Notowanie 111 - 08.12.2023 (Marcin Łukawski)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Notowanie 111 - 08.12.2023 (Marcin Łukawski)
powinni zrzucić ze stanowiska i postawić przed sądem A. Kamińską i zbadać, czy innych nie powinno się
2. Spięty - Blue [z 1]
1. Przyjaciele Pewnej Ryby 2023 - Karp umiarkowanie sentymentalny [NOWOŚĆ]
piękne słowa Andruta
piękne słowa Andruta
Jak dla mnie ta Lipa lepsza. Dziwię się, że Rojek nagrał tak słabą piosenkę. Pomysły mu się wyczerpały...
Kiedy wróci do łask nazwa "Przyjaciele Karpia" i stary (via LP3) sygnał rozpoczęcia Listy.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Dziękuję za dzisiaj. 
Do przeczytania!

Do przeczytania!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Adaś co z tego, że Ty tak sądzisz, że ja tak sądzę, że wielu może nawet wszyscy z tego forum tak sądzą, jak nikt nam nie wróci tego co straciliśmy przez te lata.
- adameria
- Kontakt:
To prawda. Czasu nie cofniesz. Nie da się.
Ale przynajmniej dla poczucia rozliczenia tej przeszłości... tylko po to...
Ale przynajmniej dla poczucia rozliczenia tej przeszłości... tylko po to...
dokładnie. ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości
I tak co kadencję będą się naparzać.
Teatr na Wiejskiej, medialnie "nowi" zrobią rozpierduchę, przejmą spółki SP i wrzucą swoich, a za cztery lata, czy za osiem... wszystko jak zwykle jebnie w drugą stronę.
A szary Kowalski będzie nadal zajadał popcorn.
-
Żadne rozliczenia choćby dla Ciebie dla mnie, dla innych niczego Nam już nie wrócą. Chciało by się aby jakimś cudem to wróciło, ale jakie są na to szanse? Co Nam z tego, że tą pseudo dyrektorkę, wstrętną babę osądzą od najgorszych, nic Adaś. Chciałbym wierzyć, że można cofnąć czas, ale się nie da, nie da się zawrócić kijem Wisły, nie pomoże nic. Pisowskie rządy zniszczyły to co kochaliśmy najbardziej. Chciałbym aby te p.... s... poniosły odpowiedzialność za tą Naszą krzywdę, ale pewnie nawet tego nie doczekamy. Więc czy jest w tym wypadku nadzieja na to by wróciło to co kochaliśmy?
-
Pewnie, że możesz mieć rację, bo w tym momencie tak to wygląda. Moim zdaniem jeśli obecna władza nie rozliczy tych ośmiu tak to za cztery lata możemy nie mieć nawet tego 357. Już akurat mi nie chodzi o Listę bo ta dla mnie jest beznadziejna, ale o parę audycji dla ktorych warto być.
- adameria
- Kontakt:
Aro, niezależnie od poglądów politycznych...
To co się stało, zahaczało o wydarzenia skutkujące tak, jak te z czasów stanu wojennego.
Coś było, a potem tego nie było.
Osobiście uważam, że zniszczono jedno z dóbr kultury i ktoś był za to odpowiedzialny.
Więcej nie piszę, bo boję się, że rozpętam jakąś dyskusję niepotrzebnie.
Kamińska powinna "beknąć", no i tyle.
To co się stało, zahaczało o wydarzenia skutkujące tak, jak te z czasów stanu wojennego.
Coś było, a potem tego nie było.
Osobiście uważam, że zniszczono jedno z dóbr kultury i ktoś był za to odpowiedzialny.
Więcej nie piszę, bo boję się, że rozpętam jakąś dyskusję niepotrzebnie.
Kamińska powinna "beknąć", no i tyle.
zgadzam się z Tobą, ja również jak Ty przechorowałem to na swój sposób i pewnie zrobił to każdy z nas.
Kamińska czy inny/a 'bękną, "i co? LP3 i tak już nie będzie. Zostały strzępy i wióry, przejedzie walec i to wszystko wyrówna.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Odmienne zdanie od Twojego nazywasz prowokacją? Może nazwij od razu hejtem.
Nikt nie może mieć innego zdania, bo Wasze (zagorzałych zwolenników 357) jest jedyne słuszne?

Masakra jakaś...
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy trzeba zamknąć wątek...?
Bo coś odpłynęliście od muzyki.
