to nie musisz pocztą wysyłać tylko wgrać na serwer.kajman pisze:Nie wiem czy warto się wygłupiać, bo wysyłanie plików z mojej poczty to totalna katorga.
Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- tadzio3
- Kontakt:
heheYacy pisze:Przestaje mi sie ta zabawa podobać![]()
w tej chwili na 39 utworów, które są do ściągnięcia mam 2 pewniaki 100% i 17 pozycji aby wybrać 5!!!!
Żeby nie było Grycek!!! F a n t a s t y c z n y pomysł. Tylko jak pojawi sie u mnie nowość na Mojej Liście z któregoś zestawu do będzie niedozwolona agitacja, mogę dostać naganę ?

Na pewno niekóre pojawią się na Prawdziwej Liście, ale wstrzymam się z tym do końca konkursu.
Popieram stwierdzenie
Grycek!!! F a n t a s t y c z n y pomysł.

Re: Moje propozycje
Fajnie, że planujesz to dalej kontynuowaćGrycek pisze:Pisałem Ci już gdzieś, że ukradłeś mi propozycje na kolejne edycje Plebiscytu?Nivo pisze: Moje propozycje to:
1) Acroma - Don't think just move
2) Beatallica - Hey Dude

Wiesz jak jest, Acroma jest "moim" odkryciem

Rzeczywiście niesamowicie ciężko jest wybrać właściwe utwory... Na razie udało mi się zrobić wstępną listę 7 utworów... ciekawe czy sumienie pozwoli mi ją zostawić (jeszcze kilka piosenek zdecydowanie zasługuje na mój głos...)
moje skromne propozycje (im więcej ich będzie tym pewnie lepiej) ...
pewnie są też trochę inne ... to taki trochę zapomniany klimat rozgłości harcerskiej z lat 80-tych ...
1) Dzieci Kapitana Klossa - Pieśń o bohaterze (a propos przypominają serial o "bohaterze" na TVN-ie i tak mi się przypomniało)
2) Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
3) Sex Pistols - Anarchy In Tke UK
w/w numery są tutaj:
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=67002963563079156742
pewnie są też trochę inne ... to taki trochę zapomniany klimat rozgłości harcerskiej z lat 80-tych ...
1) Dzieci Kapitana Klossa - Pieśń o bohaterze (a propos przypominają serial o "bohaterze" na TVN-ie i tak mi się przypomniało)
2) Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
3) Sex Pistols - Anarchy In Tke UK
w/w numery są tutaj:
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=67002963563079156742
The Gun Club
Kolega Choroszcz też skorzystał w 1/3 z inspiracji LPRHRobinson pisze:Zauważ, że jedna z moich propozycji to też Rozgłośnia Harcerska z tamtego okresu.Bodeczek pisze:moje skromne propozycje (im więcej ich będzie tym pewnie lepiej) ...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Grycek, czy bierzemy pod uwagę także Top zerowy?Bodeczek pisze:3) Sex Pistols - Anarchy In Tke UK
Bo jeśli tak, to Sex Pistols musiałoby wypaść.
Top zerowy podany jest tutaj:
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/twc/top0.htm
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Hmm... no moim zdaniem Sex Pistols nie podpada juz pod regulamin. Nawet nie chodzi o to,ze to za bardzo znane, ale o to, ze faktycznie jakos obili sie o Top Wszech Czasow.
PS. No prosze, Akurata zostawilem sobie na przyszlosc, ale widze, ze mnie uprzedzono i juz teraz wstawiono. Ale wcale sie nie gniewam, wrecz przeciwnie, bardzo dobrze, bo to jeden z moich ulubionych polskich utworow XXI wieku.
PS. No prosze, Akurata zostawilem sobie na przyszlosc, ale widze, ze mnie uprzedzono i juz teraz wstawiono. Ale wcale sie nie gniewam, wrecz przeciwnie, bardzo dobrze, bo to jeden z moich ulubionych polskich utworow XXI wieku.
mi osobiscie wydaje sie, ze plebiscyt ma promowac nowych wykonawcow i zapoznawac forumowiczow z nagraniami ktore uwielbiamy, ale ktore zupelnie nie sa znane szerzej, a nie zeby wynajdywac jak najbardziej znanych wykonawcow ktorzy z jakichs powodow nie byli na Liscie i nie sa w propozycjach do Topu. To tak na chlopski rozum. A wydaje mi sie, ze "Anarchy In The UK" to 90% z nas zna. Nie mowiac o tym, ze o Sex Pistols slyszeli wszyscy, nawet jesli nie za dobrze znaja ich repertuar.
I druga rzecz - czy w kolejnych edycjach plebiscytu (nie watpie, ze takie beda, bo zabawa zapowiada sie przednia!) do regulaminu dojdzie punkt, ze w propozycjach nie moze byc wykonawcow, ktorzy byli w propozycjach do wczesniejszych edycji? Czyli czy np. wspomniany Akurat bedzie mogl wystapic z inna piosenka czy juz nie?
I druga rzecz - czy w kolejnych edycjach plebiscytu (nie watpie, ze takie beda, bo zabawa zapowiada sie przednia!) do regulaminu dojdzie punkt, ze w propozycjach nie moze byc wykonawcow, ktorzy byli w propozycjach do wczesniejszych edycji? Czyli czy np. wspomniany Akurat bedzie mogl wystapic z inna piosenka czy juz nie?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Bierzemy pod uwagę. Sex Pistols odpada.Robinson pisze:Grycek, czy bierzemy pod uwagę także Top zerowy?Bodeczek pisze:3) Sex Pistols - Anarchy In Tke UK
Bo jeśli tak, to Sex Pistols musiałoby wypaść.
Top zerowy podany jest tutaj:
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/twc/top0.htm
To można jeszcze ustalić. Ja osobiście jestem przeciwko temu ,by potem umieszczać utwory tych samych zespołów.ku3a pisze: I druga rzecz - czy w kolejnych edycjach plebiscytu (nie watpie, ze takie beda, bo zabawa zapowiada sie przednia!) do regulaminu dojdzie punkt, ze w propozycjach nie moze byc wykonawcow, ktorzy byli w propozycjach do wczesniejszych edycji? Czyli czy np. wspomniany Akurat bedzie mogl wystapic z inna piosenka czy juz nie?
- tadzio3
- Kontakt:
Ktos musiał, ale akurat mi się przypomniało i tak się składa że Akurat akurat bardzo lubięMiszon pisze:PS. No prosze, Akurata zostawilem sobie na przyszlosc, ale widze, ze mnie uprzedzono i juz teraz wstawiono. Ale wcale sie nie gniewam, wrecz przeciwnie, bardzo dobrze, bo to jeden z moich ulubionych polskich utworow XXI wieku.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A ja za
. Moim zdaniem, jesli ktos sie wyjatkowo spodoba, warto by inni mogli cos jeszcze uslyszec tego wykonawcy.
Ewentualnie mozna by wprowadzic limit np. 3 "singli" danego wykonawcy, albo 1 piosenki z 1 plyty (raczej to pierwsze, bo jak ktos wyda 10 plyt to bedzie 10 kawalkow, a tak to tylko 3 i wystarczy). A jak komus bardzo przypadnie do gustu, to sam bedzie zglebial jego tworczosc, co w obecnej epoce jeszcze duzo prostsze niz dawniej
.

