia w niej jednego mojego podsumowania :-) No i muzyka. Na pewno - ukształtował mój gust muzyczny. Bez dwóch zdań. O wielu "sucharkach" bym nigdy nie słyszał, gdyby nie marek. Teraz nawet sam staram się takowe wyszukiwać - ostatnio nawe poleciam Markowi nową dziewczynkę z gitarą. Nie wiem czy przeczytał mejla, czy wysłuchał piosenki, odpowiedzi na mejla nie dostałem ...
Można by pisać i pisać ....
Będzie mi brakować tych audycji Markowych ... Bo dla mnie Trójka to był MN. Oczywiście - jest jeszcze Piotr Kaczkowski, Piotr Stelmach, Piotr Kosiński, Mariusz Owczarek, Marcin Kydryński, Piotr Baron ... Ale bez MN to już nie będzie ta sama Trójka. A szczególnie Lista, jeśli w ogóle nie zniknie za czas jakiś w takiej formie ...

Music Was My First Love - mawiał Marek i puszczał pięknego Johna Milesa.
I też mogę o sobie powiedzieć to samo - MUSIC WAS MY FIRST LOVE ...

Jutro ostatni dzień Marka w Trójce. Ostatni raz u Barona (podejrzewam, że to on poprowadzi kolejne listy). Ostatnie Smooth Jazz Cafe. I koniec ...

I mam pewien pomysł. Nawet jeśli Lista będzie nadal w eterku to może zróbmy coś na zasadzie Suplementu do książki i podsumujmy czas od ostatniego książkowego notowania do ostatniego poprowadzonego przez Marka czyli 1330. Zróbmy coś na podobnej zasadzie jak u Marka - notowanie i komentarz do notowania - z tym, że u nas - do każdego notowania komentarz. A raczej komentarze. Może by wybrać spośród komentarzy które na bieżąco forumowicze umieszczali przy bieżącym notowaniu ? Może przy każdym notowaniu Trójkowym umieścić notowanie forumowe. I główny komentarz do tygodnia zostawić Ku3ie ?? I jeszcze skorzystać z markowych komentarzy w wietrznymradiu - jeśli by się zgodził ... Edytorsko można by pomyśleć. O wydrukowaniu bym pomyślał ...
Została by pamiątka dokumentująca to czego już w trzecim tomie nie będzie, bo trzeciego tomu nie będzie, chyba, że nasz ;)

Co sądzicie o pomyśle ??

p.s. zacytuję Filandię lindy i świetlików - Nigdy Trójka będzie już taka bez Marka - nigdy, już nigdy ...
a ja wlewam sobie do kieliszka Finlandię i ... nic już nie warto - tylko upić się warto
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

kurcze, dla mnie to nikt nie pasuje :(
Czasem fajnie jest jak prowadził ktoś inny, ale wiedziałem, że to było tylko zastępstwo i wróci Pan Marek. A teraz...
Chyba wolałbym jka to określił Yacy ktoś X, czyli świeza młoda krew. Może tak bedzie najlepiej.
A jeżeli kogos z Trójkowiczów to dla mnie Baron pasuje jako ten, który najczęsciej zastępował. Sympatyczny prowadzący, równiez mający swój styl, czasem taki Markowy. Tak czy siak to nie to.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

jotem3 pisze: Co sądzicie o pomyśle ??
Pomysł na pewno świetny, ale trzeba czasu aby ochłonąc od tego wszystkiego...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jotem3 pisze:I mam pewien pomysł. Nawet jeśli Lista będzie nadal w eterku to może zróbmy coś na zasadzie Suplementu do książki i podsumujmy czas od ostatniego książkowego notowania do ostatniego poprowadzonego przez Marka czyli 1330.
Dla mnie bomba!!!!!!
co prawda nie wiem jakby to miało wyglądać - chodzi mi o druk itp. - ale pomysł świetny!
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Yacy pisze:Z takich realnych propozycji:
.... KU3A ....
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

popieram
JC

Post autor: JC »

Jakos mi trudno sie oswoic z ta wiadomoscia. Ja zaczalem sluchac programu III gdy mialem 11 lat - w 1991 r. Wczesniej sluchalem Modern Talking, Bad Boys Blue i Sabriny. W sumie Pan Marek ksztaltowal nie tylko gust muzyczny, ale i wrazliwosc, wiec i osobowosc. Nie wyobrazam sobie Trojki bez niego. Jakos nie widze godnego zastepcy. Jesli mialby to byc Metz, to chyba przed kazda lista bede musial sie znieczulic.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

jotem3 pisze:
.... KU3A ....
pewnie nie uwierzycie ale dokładnie to samo przyszło mi na myśl
Awatar użytkownika
Martyr

jotem3 pisze:Co sądzicie o pomyśle ??
pomysł świetny choć troche pracy wymaga, ale jak się uda to będzie pięknie
jotem3 pisze:p.s. zacytuję Filandię lindy i świetlików - Nigdy Trójka będzie już taka bez Marka - nigdy, już nigdy ...
nic dodać, nic ująć
prz_rulez
Kontakt:

Martyr pisze:
jotem3 pisze:
.... KU3A ....
pewnie nie uwierzycie ale dokładnie to samo przyszło mi na myśl
A Ku3a ma jakieś doświadczenie z dziennikarstwem?
Awatar użytkownika
Martyr

prz_rulez pisze:A Ku3a ma jakieś doświadczenie z dziennikarstwem?
Z prowadzeniem Listy
no i przecież forumowa co tydzień
prz_rulez
Kontakt:

Martyr pisze:
prz_rulez pisze:A Ku3a ma jakieś doświadczenie z dziennikarstwem?
Z prowadzeniem Listy
no i przecież forumowa co tydzień
No tak... Ciekawy pomysł w sumie. To co, piszemy petycję? :)
A tak w ogóle to zastanawiam się czy odejście p. Marka będzie miało jakiś wpływ na zestaw propozycji do listy.
ku3a

Post autor: ku3a »

pomysl z ksiazka genialny! jestem jak najbardziej za! wspolnymi silami damy rade. podzieli sie robote, kazdy pomoze w czym bedzie chcial i mogl.
pytanie tylko co z prawami autorskimi.
jotem3 pisze:
.... KU3A ....
Martyr pisze:pewnie nie uwierzycie ale dokładnie to samo przyszło mi na myśl
nawet nie wiecie jak szalenie milo mi sie zrobilo jak to przeczytalem. dzieki!
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Ja dałbym Was w duecie z Kajmanem :)
ODPOWIEDZ