Bo coś odpłynęliście od muzyki.
dużo by dało gdyby ukarać z całą stanowczością Kamińską, Czabańskiego, Lichocką i te wszystkie gadziny, które zniszczyły kulturę Polskiego Radia, zwłaszcza Programu Trzeciego.
powinna nastąpić rehabilitacja wszystkich wartościowych ludzi Trójki i zaproponować im powrót na dobrych warunkach finansowych.
jeśli "za Chiny" nie da się namówić ponownie Niedźwiedzia do prowadzenia przywróconej do działania tej prawdziwej lp3, to mnie by usatysfakcjonowało prowadzenie Listy Piosenek 357 przez Niedźwiedzia na poły z Marcelem. ale jeszcze milej gdyby Marek poprowadził np. Listę SmoothJazzową/Muzyki Ciszy/Relaksującą Listę z piosenkami jak lubi on i część z nas
powinna nastąpić rehabilitacja wszystkich wartościowych ludzi Trójki i zaproponować im powrót na dobrych warunkach finansowych.
jeśli "za Chiny" nie da się namówić ponownie Niedźwiedzia do prowadzenia przywróconej do działania tej prawdziwej lp3, to mnie by usatysfakcjonowało prowadzenie Listy Piosenek 357 przez Niedźwiedzia na poły z Marcelem. ale jeszcze milej gdyby Marek poprowadził np. Listę SmoothJazzową/Muzyki Ciszy/Relaksującą Listę z piosenkami jak lubi on i część z nas
jak najbardziej.
mecenas wkroczył i zaczyna się ujadanie. O beznadziejności tej listy czytam tu pewnie pierdylion raz?. Czy ja napisałem cokolwiek o jedynej słusznej liście LP357 i o zagorzałych jej zwolennikach?
Ochłoń kuźwa Jolly, zmień w końcu tę zdartą płytę i zejdź piętro niżej do swojej jedynej słusznej Foralisty. Amen.
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
A fakt ten został dziś potwierdzony czwartym debiutem z rzędu Przyjacieli stęchłej ryby na 1-szym. Kiedyś LP3 wyznaczała trendy dziś LP357 jest efemerydalną audycją dla sentymentalnych boomerów, którym nawet się nowości nie chce słuchać. A ci co posłuchają i tak wolą Savorettiego czy też innych, których trzeba wyratować żeby nie wypadli poza TOP35. Z kolei we włosie mamy jakąś klątwę 36 miejsca. Nic z niego nie wchodzi wyżej. Np nowa Mela. Prowadzącym jest namaszczony redaktor sympatyczny z poranka, ale do entuzjazmu pana Marka z lat 90-tych to mu daleko. To całe zgłaszanie utworów przez słuchaczy jest jak dla mnie kuriozalne, bo wrzucają pełno niszowych artystów. Redakcja dobrze wie, że większość stanowią osoby 40 plus więc wrzucałbym wszystkich artystów, którzy gościli kiedyś na LP3. Wobec powyższego podobnie jak temik3 i Jolly trudno mi tej listy bronić
W rozliczanie pani Kamińskiej to ja niestety nie wierzę. Trójka na pewno wymagała zmian, ale stopniowych, a nie na rympał. Radia 357 nikt nie zabierze, bo jest samofinansujące się.
Sam jestem ciekawy czy nastąpi powrót LP3 ale jakby miał odziedziczyć wszystkie wady LP357 to lepiej nie.
- adameria
- Kontakt:
Jednak muszę, bo się uduszę...
JaceK, jeśli będzie trzeba to zamknij wątek.
Jolly, błagam, odpuść sobie, jak Cię lubię.
Ja nie oceniam - co jest lepsze, a co jest gorsze. I nikomu nie piszę scenariuszy!
Na miejscu dziennikarzy z R357 i RNŚ musiałbym być chyba niespełna rozumu,
żeby teraz wracać czy przechodzić do instytucji zwanej kiedyś publiczną.
Jest niezależność (!!!), są wpłaty, są wierni słuchacze, niezależnie od tego,
co sobie o nich myślicie.
Spójrzcie na to z dystansu... i z większą empatią, a nie patrząc na sytuację tylko z własnej perspektywy.
Czy gdybyście zmienili pracę na bardziej komfortową, która daje Wam nie tylko satysfakcję,
ale jeszcze swobodę działania, to wracalibyście do starej pracy z ryzykiem takim, że coś może znów pójść nie tak?
Kaczkowski, Mann, Niedźwiecki są na emeryturze,
Kuba Strzyczkowski jest jednym z najbardziej odważnych, ale i zarazem najbardziej skrzywdzonych dziennikarzy.
Bo ja jeszcze patrzę przez perspektywę sierpnia 2020, a nie tylko maja 2020.
Tak, to se ne wrati...
A jak ktoś wróci do Trójki, na własnych zasadach, no to brawa dla Niego. To będzie jego własna decyzja.
Również życiowa.
W 2020 też były decyzje, ale "na skutek zdarzeń"...
Dlatego chciałbym rozliczenia Kamińskiej.
Zauważcie, że nikt nie napisał o Stanisławczyk, Sobali czy Rogoyskim.