Ewentualnie mozna by wprowadzic limit np. 3 "singli" danego wykonawcy, albo 1 piosenki z 1 plyty (raczej to pierwsze, bo jak ktos wyda 10 plyt to bedzie 10 kawalkow, a tak to tylko 3 i wystarczy). A jak komus bardzo przypadnie do gustu, to sam bedzie zglebial jego tworczosc, co w obecnej epoce jeszcze duzo prostsze niz dawniej

-
Mamy czas by przemyśleć tą kwestię. Jeszcze ta edycja się nie skończyła.Miszon pisze:A ja za. Moim zdaniem, jesli ktos sie wyjatkowo spodoba, warto by inni mogli cos jeszcze uslyszec tego wykonawcy.
Ewentualnie mozna by wprowadzic limit np. 3 "singli" danego wykonawcy, albo 1 piosenki z 1 plyty (raczej to pierwsze, bo jak ktos wyda 10 plyt to bedzie 10 kawalkow, a tak to tylko 3 i wystarczy). A jak komus bardzo przypadnie do gustu, to sam bedzie zglebial jego tworczosc, co w obecnej epoce jeszcze duzo prostsze niz dawniej.
nawet sie jeszcze na dobre nie rozpoczela 
od razu jednak napisze, ze ja jestem za tym, aby mozna bylo ponownie zaproponowac nagranie wykonawcy ktory byl juz proponowany. Moze dzieki temu niektorzy na tyle polubia danego wykonawce, ze sami beda chcieli lepiej go poznac. Po dwoch czy trzech piosenkach latwiej powziac taka decyzje niz tylko po jednej, ktora akurat "przypadkiem" mogla sie spodobac.