Cieszy mnie obecność R357, cieszy mnie obecność RNŚ! Tak, mamy alternatywy.
Wracając do LP3. Spójrzmy realnie.
Nikt jej nie reaktywuje. Bo po co???
Trójka ma swoją LPT, RNŚ ma Listę Tip-Top, a R357 swoją Listę Piosenek.
A Forum LP3 ma swoją Foralistę!
I w tym miejscu, to powinniśmy JacKowi podziękować, a nie kłócić się właściwie nie wiadomo o co...
BTW, z własnego źródła wiem, że Redaktor Niedźwiedź nigdzie się nie wybiera! No i bardzo dobrze.
Konrad... odnośnie LP357. Ja jej nie bronię jakby co.
Zgadza się, że jest audycją/Listą dla sentymentalnych boomerów, ale która Lista z 4 wyżej wymienionych
przeze mnie nie jest?
Bo to wszystko kwestia gustu tak naprawdę.
Mnie akurat podoba się styl prowadzenia audycji przez Marcela i generalnie lubię człowieka,
no i co mi zrobisz teraz??? Jeden lubi ciepłe lody, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą...
Młodzi ludzie, którzy słuchają muzyki, ale nie byli "wychowani na Trójce"
nie słuchają żadnej Listy, żadnego radia, bo mają strimingi, jutuby i inne internetowe gadżety.
Nie kupują żadnych płyt, ani CD, ani winylowych. No... chodzą na koncerty, jak mają więcej kasy.
A Kamińską trzeba rozliczyć, moim skromnym zdaniem.
I to by było na tyle. Amen.
JaceK, jeśli będzie trzeba to zamknij wątek.
Jolly, błagam, odpuść sobie, jak Cię lubię.
Ja nie oceniam - co jest lepsze, a co jest gorsze. I nikomu nie piszę scenariuszy!
Na miejscu dziennikarzy z R357 i RNŚ musiałbym być chyba niespełna rozumu,
żeby teraz wracać czy przechodzić do instytucji zwanej kiedyś publiczną.
Jest niezależność (!!!), są wpłaty, są wierni słuchacze, niezależnie od tego,
co sobie o nich myślicie.
Spójrzcie na to z dystansu... i z większą empatią, a nie patrząc na sytuację tylko z własnej perspektywy.
Czy gdybyście zmienili pracę na bardziej komfortową, która daje Wam nie tylko satysfakcję,
ale jeszcze swobodę działania, to wracalibyście do starej pracy z ryzykiem takim, że coś może znów pójść nie tak?
Kaczkowski, Mann, Niedźwiecki są na emeryturze,
Kuba Strzyczkowski jest jednym z najbardziej odważnych, ale i zarazem najbardziej skrzywdzonych dziennikarzy.
Bo ja jeszcze patrzę przez perspektywę sierpnia 2020, a nie tylko maja 2020.
Tak, to se ne wrati...
A jak ktoś wróci do Trójki, na własnych zasadach, no to brawa dla Niego. To będzie jego własna decyzja.
Również życiowa.
W 2020 też były decyzje, ale "na skutek zdarzeń"...
Dlatego chciałbym rozliczenia Kamińskiej.
Zauważcie, że nikt nie napisał o Stanisławczyk, Sobali czy Rogoyskim.
Cieszy mnie obecność R357, cieszy mnie obecność RNŚ! Tak, mamy alternatywy.
Wracając do LP3. Spójrzmy realnie.
Nikt jej nie reaktywuje. Bo po co???
Trójka ma swoją LPT, RNŚ ma Listę Tip-Top, a R357 swoją Listę Piosenek.
A Forum LP3 ma swoją Foralistę!
I w tym miejscu, to powinniśmy JacKowi podziękować, a nie kłócić się właściwie nie wiadomo o co...
BTW, z własnego źródła wiem, że Redaktor Niedźwiedź nigdzie się nie wybiera! No i bardzo dobrze.
Konrad... odnośnie LP357. Ja jej nie bronię jakby co.
Zgadza się, że jest audycją/Listą dla sentymentalnych boomerów, ale która Lista z 4 wyżej wymienionych
przeze mnie nie jest?
Bo to wszystko kwestia gustu tak naprawdę.
Mnie akurat podoba się styl prowadzenia audycji przez Marcela i generalnie lubię człowieka,
no i co mi zrobisz teraz??? Jeden lubi ciepłe lody, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą...
Młodzi ludzie, którzy słuchają muzyki, ale nie byli "wychowani na Trójce"
nie słuchają żadnej Listy, żadnego radia, bo mają strimingi, jutuby i inne internetowe gadżety.
Nie kupują żadnych płyt, ani CD, ani winylowych. No... chodzą na koncerty, jak mają więcej kasy.
A Kamińską trzeba rozliczyć, moim skromnym zdaniem.
I to by było na tyle. Amen.