od razu jednak napisze, ze ja jestem za tym, aby mozna bylo ponownie zaproponowac nagranie wykonawcy ktory byl juz proponowany. Moze dzieki temu niektorzy na tyle polubia danego wykonawce, ze sami beda chcieli lepiej go poznac. Po dwoch czy trzech piosenkach latwiej powziac taka decyzje niz tylko po jednej, ktora akurat "przypadkiem" mogla sie spodobac.
przyjmuję ze zrozumieniem argument o Sex Pistols, wstawiłem ich bo akurat mi pasowali do stylistyki, a faktycznie na LP3 ich nie było ...
jeśli to nie jest niemożliwe to mogę prosić o podmianę i za "pistolsów" nasz rodzimy Dezerter.
3) Dezerter - Nie ma ciszy w bloku
http://s006.wyslijto.pl/?file_id=07127831645783754970
jeśli to nie jest niemożliwe to mogę prosić o podmianę i za "pistolsów" nasz rodzimy Dezerter.
-
Przyjęte. Zaraz wrzucę na chomika.Bodeczek pisze:przyjmuję ze zrozumieniem argument o Sex Pistols, wstawiłem ich bo akurat mi pasowali do stylistyki, a faktycznie na LP3 ich nie było ...
Przyznam się, że nie znam się na linkach. Dzięki Gary'emy (wielkie dzięki Gary
) udało mi się wrzucić zestaw moich plików do chomika pod nazwą a (ponieważ wszyscy wykonawcy są na A). Nie zamierzam silić się na wykonawców nieznanych, bo tylu jest być może znanych, ale na pewno nie wszystkim, a naprawdę wartych poznania.
A mój zestaw wygląda następująco:
1. Ampop - Rodent.
Moim zdaniem świetna islandzka grupa, czemu dawałem wyraz głosując na ich nagranie My delusion na LP3 kilka miesięcy. Rodent jest na pewno mniej konwencjonalny.
2. Laurie Anderson - Kokoku.
Dla niektórych to pewnie superklasyka, ale możliwe, że niektórym zupełnie nieznana.
3. Anawa - Uwierz w nieznane.
Nagranie z mocno zapomnianej płyty nagranej z Andrzejem Zauchą na wokalu z bardzo ciekawymi textami. Dla mnie to polska płyta nr 1.

A mój zestaw wygląda następująco:
1. Ampop - Rodent.
Moim zdaniem świetna islandzka grupa, czemu dawałem wyraz głosując na ich nagranie My delusion na LP3 kilka miesięcy. Rodent jest na pewno mniej konwencjonalny.
2. Laurie Anderson - Kokoku.
Dla niektórych to pewnie superklasyka, ale możliwe, że niektórym zupełnie nieznana.
3. Anawa - Uwierz w nieznane.
Nagranie z mocno zapomnianej płyty nagranej z Andrzejem Zauchą na wokalu z bardzo ciekawymi textami. Dla mnie to polska płyta nr 1.
Pomysł genialny!
A oto "moje" propozycje:
1. Herbert Groenemeyer - Zum Meer - szkoda, że z niemieckich muzyków w Polsce znani są tylko ci pokroju Scootera albo Tokio Hotel.
2. Tiromancino - Per Me E Importante - kumpel studiował we Włoszech i przywiózł stamtąd trochę muzy. Ten utwór od razu mnie złapał, chociaż taki niby nudny i nic się w nim nie dzieje.
3. Wolf Parade - Modern World - odkryłem ich w '3maj z nami' Stelki. Pewnie parę osób słyszało o tej grupie, ale wstawiam, bo świetny kawałek.
Takie dość spokojne piosenki wybrałem, ale co tam, może następnym razem coś żywszego wymyślę.
plik do ściągnięcia: http://chomikuj.pl/adam_gr/adr.rar
A oto "moje" propozycje:
1. Herbert Groenemeyer - Zum Meer - szkoda, że z niemieckich muzyków w Polsce znani są tylko ci pokroju Scootera albo Tokio Hotel.
2. Tiromancino - Per Me E Importante - kumpel studiował we Włoszech i przywiózł stamtąd trochę muzy. Ten utwór od razu mnie złapał, chociaż taki niby nudny i nic się w nim nie dzieje.
3. Wolf Parade - Modern World - odkryłem ich w '3maj z nami' Stelki. Pewnie parę osób słyszało o tej grupie, ale wstawiam, bo świetny kawałek.
Takie dość spokojne piosenki wybrałem, ale co tam, może następnym razem coś żywszego wymyślę.
plik do ściągnięcia: http://chomikuj.pl/adam_gr/adr.rar
- tadzio3
- Kontakt:
Troche przesadzasz. Moim ulubionym niemieckim zespołem jest Rammstein! Po za tym jest Die Totten Hosen, Kraftwerk, a z innych np Scorpions, Guano Apes, Modern Talkingadr pisze: A oto "moje" propozycje:

Pewnie jeszcze o kilku świetnych zapomniałem.
Nie można też zapomnieć o Oomph.tadzio3 pisze:Troche przesadzasz. Moim ulubionym niemieckim zespołem jest Rammstein! Po za tym jest Die Totten Hosen, Kraftwerk, a z innych np Scorpions, Guano Apes, Modern Talkingadr pisze: A oto "moje" propozycje:
1. Herbert Groenemeyer - Zum Meer - szkoda, że z niemieckich muzyków w Polsce znani są tylko ci pokroju Scootera albo Tokio Hotel.Joana Zimmer, Diary of Dreams
Pewnie jeszcze o kilku świetnych zapomniałem.
BTW, czy już przechodzimy do fazy przesłuchiwania i głosowania?